1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support HTC news widget - updating?

Discussion in 'Android Devices' started by xsabrewulf, Oct 9, 2010.

  1. xsabrewulf

    xsabrewulf Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Sep 30, 2010

    Sep 30, 2010
    30
    1
    16
    I have 3 RSS feeds attached to my news app. I have set the app to update every 2 hours.

    when I have the news widget up, it does not update at all... I have the click on the little update button.

    what can I do? I have powered off and on my phone etc... is this common?
     

    Advertisement

  2. gie62001

    gie62001 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    269
    Joined:
    Aug 2, 2009

    Aug 2, 2009
    269
    25
    43
    UK
    im no sure but to my mind you could try this: make sure these are ticked: menu> account and sync> tick background data and auto sync. so that your RSS feeds would be able to update while running in the background and auto sync would make sure that update rules (every 2hours) are followed.
     
  3. JimmiG

    JimmiG Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Jul 27, 2010

    Jul 27, 2010
    35
    2
    16
    Sweden
    Same here. Regardless of settings, the news widget has to be updated manually... the widget, not the news feeds inside the actual app which I believe update just fine.
     
  4. xsabrewulf

    xsabrewulf Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Sep 30, 2010

    Sep 30, 2010
    30
    1
    16

    They are both already ticked
    even do the SYNC all
     
  5. gie62001

    gie62001 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    269
    Joined:
    Aug 2, 2009

    Aug 2, 2009
    269
    25
    43
    UK
    hmmm... maybe there is something with the RSS feeds that you have entered as they do not update that frequently? im not using this widget so its hard to say but now i put it up will try various settings maybe will be able to solve that mysterious problem :) but it might be htc's problem as weather widget is sometimes mibehaving as well.

    EDIT: yep tried myself put google RSS feeds in the news widget and yep they don't update automatically even though they're set to auto update every 2 hours. so i assume its the widget itself that is somehow badly coded by HTC, so i think would be wise to let HTC know about this issue
     
  6. Bradden

    Bradden Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    235
    Joined:
    Sep 1, 2010

    Sep 1, 2010
    235
    8
    56
    UK
    I've found it works but only if you have one feed ticked.. more than that and it seems to struggle.
     
  7. snowmobile

    snowmobile Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    479
    Joined:
    Apr 10, 2010

    Apr 10, 2010
    479
    92
    73
    I stopped using it ages ago as it didn't update automatically when it was supposed to. I recently tried again, thinking the problem may have been fixed in 2.2. No, exactly the same. I had it set to update every two hours and it didn't update at all :(
     
  8. burtcom

    burtcom Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Nov 13, 2010

    Nov 13, 2010
    16
    3
    16
    Also fails on my Desire Z -- I went into the app manager and cleared the news app's storage, and now it won't even present the screen to add new feeds -- just gives me a blank window.

    Sigh...

    I've disabled syncing for the HTC news app and widget, and now I'm using the News and Weather app and widget instead.
     
Tags:

Share This Page

Loading...