1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support htc magic (mytouch 3g) with no data plane

Discussion in 'Android Devices' started by nuke777, Aug 3, 2010.

  1. nuke777

    nuke777 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    116
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    116
    2
    36
    I don't have a data plane so when the phone loads up it immediately asks me to sign in in to google account. is there a way I can use the phone without data plane?
     

    Advertisement

  2. vikingisson

    vikingisson Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    83
    Posts:
    856
    Joined:
    Nov 13, 2009

  3. smasherbasher

    smasherbasher Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    7
    Joined:
    Jan 18, 2010

    Jan 18, 2010
    7
    0
    25
    Could you be a little more specific? There's no option to straightaway connect to wifi when you boot the phone. It immediately goes into the Google setup.
     
  4. vikingisson

    vikingisson Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    83
    Posts:
    856
    Joined:
    Nov 13, 2009

    some roms allow for a wifi connect before signup but if yours doesn't then just Skip signup and after a full startup enable wifi followed by signup. Go to settings/accounts or just launch gmail or any google app that requires authentication. You'll get the signup routine.
    You can also signup and use the device with no SIM card at all.
     
  5. nuke777

    nuke777 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    116
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    116
    2
    36
    how do I skip the signup? sorry I currently don't have this phone because I was trying to buy it of a guy.
     
  6. vikingisson

    vikingisson Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    83
    Posts:
    856
    Joined:
    Nov 13, 2009

    It is one of the big button options. You can't miss it. You simply do the signup later when you can get online. You don't need a plan or even a SIM.
     
  7. lilgreatness

    lilgreatness Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 22, 2010

    Aug 22, 2010
    1
    0
    5
    hey i just got the mytouch 3g and i cant find any of these things, do you need a new sim card or what. PLEASE HELP ME
     
  8. aksoutherland

    aksoutherland Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Aug 4, 2010

    Aug 4, 2010
    20
    0
    15
    Server Admin
    Oklahoma
    You should be able to cancel out of the google setup so that you can connect to wifi. I was able to do that on mine.
     
  9. random92

    random92 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 25, 2011

    Jun 25, 2011
    1
    0
    5
    i am not able to cancel out of google setup can u please give a more detailed instruction
     
  10. MoreYummy

    MoreYummy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    311
    Joined:
    Jul 12, 2009

    Jul 12, 2009
    311
    1
    36
    There should be a skip button in the whole process before it authenticate.
     
Tags:

Share This Page

Loading...