1. Download our Official Android App: Forums for Android!

in the process of rooting.... need help

Discussion in 'Android Devices' started by roland365, Jun 3, 2010.

  1. roland365

    roland365 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    132
    6
    36

    Advertisement

  2. Heaterz16

    Heaterz16 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    104
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    104
    16
    38
    Are you in the right folder on the computer? c:\android-sdk-windows\tools>
    Also, was the phone fully booted before you ran the command, including all sense widgets and everything?
     
  3. mysticmead

    mysticmead Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,348
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    1,348
    175
    143
    Kingston, GA
  4. roland365

    roland365 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    132
    6
    36
    widgets are still not fully downloaded
     
  5. Heaterz16

    Heaterz16 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    104
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    104
    16
    38
    So, after everything is all loaded did you try again yet?
     
  6. roland365

    roland365 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    132
    6
    36
    still not working ...device not found...

    can i get out of the prompt now? will it harm the pc or phone?
     
  7. Heaterz16

    Heaterz16 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    104
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    104
    16
    38
    It won't hurt anything to get out of the prompt, but you don't have a recovery on your phone yet. try
    adb remount
    then try
    adb shell

    Also, double check usb debugging is on like mysticmead suggested.
     
  8. roland365

    roland365 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    132
    6
    36
    debugging off
     
  9. roland365

    roland365 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    132
    6
    36
    what do u mean i dont have a recovery? so will it mess up the phone if i unplug and try something else
     
  10. Heaterz16

    Heaterz16 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    104
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    104
    16
    38
    no, it won't mess anything up, but you can't boot into a recovery and flash anything. You said debugging is off, turn it on, then try it again, that should be your problem.
     
  11. mysticmead

    mysticmead Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,348
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    1,348
    175
    143
    Kingston, GA

    Ummm... try turning the USB Debugging ON... it HAS to be ON in order for it to connect to adb
     
    roland365 likes this.
  12. roland365

    roland365 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    132
    6
    36
    it worked !!! thx but now the green text it doesnt say nandroid backup...what do i press
     
  13. roland365

    roland365 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    132
    6
    36
    its says
    nand backup
    nand + ext backup
    nand restore
    bart backup
    bart restore
     
  14. roland365

    roland365 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    132
    6
    36
    its backing up now
     
  15. Heaterz16

    Heaterz16 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    104
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    104
    16
    38
    Click Backup/Restore
    then select Nand backup
    then press the home button to start the backup
    After it is done, use the back arrow to get to main recovery menu and you can select USB-MS toggle (assuming phone is still connected to computer)
    you can then copy the nandroid backup folder to your computer so you have it just in case something happens to your sd card, after you are done, select the appropriate button on phone to disable USB_MS toggle, then reboot phone.

    Then...find a rom you want to flash, copy to root of your sd card, reboot to recovery (power off phone; hold home button(don't let off) power phone on(let off power on button while still holding home) continue holding home button while it boots until you get to recovery screen(green text)
    If you select a 2.1 rom, you MUST wipe data factory reset, then go back and flash the zip you downloaded for the rom you want to run; after it is done, reboot (be patient - usually takes 5-10 mins).

    Good luck - hope that wasn't too much info
     
    roland365 likes this.
  16. roland365

    roland365 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    132
    6
    36
    its complete now what do i do
     
  17. Heaterz16

    Heaterz16 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    104
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    104
    16
    38
    read my post above
     
  18. roland365

    roland365 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    132
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    132
    6
    36
    ok i copied nandroind folder to the desktop.....now what do u suggest i flash??
     
  19. Heaterz16

    Heaterz16 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    104
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    104
    16
    38
    There are so many to choose from: Probably Fresh 2.1.2 is a good one to start out with: Download: Fresh Rom 2.1.2 Geek For Me – Android CDMA Sprint Hero

    I wouldn't update your radio just yet, just start with the roms at first. He has pretty clear instructions on how to flash it and what is included and removed. You can also try any of the roms here: Hero CDMA Android Development - xda-developers

    Normally, you will need to wipe before flashing a rom from another dev or if going from a 1.5 to 2.1 or back.
     
Tags:

Share This Page

Loading...