1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root I'm stock :(

Discussion in 'Android Devices' started by ImageJPEG, Jan 10, 2012.

  1. ImageJPEG

    ImageJPEG Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    50
    Joined:
    Oct 3, 2010

    Oct 3, 2010
    50
    0
    15
    I had to use the RSD Lite to get my phone to stock :(

    I upgraded to the .901 update without knowing you can't root it yet. I've tried going back to .893 but I get an error with cdt.bin. (thank God for the .901 cdt.bin fix)

    Does anyone here know anything about reverting or rooting .901?
     

    Advertisement

  2. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    You need to revert back to 5.5.893, root, forever root and then apply the .901 update.

    When you flash 5.5.893 use the .901 cdt.bin fix.

    use tehsusenoh modified releashed and forever root file here. R3l3AS3DRoot_Windows_V2.1 - modded zergRush - Minus.com Option 2 This works with 5.5.893

    Then flash .901, you should be rooted on .901
     
  3. ImageJPEG

    ImageJPEG Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    50
    Joined:
    Oct 3, 2010

    Oct 3, 2010
    50
    0
    15
    Do I run the .901 cdt.bin fix before or after I flash back to .893 with RSD Lite?
     
  4. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    I think I miss read. Are you on 5.5.893 or .901?
     
  5. ImageJPEG

    ImageJPEG Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    50
    Joined:
    Oct 3, 2010

    Oct 3, 2010
    50
    0
    15
    Ok, so I get the phone in Fastboot. I then run the cdt.bin fix and reboot back into Fastboot then run RSD Lite to get back .893 stock rom. Still fails at step 6.

    I've tried starting RSD Lite first then rebooting when it fails and run the fix, then try try running RSD Lite again and still no luck.
     
  6. ImageJPEG

    ImageJPEG Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    50
    Joined:
    Oct 3, 2010

    Oct 3, 2010
    50
    0
    15
    I stupidly "upgraded" to .901 and I'm trying to get to .893 to root it, then upgrade to .901.
     
  7. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,454
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,454
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    After. You run the flash first that replaces everything with the old 5.5.893 stuff, and then it gives youa boot error, whereupon you go back and flash the cdt.bin - and then it boots normally into 5.5.893.

    Then root, 43v3r r00t, then apply 901 again.

    Also, note:

    I Highly Recommend that you reboot between each step so that you can verify what is actually happening, except between rooting and 43v3r rooting, that is really not necessary.
     
  8. ImageJPEG

    ImageJPEG Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    50
    Joined:
    Oct 3, 2010

    Oct 3, 2010
    50
    0
    15
    I put my phone in Fastboot. I ran the RSD Lite program with the .893 Rom. I then shut off the phone and turned it back on. Fastboot came up with an error. I then started the cdt.bin fix. I'm now looking at the System version and it shows 5.9.901.XT875.Verizon.en.US.

    Still .901 :/
     
  9. OutOfPhase

    OutOfPhase Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    523
    Posts:
    4,024
    Joined:
    Dec 7, 2010

    Dec 7, 2010
    4,024
    2,149
    523
    Retired Lineman
    Tampa, FL
    I am trying to find the link now but I believe when you flash the 5.5.893 fxz file it will say flash failure cdt.bin something or other. You are then going to have to push the .901 cdt.bin file and boot up. As soon as I find the link I will post it.\

    here is a thread with the files you need to get .901 with root.thread

    this puts you in the middle of the thread, scroll down till you see post #39 and start from there. Also read the op before you do anything.
     
  10. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,454
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,454
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    That's why I said reboot - as dfib and I both said, after flashing .893 you'll get a boot error - the phone will not boot. If you reboot between these steps you can verify it is actually doing like it is expected to.

    My guess is that 893 is not actually being flashed to your phone....
     
  11. ImageJPEG

    ImageJPEG Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    50
    Joined:
    Oct 3, 2010

    Oct 3, 2010
    50
    0
    15
    Got back to .893 :) Thank you guys.

    Now back to rooting.
     
  12. ImageJPEG

    ImageJPEG Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    50
    Joined:
    Oct 3, 2010

    Oct 3, 2010
    50
    0
    15
    Ignore this post
     
  13. ImageJPEG

    ImageJPEG Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    50
    Joined:
    Oct 3, 2010

    Oct 3, 2010
    50
    0
    15
    *facepalm*

    I did get .893 installed and rooted. Then I was able to upgrade to .901.

    I installed the Liberty 2.0 Rom with the .901 patch. Well it turns out that it was downgraded to 5.5.886.XT875.Verizon.en.US

    :/
     
  14. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,454
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,454
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    Start all over. Only this time skip Liberty.

    It's frustrating, I know - but it's worth it in the end....
     
  15. ImageJPEG

    ImageJPEG Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    50
    Joined:
    Oct 3, 2010

    Oct 3, 2010
    50
    0
    15
    Alright, so I'm using Eclipse since it seems to keep the .901 update.
     

Share This Page

Loading...