1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Internal & Extermal SD's disappear. Reset and they're back. What's the deal?

Discussion in 'Android Devices' started by kryzzay83, Nov 16, 2010.

  1. kryzzay83

    kryzzay83 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    103
    Joined:
    Sep 12, 2010

    Sep 12, 2010
    103
    12
    38
    Australia
    Twice now in two days my internal & external SD's become unavailable. The first time I noticed when I got a text message and it wasn't my custom tone. The second time today I went into Astro to look at some files and no directories would load.

    Resetting the phone fixes the problem and everything else works fine.

    Anyone know why this is happening? Did I good search on this but haven't seen anyone have the same problem.

    SGS i9000 unlocked. I'm on JM1 rooted with OCLF.
     

    Advertisement

  2. micstewart

    micstewart Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    78
    Joined:
    Aug 19, 2010

    Aug 19, 2010
    78
    10
    38
    IT Sales
    Scotland
    I've had the same problem ages ago, turned out to be a dodgy app that I had installed. If you have installed any Apps since the problems started with reading your SD then uninstall and see if that does the trick.

    If my memory is correct it was a couple of music player apps that I downloaded to try out and one of them started creating long filenames that caused the problem... this seems to cause a couple of problems like MTP application screen keeps flashing when you connect your phone to a PC (basically because it is having problems scanning the SD card)

    As I said, when unistalled and restarted everything was fine... hope this resolves your issue.
     
  3. BO3527

    BO3527 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    7
    Joined:
    Nov 18, 2010

    Nov 18, 2010
    7
    1
    6
    Singapore...
    try to uninstall the apps which use Automatic switching for mass storag.... like I had problems with WinAmp .... i removed it...
    and everything was back on track ..
     
    kryzzay83 likes this.
  4. kryzzay83

    kryzzay83 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    103
    Joined:
    Sep 12, 2010

    Sep 12, 2010
    103
    12
    38
    Australia
    Thanks BO3527. Turned out to be Winamp :)
     

Share This Page

Loading...