1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support HTC Wildfire Froyo "Installation aborted" trouble please help

Discussion in 'Android Devices' started by akashag, Dec 24, 2010.

  1. akashag

    akashag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    18
    0
    15
    Hi guys,
    I downloaded the update,started the installation after completing 1/4 of the installation it stops and shows an picture of exclamation mark in a triangle and when I press the power button it shows some options and shows:-
    "ClockworkMod Recovery v" - In the first line

    "E:failed to verify whole-file signature
    E:signature verification failed
    Installation aborted" - In the last lines

    Redownloaded the update and tried but no luck
    Disabled signature check and reinstalled it,got a status 7 error

    Brought the phone 2 weeks ago,unbranded and didn't did any rooting kind of thing with it

    My current software info:-
    Firmware version
    2.1-update1
    Baseband version
    13.45.55.24H_3.35.15.31
    Kernel version
    2.6.29-c9472fc1
    htc-kernel@and18-2 #1
    Tue Aug 10 18:57:37 CST 2010
    Build number
    1.25.720.1 CL227575 release-keys
    Software number
    1.25.720.1

    Any ideas what could be going wrong

    Thanks
     

    Advertisement

  2. ryanraven

    ryanraven Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    436
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    436
    29
    43
    are you rooted?
     
  3. akashag

    akashag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    18
    0
    15
    I used the terminal emulator to find out if it is rooted or not and got this result:-
    $ $su
    # cd /data/app-private
    #

    At first when it type su and enter,Superuser asked me if I want to allow or deny,
    I pressed allow.

    When I used deny I got these results:-
    $ $su
    Permission denied
    $ cd /data/app-private
    $

    Does this means that my phone is rooted?
    Cause I didn't root it,is it possible that a phone can be factory rooted

    Thanks
     
  4. ryanraven

    ryanraven Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    436
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    436
    29
    43
    do u have superuser in the menu ?
    no company allows their phones to be rooted so there is no such thing as factory root.
    try and download a app that requires root like Titanium Backup if it says you dont have root then you should be ok if your rooted you might not be able to install the update.
     
  5. akashag

    akashag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    18
    0
    15
    Yes I have superuser in the menu
    I installed Titanium Backup when I started it superuser asked me if I want to allow or deny,I pressed allow and Titanium Backup said that it could not acquire root privileges which means that its not rooted but then why the update fails???
     
  6. ryanraven

    ryanraven Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    436
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    436
    29
    43
    superuser is part of root so in this case you may be rooted but not rooted enough to use titanium backup. You should just install stock rom its easy.
     
    akashag likes this.
  7. akashag

    akashag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    18
    0
    15
    I have never installed a stock rom can you guide me through the steps and is it safe to install a stock rom.

    Thanks
     
  8. ryanraven

    ryanraven Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    436
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    436
    29
    43
    yes its safe as long as you dont mess around with the phone when its doing it. first you need a gold card i suggest backing up everythin on your memory card. and follow these steps but first can you tell em what operating system your using ? and what bit version 32bit or 63bit
     
    akashag likes this.
  9. akashag

    akashag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    18
    0
    15
    Okay
    I have heard about gold card but don't know how to make it.
    I am using Windows 7 Ultimate 32bit
     
  10. ryanraven

    ryanraven Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    436
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    436
    29
    43
    ok you wont need install the driver then jsut follow my instruction here :)

    ok cool you need to flash with stock rom theres a site here for them but they take forever to download. you need to make a gold card first so your memory card needs to be formated sorry so backup any data on there.
    download the gold card program.
    ZumoDrive - GoldCardTool_0.0.5.zip

    Make sure USB debugging mode is on and charge only mode is selected when you plug the phone in.

    Click GET CID in program

    then go to this site where it will generate a gold card and send it to your email.

    Free HTC android goldcard generator | Phone System Analysis Software - PSAS

    download the goldcard from your email and in the program click
    LoadGoldCard.img

    find the goldcard and click Patch MMC

    thats your gold card done now here the easy part :)

    Download Froyo ZumoDrive - RUU_Buzz_Froyo_HTC_WWE_2.22.405.1_Radio_13.55.55.24H_3.35.20.10_release_160191_signed.exe

    Plug phone in and Run the file make sure charge only is on and USB debugging is on

    WARNING this will wipe the phone so backup first if it doesnt work and comes up with a Error reply back and i will get it working for you.

    Make sure you wait for it to complete and DONT !!!!! take the USB cable out or your phone will be a paperweight.
     
    akashag likes this.
  11. akashag

    akashag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    18
    0
    15
    Okay,
    Can I use my sd card back again after making it a gold card?
    Is the above method safe or will it void my warranty

    Thanks
     
  12. ryanraven

    ryanraven Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    436
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    436
    29
    43
    yes you can use it as normal and your rooted anyway so you have already voided your warranty. you should do a backup first though.
    you need to get into clockwork recovery and do one.
     
  13. akashag

    akashag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    18
    0
    15
    But I haven't rooted it,
    from the first day I got my phone there was a superuser app in it and I only installed the apps I found on android market.
    I bought the phone factory sealed from a retail store,
    if a user does not do any rooting kind of thing with the phone then how is it possible that the phone could be rooted?
    I am really confused about it
     
  14. ryanraven

    ryanraven Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    436
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    436
    29
    43
    well superuser is only used for rooting so im not too sure about that unless it was installed acciedenly installed. I would just leave the phone as it is and dont do anything with it.
     
  15. akashag

    akashag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    18
    0
    15
    Ok,so does you mean that I shall not update my phone to froyo.
    Will uninstalling Superuser app solve the update issue.
     
  16. ryanraven

    ryanraven Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    436
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    436
    29
    43
    i would contact HTC and see what they say you might have to send it to them if some things wrong with it. Yes uninstall superuser.
     
  17. ryanraven

    ryanraven Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    436
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    436
    29
    43
    Can i ask were you got the phone and if its still under warranty ?
     
  18. akashag

    akashag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    18
    0
    15
    I brought it from a local mobile store,it is not an official HTC store and the warranty period is still not over.
    Going to uninstall the superuser app and reinstall the update hope that it works,
    Thanks
     
  19. ryanraven

    ryanraven Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    436
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    436
    29
    43
    how long is the warranty and if its not branded installing the stock app wont effect your warranty. It would be as if you just downloaded the update :)
     
  20. akashag

    akashag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    18
    0
    15
    More than 11 months of warranty is still left and yes it is unbranded so I guess I can still install froyo on my phone
     
  21. ryanraven

    ryanraven Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    436
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    436
    29
    43
    yes if the update doesnt work just install the stock rom its like installing the update but you will have a fresh phone :)
     
  22. akashag

    akashag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    18
    0
    15
    Ok so everything will be erased right,will mybackup work after installing stock app and are the steps same as you mentioned few replies before
     
  23. ryanraven

    ryanraven Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    436
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    436
    29
    43
    everything will be deleted and you need to format memory card you can do this by pluggin phone in and choosing disk drive then format it via my computer. backup anything on your memory card you can use it faster you make the gold card :)
     
  24. akashag

    akashag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Dec 24, 2010

    Dec 24, 2010
    18
    0
    15
    Ok,so after formatting the SD card I need to make it a gold card and after that?
     
  25. ryanraven

    ryanraven Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    436
    Joined:
    Nov 14, 2010

    Nov 14, 2010
    436
    29
    43
    yes :) its erally easy but if you get stuck reply back.
    after format do what post #10 says
     
Tags:

Share This Page

Loading...