1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root I got 3g in Atlanta, 3023 PRL...OTA update, no manual update needed

Discussion in 'Android Devices' started by Donte559, Sep 23, 2011.

  1. Donte559

    Donte559 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    83
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    83
    11
    18
    I'm in Atlanta with 3G working fine, no need to download LTE On/Off app to run my phone on EVDO, 3G works while on CMDA mode. I didn't have to manually install a PRL.
     

    Advertisement

  2. TweeksRevenge

    TweeksRevenge Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    264
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    264
    64
    53
    The Grim Reaper cleaned up all the apples....now I
    Austell, Ga
    I'm right next to Atlanta so I'm gonna try the OTA update now...I'll be back with results.:D

    RESULTS: After the OTA update my PRL went from 3022 to 3019...:(
    I'm gonna take another crack at it but I fear the same results.


    Tried it again from a more "wide open" outdoors area and still 3019 :mad:
     
  3. DaniellieeE

    DaniellieeE Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    289
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    289
    30
    63
    Some over on the main "LG Optimus M" forum http://androidforums.com/lg-optimus-m/417734-prl-3023-a.html thread -are asking if anyone has "3023" -can they "Pull it from your phone and upload it to mediafire" - so they can try and get 3g also.
     
  4. TweeksRevenge

    TweeksRevenge Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    264
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    264
    64
    53
    The Grim Reaper cleaned up all the apples....now I
    Austell, Ga
    I second that...and would be very grateful if someone could post a tutorial on manual PRL extraction.
     
  5. DaniellieeE

    DaniellieeE Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    289
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    289
    30
    63
    Could QSPT be used for extracting? Also there's CDMA workshop? - -Since they're used for updating
     
  6. TweeksRevenge

    TweeksRevenge Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    264
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    264
    64
    53
    The Grim Reaper cleaned up all the apples....now I
    Austell, Ga
    Only one way to find out...lol. I'm see what's what real quick.

    QPST was a fail...I couldn't find a way to read and copy the prl.
     
  7. DaniellieeE

    DaniellieeE Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    289
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    289
    30
    63
    Cool - let us know please - be interesting.
     
  8. Donte559

    Donte559 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    83
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    83
    11
    18
    what rom are you on???
     
  9. DaniellieeE

    DaniellieeE Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    289
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    289
    30
    63
    @TweeksRevenge, just read your results - yeah same thing happened to me yesterday:mad: - I'm on CM7 also - now updated with QSPT to 3022 - may want to try 3023 once again (maybe)
     
  10. TweeksRevenge

    TweeksRevenge Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    264
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    264
    64
    53
    The Grim Reaper cleaned up all the apples....now I
    Austell, Ga
    I'm on playfulgods cm7...my rom shouldnt matter but to satisfy my curiosity I'm gonna reflash to stock tonight and retry
     
  11. DaniellieeE

    DaniellieeE Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    289
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    289
    30
    63
    Not sure if you're using this - but this thread is very helpful for updating your PRL: http://androidforums.com/lg-optimus-m/394106-update-optimus-m-prl-using-qpst.html#post3238740
     
    TweeksRevenge likes this.
  12. Donte559

    Donte559 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    83
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    83
    11
    18
    I updated reverting back to a 2.2.1 based ROM. Reason being: when I was using CM7 based ROMs after the OTA *228 update my phone would not automatically restart itself...try that. Then after it went to 3023 and reflashed back to the CM7 2.3.5 based ROM...FYI
     
    DaniellieeE and TweeksRevenge like this.
  13. TweeksRevenge

    TweeksRevenge Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    264
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    264
    64
    53
    The Grim Reaper cleaned up all the apples....now I
    Austell, Ga
    Yeah after I try this on stock I'll definatly need that prl again cuz it vanashed from my PC last night

    Thanks for the advice :)
     
  14. DaniellieeE

    DaniellieeE Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    289
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    289
    30
    63
    Please post your results - happened to me in-between flashing ROMs - beginning to wonder if it could be related - no biggie, but would be good to know
     
  15. DaniellieeE

    DaniellieeE Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    289
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    289
    30
    63
    Great- Thanks for FYI (good to know) and may try it sometime this week. Being on CM7, my phone did reboot everytime after *228 updating - was wondering if that was normal -Thanks again :)
     
  16. DaniellieeE

    DaniellieeE Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    289
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    289
    30
    63
    @TweeksRevenge Just noticed they posted links to both 3020 & 3022 PRLs @ beginning of thread I linked above - (if you still were to need let me know)
     
  17. TweeksRevenge

    TweeksRevenge Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    264
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    264
    64
    53
    The Grim Reaper cleaned up all the apples....now I
    Austell, Ga
    I'll definatly post my results...once I get home I'm gonna get 2 work ;)

    I'm also gonna install the LG hidden menus on cm7 while I'm at it. If that works I'll make a seperate thread with instructions on how to install em.
     
  18. alfick3

    alfick3 Android Expert
    Rank:
     #81
    Points:
    303
    Posts:
    2,759
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    2,759
    452
    303
    Male
    IBM SSR
    DFW, TX
    After all this talk about the prl 3023, I decided to look at mine, and I have it. It was pushed to my phone, I didn't have to do any thing to get it. FYI, I'm running reppard's CM7. I looked yesterday, and it was still 3020.
     
  19. DaniellieeE

    DaniellieeE Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    289
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    289
    30
    63
    Oh, maybe that's what happened w me (pushed). And you're getting 3G? Mine just stayed @ 1x so I reverted back - now stays 3G. Wondering if I had selected CDMA only if I would have gotten 3G consistently, hmmm
     
  20. alfick3

    alfick3 Android Expert
    Rank:
     #81
    Points:
    303
    Posts:
    2,759
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    2,759
    452
    303
    Male
    IBM SSR
    DFW, TX

    Yes, I'm getting 3G. I've been getting 3G since I had prl 3020, but it was spotty. For several days now, it's been more consistent 3G even with the lower prl. I think Metro had been updating towers here in the Dallas area, 'cause when I first got it, I couldn't get 3G at my in-laws house, but now do. The new prl just came in over night. I haven't looked at my wife's phone to see what prl she has.
     
  21. TweeksRevenge

    TweeksRevenge Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    264
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    264
    64
    53
    The Grim Reaper cleaned up all the apples....now I
    Austell, Ga

    I share the same theory about Atlanta...once I got 3022, 3g was very spotty. It has become a farcry from what it started out to be. I'm hoping I can get this new prl ota...
     
  22. DaniellieeE

    DaniellieeE Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    289
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    289
    30
    63
    Quoting this from other 3023prl thread @ main LG OptM forum:

    In case someone might be able to extract their "3023 prl" # :)
     
  23. Ray305

    Ray305 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    181
    Joined:
    Jul 20, 2011

    Jul 20, 2011
    181
    15
    38
    Male
    Florida
    I dialed *228 and it gave me PRL 3019. I guess i need to update manually...
     
  24. TweeksRevenge

    TweeksRevenge Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    264
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    264
    64
    53
    The Grim Reaper cleaned up all the apples....now I
    Austell, Ga
    After flashing to stock and retrying I still got 3019...as for the hidden menus I haven't gotten around to that yet.
     
  25. ChazzMatt

    ChazzMatt Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    622
    Joined:
    Nov 29, 2010

    Nov 29, 2010
    622
    125
    93
    metro Atlanta area
    Yeah, back in August a Metro insider told me the EVDO was coming to Atlanta "in October". Well, it's almost October now.
     
Tags:

Share This Page

Loading...