1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General HTC weather widget sucks

Discussion in 'Android Devices' started by maddoxrs, Jun 18, 2010.

  1. maddoxrs

    maddoxrs Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    17
    1
    16
    Indiana
    Its pouring down rain, but my phone thinks its a nice sunny day. I just synced it too. I have another weather widget but it doenst look as slick as the htc one.
     

    Advertisement

  2. Snicklefritz

    Snicklefritz Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    May 23, 2010

    May 23, 2010
    16
    2
    16
    Detroit
    I just started using Launcher Pro and really missed the HTC Weather/Clock widget, people suggested Beautiful Widgets from the market. It was $1.84 and totally worth it. Try that instead?
     
  3. gobluejd

    gobluejd GOBLUE!
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,786
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    1,786
    610
    213
    Product Engineer
    NW Indiana
    You realize that storm came very quickly. Here in NW Indiana, it was sunny and then in less than 5 mins all hell broke loose. :D
     
  4. Ray3rd

    Ray3rd Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    33
    1
    16
    Long Island, NY

    Thats nice. Buts it's 10:40 pm and my phone still shows that its sunny outside........
     
  5. mttfrog13

    mttfrog13 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    488
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    488
    64
    53
    Male
    Pennsylvania
    Anyone know why I can't set the weather widget to automatically update? When i go to menu > settings > check auto update > confirm yes the setting doesn't stick. I click menu > settings again, and the auto update box is unchecked. Anyone else have this problem?
     
  6. gruss

    gruss Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,411
    Joined:
    Feb 16, 2010

    Feb 16, 2010
    1,411
    116
    163
    IT
    Toledoish
    Woot for the region!

    HTC weather app is ok for me, turn up your update settings?
     
  7. Tony N.

    Tony N. Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    68
    Joined:
    May 10, 2010

    May 10, 2010
    68
    6
    16
    You probably didn't sent update frequency to 1 hour.
     
  8. mttfrog13

    mttfrog13 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    488
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    488
    64
    53
    Male
    Pennsylvania
    yeah i check the box for automatic updates, it wants to confirm so i press yes, set update frequency to 1 hour, hit back, press menu and go back to settings and the box is unchecked.

    glitch i guess....
     
  9. gobluejd

    gobluejd GOBLUE!
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,786
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    1,786
    610
    213
    Product Engineer
    NW Indiana
    Ya..mine was set to update once a day, now it is all good.
     
  10. euph_22

    euph_22 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,634
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    2,634
    595
    213
    Grad Student (Applied/Computational Math)
    Milwaukee, WI
    I'm trying out Fancy Widget. Looks just like the Sense clock (minus the pop up effects :( )

    I'll give it a day or two and give you my verdict.
     
  11. mttfrog13

    mttfrog13 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    488
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    488
    64
    53
    Male
    Pennsylvania
    I used that for a few days when i tried out one of the launcher programs. Its pretty good. The only differneces are that it doesn't have the animated weather, the alarm clock and timer gadgets, and the numbers on the clock seemed to not be as high resolution or quality. The only plus i got was that when you click the weather part, instead of loading the full weather app, it loads a quick and easy pop up with the 4 day weather forecast.
     
  12. kyler13

    kyler13 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,638
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    1,638
    284
    163
    Annapolis, MD
    Don't know about the weather info, but it definitely sucks for location. Takes forever to update "my location" and at work, from time to time my location is simply "5" instead of the city name. Meanwhile, weather bug, the weather channel, and beautiful widgets pick up my location quickly and accurately (never see that "5"). HTC's clock/weather/location widget needs some work. I removed it about 5 weeks ago and haven't looked back.
     
  13. Agronis

    Agronis Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    49
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    49
    15
    18
    Automotive Design
    Mt. Pleasant SC
    For those of you having issues with keeping the weather widget going.. be sure to check the following (and this also fixes the "Update Frequency Won't Stick")

    Menu > Settings > Accounts & Sync

    Make sure Auto-Sync is ticked, or else the auto-update for the Weather will not stick, no matter how many times you try and apply it from the Weather widget's end.

    Then just tick the Weather to be apart of the "Auto-Sync" and it should be good.

    I know whenever I enter a different "area" it updates..

    I live in Mt. Pleasant SC (SubCity of Charleston), and it shows Mt. P at my home.. "Charleston" is Downtown.. North Charleston is.. well North Charleston - etc etc..

    Granted the Weather info isn't radar worthy.. but at least everytime I go to look at it, its updated now..
     
  14. palomosan

    palomosan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    89
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    89
    5
    16
    Mechanical Tech Dialysis
    Jersey
  15. euph_22

    euph_22 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,634
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    2,634
    595
    213
    Grad Student (Applied/Computational Math)
    Milwaukee, WI
    And I'm hoping another plus is that it works (unlike the Htc one.). I'm hoping they get the currentbugs fixed in the next OTA (but then I've been hoping htc would fix their cool weather widget since I had one on the Wing.)
     
  16. MutantCheese

    MutantCheese Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    782
    Joined:
    May 17, 2010

    May 17, 2010
    782
    99
    78
    Edge of Insanity
    Only gripe I have with HTC weather widget is that is shows daytime until 10pm. I live in the deep south. It gets dark at 8:30 in the summer.

    It does have some of the coolest graphics tho, so I'm sticking with it.
     
    hiltitech likes this.
  17. St. Urho

    St. Urho Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 31, 2010

    May 31, 2010
    1
    0
    5
    I have problems with my weather widget updating, but I have Auto-Sync checked and it stays checked. Still no updates. Any ideas?
     
  18. cashX3r0

    cashX3r0 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    137
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    137
    10
    58
    spirits/beer r&d
    midwest
    im in the same boat.
     
  19. maddoxrs

    maddoxrs Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    17
    1
    16
    Indiana
    Ill give fancy widget a try
     
  20. uglymouse

    uglymouse Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    6
    0
    5
    YOu can download weather.com app. My husband told me about it, and that is what I have been using.
     
  21. Ovreagr

    Ovreagr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    33
    Posts:
    79
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    79
    86
    33
    NC
    Where do HTC and Beautiful Widgets get their weather info from?
    Neither one seems to be all that accurate, at least not on a consistent basis. Some days not even with the current temperature!

    Oh and the HTC widget is WAY off with the sun and moon here in NC!

    :p
     
  22. vladfan

    vladfan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    159
    Joined:
    Mar 9, 2010

    Mar 9, 2010
    159
    90
    73
    Safety
    So Cal
    I am having issues with the HTC weather app also.

    I live in Corona, CA and I work in Los Angeles. When I leave in the morning to go to work it shows Corona, CA and when I get to LA it still shows Corona all day.

    I even went to AZ recently and the whole time I was there it showed Corona, CA. Yes I have "location on".

    It even shows 2 Corona, CA locations when I go to delete locations and I "X" the Corona, CA location and it never deletes.
     
  23. newjacksm

    newjacksm Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    65
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    65
    2
    16
    You have sync off on your power options.
     
  24. Help!I'maRock!

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    23
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    23
    3
    16
    i removed the weather widget from my home screen. i'm using one of the analog clock faces and the Weather Channel widget, and it's much better.
     
  25. Heelfan71

    Heelfan71 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    177
    Joined:
    May 9, 2010

    May 9, 2010
    177
    13
    38
    HTC weather is all about looks. not enough info.
     

Share This Page

Loading...