1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support HTC Sense issues

Discussion in 'Android Devices' started by kidfrankie, Feb 21, 2011.

  1. kidfrankie

    kidfrankie Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Feb 21, 2011

    Feb 21, 2011
    4
    0
    5
    Hi folks another newbie here with a question that has proberly been posted many times (Sorry in advance).

    I have recently upgraded to a new htc desire hd and have to say that while i love the phone im not that impressed with some of the things i cannot do or even things that do not seem to work.

    To start with i am wondering if i am the only one who is having problems with htc sense?

    When i log in my phone is shown on the map but not in the correct location, In fact it is somewhere near Nigeria and i live nowhere near there lol.

    I was wondering if anyone else suffers from the same problem ?
     

    Advertisement

  2. HTCWozz

    HTCWozz Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    220
    Joined:
    Sep 30, 2010

    Sep 30, 2010
    220
    23
    58
    Trainee Game Developer
    Crewe, UK
    My map doesn't show up at all, and near enough everyone's htc sense is faulty in some way, they are aware of ot though and are working on it.

    It's still a fairly completely new set up, I'm prepared to give it a bit of time.
     
  3. malcster

    malcster Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    245
    Joined:
    Aug 2, 2010

    Aug 2, 2010
    245
    59
    53
    Male
    Nottinghamshire
    Got exactly the same problem
    I think its to do with the phone number format

    Also connecting to htc hub is hit and miss for me
     
  4. El Kroket

    El Kroket Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    107
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    107
    13
    38
    Australia
    So... why didn't you try to find the answer on the forum first?? This question has been asked many times!!! Very disrespectful, and the "sorry in advance" makes it only worse!

    Cheers
     
  5. kidfrankie

    kidfrankie Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Feb 21, 2011

    Feb 21, 2011
    4
    0
    5
    El Kroket

    Thats what i love about internet forums, Very easy to sit in front of your screen and be sarcastic to newbies like me, That is some attitude you have there (Got many friends have you?).

    I did try to find answers and did come accross some threads with some usefull info on but not one of the ideas from other members worked for me which is why i asked the question in the first place.

    Seems to me like more than a few have a problem with the htc sense which is why i have now deleted my account and will try again at a later date.

    For those of you with sensible replies i thank you.
     
  6. El Kroket

    El Kroket Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    107
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    107
    13
    38
    Australia
    There was nothing sarcastic about my reply...

    Who's the one being sarcastic here??? :) A bit hypocritical isn't it?
    In my opinion the only person here with an attitude was you for not doing any effort. Others I'd love to help.

    The site isn't fully operational yet... That's mentioned plenty of times before!

    Cheerios
     
  7. HTCWozz

    HTCWozz Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    220
    Joined:
    Sep 30, 2010

    Sep 30, 2010
    220
    23
    58
    Trainee Game Developer
    Crewe, UK
    Cut him some slack, Kroket, asking a question in a public forum is perfectly acceptable regardless of how many times its been asked before. Im struggling to understand why you reacted so harshly to be honest, let it go.
     
  8. El Kroket

    El Kroket Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    107
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    107
    13
    38
    Australia
    Because in my opinion it's rude wanting stuff without doing any effort... Maybe it's because I'm from an older generation.

    Anyway I've let it go now ;-)

    Cheers
     
  9. HTCWozz

    HTCWozz Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    220
    Joined:
    Sep 30, 2010

    Sep 30, 2010
    220
    23
    58
    Trainee Game Developer
    Crewe, UK
    Haha, you try and preach on sarcasm and hypocrisy, then you come back with that gem.

    Well, the majority of people would consider your response rude, aggressive and very unecassary. Im not as young as you seem to think but I thought people from the "older generation" were kind and respectful. Obviously not.
     
  10. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,107
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,107
    24,092
    3,118
    Scotland
  11. TelusMilestone

    TelusMilestone Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    663
    Joined:
    Jun 23, 2010

    Jun 23, 2010
    663
    35
    88
    Phones, more phones and yet more phones!
    Earth
    I am having the same problem as well. lol I find this bickering comically entertaining.
     
  12. HTCWozz

    HTCWozz Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    220
    Joined:
    Sep 30, 2010

    Sep 30, 2010
    220
    23
    58
    Trainee Game Developer
    Crewe, UK
    Is that a horse? Looks like a horsebear or something.

    Anyway, my moneys on the girl.
     
  13. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,107
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,107
    24,092
    3,118
    Scotland
    No offence intended btw, I was just looking to make light of the situation.
     
  14. abhineetkundu

    abhineetkundu Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    33
    Joined:
    Jan 13, 2011

    I have the same problem.
    All it shows is that "Your phone is performing initial sync and will take time blah blah blah."
    It has not changed ever since. I dont know how to fix this problem.
     
  15. andyben

    andyben Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    70
    Joined:
    Jun 16, 2010

    Jun 16, 2010
    70
    5
    16
    All works for me.

    Make sure you've set up your location settings correctly, gps on, pref on a WiFi network etc when you locate your phone.

    Bit of patience is the key.

    I must say, however that it tends to locate on my isp position over my gps, which is not true location when in office due to where server is located (bout 1/4 mile away).

    Will leave phone at home tomorrow and check from office pc.
     
  16. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,107
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,107
    24,092
    3,118
    Scotland
    If it's inside and can't get a GPS signal (it does say it needs a clear view of the sky), it will use something called Cell Site Triangulation to track the phone which is never as accurate as GPS.
     
  17. andyben

    andyben Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    70
    Joined:
    Jun 16, 2010

    Jun 16, 2010
    70
    5
    16
    :(
    Sorry but it uses my WiFi isp whilst connected over the mobile cell triangulation and the location settings appear to confirm this
     
  18. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,107
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,107
    24,092
    3,118
    Scotland
    Could be right, HTCSense doesn't work for me, so I was testing with ES Security Manager which appears to use Cell site. I just presumed they were the same. :eek:
     
  19. nigsy

    nigsy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    474
    Joined:
    Feb 22, 2011

    Feb 22, 2011
    474
    158
    88
    Oracle Consultant
    Devon
    Ive posted a reply on a HTC forum this is a reply I got from HTC customer services:


    "HTC can confirm that HTC Sense.com is currently in development for use in a near future. Specific device variants, including regional or national variations that will have access have not yet been confirmed. Once more detailed information is available on the release date and which of the devices will use this feature then a more formal announcement will be made.
    We recommend to follow us in Twitter for instant notifications at http://twitter.com/htc_eu"

    Make of that what you will...but seeing as it's one of the key selling point for an otherwise excellent phone, it's dissapointing.
     
  20. khannr

    khannr Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Nov 19, 2010

    Nov 19, 2010
    31
    1
    16
  21. kidfrankie

    kidfrankie Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Feb 21, 2011

    Feb 21, 2011
    4
    0
    5
    Well i have tried lots of suggestions (All appreciated by the way) but i still cannot get this to work, Worst of all i deleted the account from the website and my phone then re registered and now i cannot log back in.

    I have now contacted them with a rather short but sharp email although i doubt anything will come of it to be honest.

    I guess it will be a case of wait and see then. :mad:
     

Share This Page

Loading...