1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Install Recovery Over ADB Due To Boot Loop

Discussion in 'Android Devices' started by britfaag, Feb 9, 2014.

  1. britfaag

    britfaag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    21
    Joined:
    Jan 21, 2014

    Jan 21, 2014
    21
    0
    15
    Hi,

    I have a generic Chinese tablet, I believe it is an Allwinner. It worked fine for quite some time and now it just loads as far as the last ANDROID logo and is just stuck there with the logo shimmering away as it normally would before it starts.

    It is not possible to start in recovery mode, and it is one of those tablets that when it starts in "download" mode it gives no indication, just a blank screen but the computer recognises it as you can see it in device manager.

    I can issue commands to it using adb shell, but if I issue the command to restart in recovery mode or bootloader it just starts as normal and gets stuck at the android logo.

    What I want to know here is if I can install a recovery system using adb, or maybe even flash a ROM using ADB.

    Could anyone please make a suggestion as to what I can do? I have searched here on the forums before asking but to no avail.
     

    Advertisement

  2. britfaag

    britfaag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    21
    Joined:
    Jan 21, 2014

    Jan 21, 2014
    21
    0
    15
    Forgot to add, it is running ICS 4.0.

    Also, it is an A10 device.
     
  3. britfaag

    britfaag Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    21
    Joined:
    Jan 21, 2014

    Jan 21, 2014
    21
    0
    15
    This is what "busybox top" reports:

    Load average: 2.68 2.68 1.59 4/118 980
    ←[7m PID PPID USER STAT VSZ %MEM %CPU COMMAND←[0m
    961 936 1000 S 163m 46% 93% system_server
    136 1 1000 S 30180 8% 2% /system/bin/surfaceflinger
    146 1 1003 S < 25680 7% 1% /system/bin/bootanimation
    5 2 0 SW 0 0% 0% [kworker/u:0]
    936 1 0 S 145m 41% 0% zygote /bin/app_process -Xzygote /syst

    934 1 1013 S 23104 6% 0% /system/bin/mediaserver
    82 1 1019 S 12444 3% 0% /system/bin/drmserver
    935 1 0 S 7412 2% 0% /system/bin/netd
    139 1 0 S 4468 1% 0% /sbin/adbd
    77 1 0 S 4028 1% 0% /system/bin/vold
    88 1 0 S 3476 1% 0% /system/bin/rild -l liballwinner-ril.s

    86 1 1017 S 1736 0% 0% /system/bin/keystore /data/misc/keysto

    931 704 0 R 1728 0% 0% busybox top
    84 1 1002 S 1336 0% 0% /system/bin/dbus-daemon --system --nof

    87 1 0 S 868 0% 0% /system/bin/u3gmonitor
    85 1 0 S 844 0% 0% /system/bin/installd
    76 1 1000 S 832 0% 0% /system/bin/servicemanager
    704 139 0 S 776 0% 0% /system/bin/sh -
    75 1 0 S 764 0% 0% /system/bin/sh /dev/ttyS0
    ^C 79 1 0 S 696 0% 0% /system/bin/debuggerd
    C:\Users\Billy\Desktop\adt-bundle-windows-x86-20131030\adt-bundle-windows-x86-20
    131030\sdk\platform-tools>

    So the tablet is actually running, how can I get it to get past the Android logo??
     

Share This Page

Loading...