1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support IM on Android

Discussion in 'Android Devices' started by mjschmidt, Jun 28, 2009.

  1. mjschmidt

    mjschmidt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    153
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 27, 2009

    Jun 27, 2009
    1,268
    113
    153
    Male
    In my house.
    How do I IM on Android (HTC Magic) like with ICQ, Yahoo, and MSN Messenger users? Do IM's on the android count as TXT messages with the wireless cellphone provider?

    ie. I am with Rogers in Canada. If I send an IM, as opposed to a SMS TXT message, will I be billed for it, or does it go like a regular IM message?

    Thanks!
     

    Advertisement

  2. samuelmaskell

    samuelmaskell Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    293
    Joined:
    May 11, 2009

    May 11, 2009
    293
    3
    56
    Software Engineering Student
    Victoria,BC
    You can get many different IM apps. I'm using himsn. I'm fairly certain it counts as data usage, not a text. It would have to be an actual Rogers service if it were to count as a text.
     
  3. badabing

    badabing Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    47
    Joined:
    Jul 7, 2009

    Jul 7, 2009
    47
    0
    15
    Quebec
    What about battery life when using HiMSN...

    I'm using Meebo and it looks to drain the battery a lot...
     
  4. grimmy

    grimmy Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    25
    Joined:
    May 20, 2009

    May 20, 2009
    25
    0
    35
    Meebo doesn't drain my battery any more than any other IM app left constantly running. I do prefer it's interface to Hi MSN.
     
  5. TopDog

    TopDog Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    21
    Joined:
    Jul 8, 2009

    Jul 8, 2009
    21
    0
    35
    Product Specialist Mobile Business
    Oslo, Norway
    Another vote for Meebo.

    I use Meebo on my Mac too (web version), so I just have one Meebo account to log into, then it logs me on all the different IM services.

    ...miss Skype though, had Meebo included Skype (just the IM part), it would have been fantastic.
     
  6. badabing

    badabing Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    47
    Joined:
    Jul 7, 2009

    Jul 7, 2009
    47
    0
    15
    Quebec
    Do you know if you can be signed on on both PC/Mac and Android using your Meebo account ??
    That would be really nice.
     
  7. TopDog

    TopDog Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    21
    Joined:
    Jul 8, 2009

    Jul 8, 2009
    21
    0
    35
    Product Specialist Mobile Business
    Oslo, Norway
    That's a limitation for some of the IM services, like MSN will not let you, but Google Talk will if I remember correctly.
     
  8. adityaw

    adityaw Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jun 12, 2009

    Jun 12, 2009
    3
    0
    5
    Can anyone upload Meebo's apk somewhere? I want to install them but my magic doesn't have access to Android Market. Many thanks.
     
  9. badabing

    badabing Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    47
    Joined:
    Jul 7, 2009

    Jul 7, 2009
    47
    0
    15
    Quebec
    I dont have it but I took it from the Market on my Roger's Magic...
    Paid apps aren't available but Meebo, free, is there.
     
  10. mjschmidt

    mjschmidt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    153
    Posts:
    1,268
    Joined:
    Jun 27, 2009

    Jun 27, 2009
    1,268
    113
    153
    Male
    In my house.
    Something I've noticed about Meebo, it starts when I start my phone (power on) even though I have it set in the option NOT to do so. any ideas?
     
  11. badabing

    badabing Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    47
    Joined:
    Jul 7, 2009

    Jul 7, 2009
    47
    0
    15
    Quebec
    I dont have this problem... I would try to enable this option, save and disable it after ...
     
  12. punkzanyj

    punkzanyj Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,012
    Joined:
    Oct 20, 2008

    Oct 20, 2008
    1,012
    72
    128
    I've noticed this too, since downloading taskiller. It didn't show up in previous "task switcher/killer" software I had installed. Seems to stop working on it's own, though. A few apps seem to load initially when the phone starts up and then stop running after they've done whatever spying on me that they're doing. :p
     
Tags:

Share This Page

Loading...