1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root internal memory Redux rom

Discussion in 'Android Devices' started by shyju, Aug 24, 2011.

  1. shyju

    shyju Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    52
    1
    16
    After rooted everything is working fine apart from few issues,

    1. From Yesterday stopped to sync gmail & mail, solved it after boot into recovery then wipe dalvik cache......is there any better solution?

    2. The internal memory showing 56 mb, is there any way to improve the space?

    Thanks
    Shyju
     

    Advertisement

  2. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Did you flash the dalvik-cache add on from the redux site?
     
  3. shyju

    shyju Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    52
    1
    16
    No, is that the one using the space?...

    Shyju
     
  4. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    that means your dalvik-cache is still on internal memory. If you flash teh add on, it will be moved to SD-EXT, saving you lots of space.
     
    shyju likes this.
  5. shyju

    shyju Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    52
    1
    16
    Okay..will do that....bye the way....through recovery wiped the dalvik cache..but that doesn't produce much space.....

    Shyju
     
  6. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK

    No it wont, because you need dalvik-cache for the system to run, so if you wipe it, it builds it back up at boot.
     
    shyju likes this.
  7. shyju

    shyju Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    52
    1
    16
    Flashed the dalvik cache add on, and reboot, then the there are many pop ups coming as force close, Titanium back up, htc_ime, gmail asking for a new accout..all then screens empty now...please help.....

    Thanks
    Shyju
     
  8. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Wipe and restore via titanium? Dodgy partition?
     
  9. shyju

    shyju Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    52
    1
    16
    Nothing restored via titanium, Dodgy parrtition?, made it through Gparted, as per your guidelines...

    Shyju

    Most of the market apps force close...
     
  10. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    I mean do a restore via titanium
     
  11. shyju

    shyju Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    52
    1
    16
    I am not able to that, as titanium not opening, market not opening...just opened once then i tried to update then it's not opening....please help.....anything from market is not functioning...please help.....

    Thanks
    Shyju
     
  12. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    If you have a titanium backup, do a wipe data / factory reset from recovery, then log into the phone on next boot and download titanium. It should work then.

    You dont need to ask "Please help" on every post. I am already helping.
     
    shyju likes this.
  13. shyju

    shyju Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    52
    1
    16
    Done as you said, wipe data/factory reset....downloaded titanium backup & quick system info....after that restored few apps, then again market is not opeing...everytime it's showing the terms & conditions and then force close....

    Shyju
     
  14. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Your partition may have somehow broken.

    Things to try.

    1) Wipe again, reflash rom, reflash add on.
    2) Format the partition again.
     
  15. shyju

    shyju Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    52
    1
    16
    Got it back, I had updated the market to newer version, I think that was the problem, went to back older one thru Ti. now it is working fine......
    So anyone going to update the market please don't do it now wait for a while.......
    Also have a doubt......system info shows, internal memory total -148 mb, free 136 mb, is that normal?, sorry being a noob

    Thanks
    Shyju
     
  16. Chemical Al

    Chemical Al Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    30
    Joined:
    Aug 27, 2010

    Aug 27, 2010
    30
    2
    16
    UK
    seems normal to me, mine says total space - 148mb, available space - 114mb
     
  17. asbains

    asbains Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 1, 2011

    Sep 1, 2011
    2
    0
    5
    Hi do i need to partition the sd card before i flash the dalvik cache to sd file?
     
  18. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
  19. bobsuruncle

    bobsuruncle Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    10
    0
    15
    Hi,

    could you help me with how to flash the dalvik cache add-on? I downloaded the zip file and renamed it update.zip and put it on the root of my SD card. Next I should boot into recovery and do a nandroid back-up.

    Now, before flashing the add on, do I need to do all or just some of the following:

    1. toggle signature verification (as the dalvik cache zip is not signed)
    2. wipe data/factory reset
    3. wipe cache partition
    4. wipe dalvik cache
    5. click on "apply /sdcard/update.zip"
    Thanks in advance for your advice.
     
  20. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    You dont need to rename anything "update.zip" ever. You chose "install zip from SD card" and browse to it.

    Always nandroid backup before flashing anything. But other than that, just flash it. Its easier than flashing a rom.
     
    bobsuruncle likes this.
  21. shyju

    shyju Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    52
    1
    16
    No need to rename the zip file, copy the file to your sd card, then boot into recovery, install zip from sd card, then select the zip file...thats it...then reboot...

    Thanks
    Shyju

    just saw the reply from SUroot....once i shoot the post reply
     
    bobsuruncle likes this.
  22. dan55

    dan55 Android Expert
    Rank:
     #78
    Points:
    263
    Posts:
    2,952
    Joined:
    Oct 23, 2010

    Oct 23, 2010
    2,952
    292
    263
    hi guys,

    148mb int on redux! :) wow! think i only got around 58mb ish - and i did the dalvik flash and all :/ oh well - ive got static 60mb ish on dGB so not stressing :)

    enjoy your space

    cheers
    dan
     
  23. bobsuruncle

    bobsuruncle Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Oct 3, 2011

    Oct 3, 2011
    10
    0
    15
    Flashed Dalvik Cache add on - internal storage went from 49MB to 115MB. Thank you SUroot and shyju.
     
  24. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK

    Yes all Roms are 148MB as this is the size of the /data partition, unless you change ot
     
  25. dan55

    dan55 Android Expert
    Rank:
     #78
    Points:
    263
    Posts:
    2,952
    Joined:
    Oct 23, 2010

    Oct 23, 2010
    2,952
    292
    263
    oh right - it it coz ive not gparted etc?
     
Tags:

Share This Page

Loading...