1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root i can root without computer?

Discussion in 'Android Devices' started by chicomostoc, Apr 25, 2012.

  1. chicomostoc

    chicomostoc Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    328
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    328
    24
    38
    I have a HTC evo 4g .. i can root without computer? what happens is that any computer recognize my htc ... only charge.
     

    Advertisement

  2. chicomostoc

    chicomostoc Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    328
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    328
    24
    38
    repeated post .. sorry
     
  3. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
     #28
    Points:
    953
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,292
    953
    The Infernal Swamp
    As far as I am aware you will need the computer to root. If you go to the Rooting section for your particular hboot then you should find the drivers that are needed to communicate with the phone.
     
    Rxpert83 likes this.
  4. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    moved you to the rooting section.

    unfortunately you will need a computer to root your phone. no way around it.
     
    frenchy714 and Rxpert83 like this.
  5. chicomostoc

    chicomostoc Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    328
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    328
    24
    38
    can help to find the drivers it says my phone.

    [​IMG]
     
  6. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,922
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,922
    13,145
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
  7. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    yes the guide will help you root the phone, but you will still need to use a cmputer to do it.
     
  8. chicomostoc

    chicomostoc Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    328
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    328
    24
    38
    I installed the drivers .. but still does not recognize my HTC.. only charge.
     
  9. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    what drivers did you installed? did you try and install HTC sync?
     
    Rxpert83 likes this.
  10. youdoofus

    youdoofus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,131
    Joined:
    Feb 26, 2011

    Feb 26, 2011
    2,131
    747
    213
    Tech support rep for Knology
    so dak
    When you connect your phone via usb, does the phone ask you if you wanna mount it as a disk drive or give you any options for mounting?
     
  11. chicomostoc

    chicomostoc Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    328
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    328
    24
    38
    this drivers 1.download and install htc sync:HTC Sync 3.0.5551.. setup_3.0.5551.exe
     
  12. chicomostoc

    chicomostoc Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    328
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    328
    24
    38
    no .. and i change manually USB connection type: disk drive, htc sync .. etc. .. and active in "ask me".. but still does not recognize my HTC .. try and 3 computers .. and try more usb cables.

    only charge
     
  13. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    i just realized that they have a new htc sync version. so try this one:setup_3.2.1.exe
     
  14. youdoofus

    youdoofus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,131
    Joined:
    Feb 26, 2011

    Feb 26, 2011
    2,131
    747
    213
    Tech support rep for Knology
    so dak
    i thought you were supposed to uninstall synch to root
     
  15. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    not with the new method. just with unrevoked and revolutionary. the new methods do not need sync either, but it is not necessary that you delete it.
     
  16. chicomostoc

    chicomostoc Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    328
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    328
    24
    38
    not working
     
  17. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    are you in fastboot?
     
  18. chicomostoc

    chicomostoc Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    328
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    328
    24
    38
    yes
     
  19. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    ok when you are in fastboot, what happens when you type in the commands? do you get an error?
     
  20. chicomostoc

    chicomostoc Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    328
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    328
    24
    38
    nothing happens because when connected to USB .. not recognized
     
  21. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    ok just making sure cuz sometimes when in fastboot it will get recognized.

    just to make sure again, when you select fastboot in the bootloader menu, does it change from fastboot to fastboot usb?

    and when type:
    Code (Text):
    1. fastboot oem get_identifier_token
    nothing happens?
     
  22. chicomostoc

    chicomostoc Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    328
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    328
    24
    38
    does it change to fastboot usb
     
  23. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    so it does change to fastboot usb?

    and again just to be sure when you enter the command nothing happens? do you get a waiting device message?
     
  24. chicomostoc

    chicomostoc Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    328
    Joined:
    Jul 18, 2011

    Jul 18, 2011
    328
    24
    38
    no and stuck in waiting device
     
  25. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    ok, sorry about that, i just had to be sure. it sounds like then that it could be either your usb port or your sd card.

    what size card are you using? do you have a different one you can try?
     
Tags:

Share This Page

Loading...