1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Importing contacts to textra

Discussion in 'Android Help' started by rutkowskikm, Apr 6, 2018.

  1. rutkowskikm

    rutkowskikm Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Apr 6, 2018

    Apr 6, 2018
    4
    0
    5
    Is it even possible?
     

    Advertisement

  2. Dannydet

    Dannydet Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    3,634
    Joined:
    Jan 16, 2016

    Jan 16, 2016
    3,634
    1,856
    818
    Male
    Graphics Manager / Sales
    USA
    No.
    Your contacts are in your contacts app, which all messengers pull your people from
     
    Clementine_3 and Hadron like this.
  3. rutkowskikm

    rutkowskikm Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Apr 6, 2018

    Apr 6, 2018
    4
    0
    5
    Gotcha :)
    It seems like I can't customize my contact notifications until I have a conversation started. Is this true? Or is there a way to go into textra and customize contacts without starting a conversation? Thank you for helping me :)
     
  4. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,695
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,695
    16,085
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    I don't think there is.

    You could set it without sending a message: start to compose a new message to the person, then return to the conversation list without sending. You now have a new conversation with a "draft" message. If you return to the conversation you can now customise the notification for it the same as any other. However, what I don't know, because I've not tested, is whether it will remember the custom notification if you delete the draft message. I suspect that when the final (only) message is cleared it will forget everything related to that conversation, because there will no longer be a conversation. If so you could do it, but only by cluttering your conversations list with junk texts until you have a real exchange with that person (at which point you can lose the drafts). For me that wouldn't be worth it, but that's just me.
     
  5. svim

    svim Android Expert
    Rank:
     #43
    Points:
    608
    Posts:
    3,945
    Joined:
    Dec 19, 2013

    Dec 19, 2013
    3,945
    2,943
    608
    Illinois
    If you go into your phone's Settings >> Apps menu, open the 'Textra' app listing, and in the 'Permissions' section is 'Contacts' enabled?
     
  6. rutkowskikm

    rutkowskikm Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Apr 6, 2018

    Apr 6, 2018
    4
    0
    5
    Thank you! I will try it :) so pissed at samsung :(
     
  7. Barbara S

    Barbara S Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 16, 2018

    Apr 16, 2018
    1
    0
    15
    Hi,
    I'm also having problems accessing contacts from Textra. I have contacts enable in settings for Textra and SMS enabled in settings for contacts, but Textra is not picking up my contacts, When I text a new contact I have to enter the number manually in Textra, then add it to my contacts. Any idea how I can fix this? Thanks.
     

Share This Page

Loading...