1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips increase your 4g speeds!

Discussion in 'Android Devices' started by mikebz5, Aug 15, 2010.

  1. mikebz5

    mikebz5 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    38
    Joined:
    Jun 23, 2010

    Jun 23, 2010
    38
    6
    16

    Advertisement

    v01rider and EVOLICIOUS like this.
  2. brushrop03

    brushrop03 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    287
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    287
    36
    43
    Student
    Nashville, TN
    Nevermind....
     
  3. overclock

    overclock Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    123
    Joined:
    Jun 17, 2010

    Jun 17, 2010
    123
    20
    38
    v01rider likes this.
  4. jpixton

    jpixton Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    4
    Joined:
    Aug 4, 2010

    Aug 4, 2010
    4
    1
    26
    bankruptcy attorney
    Bay Area
    You all are lucky. Here in San Francisco Bay Area, we don't get 4G and from the map on Sprint's website, it looks like we won't have it for a long time. Modesto does. Fresno does. Visalia does. We don't. Go figure.
     
  5. EVOLICIOUS

    EVOLICIOUS Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    110
    Joined:
    May 23, 2010

    May 23, 2010
    110
    31
    43
    WOW! this really worked they reduced our 4g signal well not really there testing in my area, this mod is pulling in 4g inside my house! i clicked your thanks button hard!!
     
  6. CSWTEXAS

    CSWTEXAS Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Jan 3, 2010

    Jan 3, 2010
    13
    2
    16
    Plano TX
    What and how do I find my MSL

    Thanks
     
  7. v01rider

    v01rider Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    985
    Joined:
    May 26, 2010

    call sprint customer support after 10p. ask for your msl. you shouldnt have a problem getting it.
     
    CSWTEXAS likes this.
  8. 81_

    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    388
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    388
    39
    43
    placeholder
     
  9. mkampy

    mkampy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    252
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    252
    24
    58
    several, firefighter, EMT, tech advisor
    Kansas City, North MO
    But wait... how does this increase speeds?

    I get that it increases the length of time you keep signal, but how does it improve speed?
     
  10. bvbull200

    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    999
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    999
    197
    113
    North Richland Hills, TX
    When I dial ##DATA#, nothing happens. The dialer goes back to being blank.

    Unrooted w/OTA 2.2.
     
  11. mikebz5

    mikebz5 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    38
    Joined:
    Jun 23, 2010

    Jun 23, 2010
    38
    6
    16
    I havent a clue but it works. I even reset back to defaults just to check it and sure enough my speeds slowed down.
     
  12. 81_

    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    388
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    388
    39
    43
    Its ##data##
     
  13. B_Will

    B_Will Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    1
    1
    6
    No. You were correct the first time. It is ##data# Make sure your phone is in debugging mode. Try a soft reset as well.
     
    bvbull200 likes this.
  14. bvbull200

    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    999
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    999
    197
    113
    North Richland Hills, TX
    No it isn't.

    Thanks. Debugging fixed it. I just need to get my MSL, now. I usually leave debugging on, but I must have forgotten to turn it back on after a hard reset a few days ago.
     
  15. chadism

    chadism Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    1
    0
    5
    Correction...Fresno does not have 4G, and I have not seen any plan to bring it here. If you have different sources, please let me know.
     
  16. mkampy

    mkampy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    252
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    252
    24
    58
    several, firefighter, EMT, tech advisor
    Kansas City, North MO
    Ok I finally got my MSL and made the changes, Now I have to wait until I can get back to a known 4G area & makes some tests.... I will try to let you know the results .
     
  17. mkampy

    mkampy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    252
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    252
    24
    58
    several, firefighter, EMT, tech advisor
    Kansas City, North MO
    Well after a full day of using the new settings, I must say I am not impressed. In fact I got some of the slowest 4G speeds ( according to speedtest.net).

    It was fun however getting into the settings of the phone though...
     
  18. DM101

    DM101 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 8, 2010

    Sep 8, 2010
    1
    0
    5
    What site do yall recommend to test speeds for free?
     
  19. MonkeyBoy2000

    MonkeyBoy2000 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    66
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    66
    4
    16
    Austin, Texas
    Damn ! I was hoping that this could fix some of my own ( horrible ! ) fluctuation issues.

    I'll still try this out, but I'm going in expecting this not to work.

    Thanks anyways to the original poster.
     
  20. HoLs

    HoLs Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 9, 2010

    Jun 9, 2010
    20
    0
    15
    There's 4G in Fremont already. Just not on the Sprint map yet.
     
  21. Sauk

    Sauk Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Jun 6, 2010

    Jun 6, 2010
    45
    4
    16
    Coaching Arena Football
    Utah
    Did not help me, not even get a better signal. :(

    Oh well
     
  22. jgdynamics

    jgdynamics Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    2
    0
    5
    my numbers are all different from the ones that it says... i had 13 all the way down..?
     
  23. cabbie

    cabbie Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,344
    Joined:
    Mar 23, 2010

    Mar 23, 2010
    1,344
    553
    213
    similar situation here. had 10 for all the entries he lists...not -89, 2, etc.

    odd
     
  24. rsa

    rsa Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    142
    Joined:
    Apr 15, 2010

    Apr 15, 2010
    142
    24
    38
    Dallas, Tx

    Mine was the same as yours, the number 10 on everything. I really don't understand it either. :(
     
Tags:

Share This Page

Loading...