1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root If your on ICS you are sending more than you thought to Moto!

Discussion in 'Android Devices' started by dautley, Aug 24, 2012.

  1. dautley

    dautley Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,823
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,823
    502
    253
    Dickson, TN.

    Advertisement

    Jeffery, PowerBomb and OutOfPhase like this.
  2. PowerBomb

    PowerBomb Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    542
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    542
    104
    93
    Chicago
    Thanks for the heads up. Deleted it.
     
  3. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    Thanks for the information. I just renamed it with a .bak at the end. I try not to delete any file.
     
  4. dautley

    dautley Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,823
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,823
    502
    253
    Dickson, TN.
    I moved it to my ext sd card. As most of us are going to have to fxz back to .905 for the OTA anyway, no big deal for me. I also completely removed most of the bloatware to see how much space I could free up in SYS ROM have 72.7MB free.
    I'm figuring since I may be stuck with 232 till Nov, I might as well get it set up how I want it.
     
  5. SirEagle

    SirEagle Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    712
    Joined:
    Feb 21, 2010

    Feb 21, 2010
    712
    81
    78
    Akron, Ohio
    Correct me if I'm wrong but wouldn't sending Moto info like this help them to debug ICS and get it out to us?
     
  6. PowerBomb

    PowerBomb Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    542
    Joined:
    Jul 7, 2010

    Jul 7, 2010
    542
    104
    93
    Chicago
    Possibly. Or maybe they only take feedback from phones with electronic ID numbers that were actually supposed to get these early version, i.e. from the testers. Although with all the people that do install the leaks, they'd be smart to compile the data from all of those users and smooth out more bugs.

    Oh well, I've had the leak installed for weeks now so if Moto was getting any feedback from my phone they already got plenty. Now I'm deleting it. :p
     
  7. dautley

    dautley Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,823
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,823
    502
    253
    Dickson, TN.
    I don't mind anonymous data but I'd rather not send screen shots etc, I always figured they were collecting data off of the leaks but given a choice I'd rather not send it to them.
    Anyway no one is asking you to remove it if you don't want to, just letting everyone know its there.
     
  8. SirEagle

    SirEagle Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    712
    Joined:
    Feb 21, 2010

    Feb 21, 2010
    712
    81
    78
    Akron, Ohio
    Appreciate the info.
     
  9. zach.schenfisch

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    58
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    58
    4
    36
    Minneapolis, MN
    Renamed. I didn't see one, but is there a list of the things this script does?
     
  10. dautley

    dautley Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,823
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,823
    502
    253
    Dickson, TN.
    If you read the original article linked to in the OP it has a copy of the script which includes explanations of what the script does. To Motorolas credit they didn't try to hide what it's doing.
     
  11. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,415
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,415
    1,924
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Not good info.

    I found this thread when I searched Google for bug2go. Yep, been around since Feb: http://forum.xda-dev...d.php?t=1496233

    I also found this post from that same search: https://forums.motor...d=560738#560738

    Finally, independent confirmation that it is for running log reports by timmy: http://www.droidforu...nal-memory.html

    I perused the script itself from the pastebin, and I didn't see anything really bad in it either.

    It is a manually initiated process that you would only perform if you really felt like doing it or if you were participating on a bug test with Moto.
     
  12. dautley

    dautley Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,823
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,823
    502
    253
    Dickson, TN.
    I wonder if .242 has this script?
     
  13. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,415
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,415
    1,924
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    I already verified that it does.

    2012-09-01 12.50.04.jpg
     
  14. dautley

    dautley Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,823
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,823
    502
    253
    Dickson, TN.
    John, if you go to System Settings, Developer Options is the Development Device ID still showing up right below USB debugging? Wondering also if the final ICS build for Droid4 and Razr also still has it?
     
  15. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,415
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,415
    1,924
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
  16. dautley

    dautley Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,823
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,823
    502
    253
    Dickson, TN.
    Yes, I'm still wondering if it's a permanent feature or just displaying on development builds. I think I'm going to have to take the plunge on .242, I'm betting it's going to be the OTA and even if it's not Samuri's HOB looks much improved these days.
     
  17. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,415
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,415
    1,924
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Sam's HoB(o) and now HoR are making waves for those two bigger Moto families of devices.

    I'm on .242, and there is not a lot different, mostly updated apps. If you restore apps / don't format /data make sure you uninstall any system app updates that you haven't moved into /system as the update will break until you uninstall and then re-update.
     
  18. dautley

    dautley Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,823
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    1,823
    502
    253
    Dickson, TN.
    Made the jump Saturday and all is well:smokingsomb:
     
  19. Jeffery

    Jeffery Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    526
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    526
    61
    78
    Marco Island, Florida
    Updated this morning to .242 w/HOB and everything seems good so far. I lost Google Now in the process though.
     
  20. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,415
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,415
    1,924
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Which makes sense b/c GNow is a port from JB, and you're installing a new ICS leak. Just reflash the GNow as you did before to get it back.
     
  21. Jeffery

    Jeffery Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    526
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    526
    61
    78
    Marco Island, Florida
    Thanks for the tip...
    I did end up re-installing GNow and have upgraded to .244 since I posted.
     
  22. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,415
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,415
    1,924
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Yeah, I'm on .244 as well, and have yet to reflash GNow - I have v7 but wanted to make sure there is not a V8...and I just bought an Infinity so I'm spending a lot more time on that right now....
     

Share This Page

Loading...