1. Download our Official Android App: Forums for Android!

HTC Sense home page apps on launcher pro

Discussion in 'Android Devices' started by sbebenelli, Jan 19, 2011.

  1. sbebenelli

    sbebenelli Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Oct 3, 2010

    Oct 3, 2010
    17
    2
    16
    I just bought a new Desire and have a question on something i can't figure out. I'm using launcher pro and would like a some of the apps that are on the HTC Sense home page but I can't figure out where they are to put them on there.

    One is the app that shows text messages, the one that shows bookmarks, and the one that shows favorite contacts.

    Any help would be greatly appreciated!
     

    Advertisement

  2. williamj1

    williamj1 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    641
    Joined:
    Sep 11, 2010

    Sep 11, 2010
    641
    214
    93
    UK
    You can't use htc widgets with launcher pro or any launcher other than sense. The widgets are fixed within sense, so if you switch from sense, you lose senses widgets.

    There are alternatives to all of the above on the market though, search around.
     
  3. sbebenelli

    sbebenelli Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Oct 3, 2010

    Oct 3, 2010
    17
    2
    16
    OK thank you. That explains why I couldn't figure it out.
     
  4. czechplastik

    czechplastik Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    343
    Joined:
    Apr 25, 2010

    Apr 25, 2010
    343
    42
    63
    Belfast, Northern Ireland
    Beautiful Widgets...
     
  5. jimdriver2

    jimdriver2 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    152
    Joined:
    May 7, 2010

    May 7, 2010
    152
    11
    38
    Upgrade to the paid version of Launcher Pro. It's got a contacts widget that IMO is far better than the sense one, and a bunch of other ones, including bookmarks I think.
     
  6. deanshep85

    deanshep85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,347
    Joined:
    Nov 22, 2010

    Nov 22, 2010
    1,347
    123
    143
    UK
    Jim's right, Launcher Pro Plus (paid version) contains Facebook widget, Calendar/agenda, twitter, friendstream, bookmarks AND a contacts widget.

    they do look a LITTLE more basic than the more stylised HTC Sense ones in my opinion they DO get the job done...and in the case of the facebook one they update better!
     
  7. sbebenelli

    sbebenelli Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Oct 3, 2010

    Oct 3, 2010
    17
    2
    16
    I have it already. What does this have to do with my question?

    Thanks for the advice. I went ahead and purchased the paid version. Haven't had a chance to do anything with it yet.
     
  8. deanshep85

    deanshep85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,347
    Joined:
    Nov 22, 2010

    Nov 22, 2010
    1,347
    123
    143
    UK
    have fun spending HOURS playing with it...check the 'themes' kinda thread on here -HomeScreens- for inspiration.
     
  9. Evil Genius

    Evil Genius Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    481
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    481
    87
    53
    standup comedian
    NL
    well, you can't use Sense widgets with LP and someone was just trying to suggest a good alternative to the clock, i suppose.

    some people just love to help.
     
  10. bingobango

    bingobango Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    139
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    139
    4
    36
    Can anyone help me with LauncherPro? With sense I had the Wifi toggle widget and the Mobile Data toggle widget on my homescreen - so I coudl turn them on and off easily.

    Anything I can get for launcherpro to do this?
     
  11. EddyOS

    EddyOS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    1,681
    283
    163
    Technical Support
    Liverpool, Merseyside
    Add the Widget 'Power Control' - they're there as it's part of stock Android
     
  12. deanshep85

    deanshep85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,347
    Joined:
    Nov 22, 2010

    Nov 22, 2010
    1,347
    123
    143
    UK
    only wifi is there, mobile data isnt though is it?
     
  13. Barb54

    Barb54 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    6
    0
    5
    sorry to jump on this thread i cant work out how to start a new one could any one tell me if there is a bejeweled blitz available for the htc wildfire? i have got the jewels free app but i want the real thing ta
    Barb
     
  14. EddyOS

    EddyOS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    1,681
    283
    163
    Technical Support
    Liverpool, Merseyside
    Dunno, never used it!! Just assumed it was
     
  15. EddyOS

    EddyOS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    1,681
    283
    163
    Technical Support
    Liverpool, Merseyside
    This is the Desire forum, post in the Wildfire forum and you might get a better answer...

    HTC Wildfire - Android Forums
     
  16. nafpez

    nafpez Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    123
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    123
    18
    38
    I had the same problem, only thing that was keeping me with sense was that I couldn't find a mobile data toggle widget, but I found widgetsoid, does exactly that, toggles the mobile data (and a whole load of other stuff) look on the Market for it, a must if you use a lot of toggles, I've been using it with zeam launcher now for about 4 months and haven't even thought about going back to sense, or anything else for that matter.
     
    bingobango likes this.
  17. bingobango

    bingobango Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    139
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    139
    4
    36
    Thanks nafpez - funny how something so simple would be a deal breaker for me to go back to sense. I use it daily as soon as I get back to the house then I quickly toggle mobile data off and wifi on..

    Seems weird why there is nothing on launcherpro for this.. I will check out widgetsoid!
     
  18. DesireMe

    DesireMe Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    777
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    777
    78
    78
    Poker
    Strathaven
    You can use the widget Power Control to have the WiFi toggle and a few others. There's also the app Extended Controls, 61p, which has plenty more toggles and also different themes/icons to customise.
     
  19. Evil Genius

    Evil Genius Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    481
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    481
    87
    53
    standup comedian
    NL
    switchpro does it for me. it is 99p though.....
     
  20. bingobango

    bingobango Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    139
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    139
    4
    36
    widgetsoid did the trick.

    Now another question :)

    I have the mail icon on my launcherpro home page. It doesnt seem to update correctly whenever I get an email in. Like at the minute I have 2 unread emails in my hotmail account, so it has a (2) in green. But if I get an email in, it doesnt update to (3).

    The message shortcut is the same, whenever I get an sms in, it doesnt have a green (1) on it.

    Any ideas?
     
  21. deanshep85

    deanshep85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,347
    Joined:
    Nov 22, 2010

    Nov 22, 2010
    1,347
    123
    143
    UK
    *goes to check*

    nope...wifi, bluetooth, GPS, Sync ON/OFF and brightness control...thats it...no mobile connect...to be fair I would rather of had that on there than sync on/off...but then again a long press on the power switch brings it up in the menu.
     
Tags:

Share This Page

Loading...