1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [International] ECHOE Rom

Discussion in 'Android Devices' started by Sydney99, Oct 18, 2013.

  1. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    Flush them down the toilet like everyone else, you philistine!
     

    Advertisement

  2. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Rank:
     #40
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,269
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    Looks like I'm stuck with this one till the morning as I don't have enough battery to do anything about it. At least it lets me set an alarm although I'm not sure I trust it to actually go off.
     
  3. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Rank:
     #40
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,269
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    Not a problem. Enjoy and good luck finding that badgers arse:)
     
  4. caloyzki

    caloyzki Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    327
    Joined:
    Feb 13, 2012

    Feb 13, 2012
    327
    11
    38
    hi, is wifi still not working on this rom?
     
  5. Sydney99

    Sydney99 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,734
    Joined:
    Jul 7, 2011

    Jul 7, 2011
    1,734
    467
    163
    UK
    Works fine on the ge kit Kat rom.

    On the tw rom, all is explained by the wonderful ironass in one of his trade mark guides here http://androidforums.com/showthread.php?p=6383769. If you are on old boatloader, you MAY still get Wi-Fi working using anthrax kernel. Many have said this works, several have reported issues. personally have not tried it. The links on xda have been removed, so if you want to give it a go, pm me....
     
    caloyzki likes this.
  6. Shotgun84

    Shotgun84 Extreme Android User
    Rank:
     #40
    Points:
    483
    Posts:
    6,322
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    6,322
    4,269
    483
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    Yeah I had wifi working on the tw echoe using the anthrax kernel. Unfortunately wifi was about the only thing which did work:(
     
  7. friedrich420

    friedrich420 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    8
    Posts:
    9
    Joined:
    Jan 6, 2014

    Jan 6, 2014
    9
    11
    8
    Male
    Best setup for v14 on old bootloader:

    1. Newest version of Alien Kernel (downloading from playstore seems to be working... only root explorer did not, but all the other ones- and paid apps i tried installed successfully): https://mega.co.nz/#!upoTCKqS!ZkQnGBwvP-qUgXySjGZooVrbaM8fAcY9g0crcIQ_L2U

    2. In case with just the kernel, wifi takes forever, flash 4.4.2. GE WIFI FILES: https://mega.co.nz/#!rshVmTRK!KR8AHXU7VKjtHHR0ZW0viVLg_scAJixoqeNLywfz4KU

    3. And finally, for the Settings/ Security FC you inevitably get b/c of old bootloader flash my modded settings who seemed to have fixed that : https://mega.co.nz/#!GwpwWRoJ!WaZhIXSJoYvO4a_IqbGpBnhCavcG8CYqxwrsYsTSGR8
     
    ironass and Sydney99 like this.
  8. captin caveman

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    71
    Joined:
    Jan 19, 2012

    Jan 19, 2012
    71
    1
    36
    Downloaded v14 and forsome reason am unable to turn on wifi ???
     
  9. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    It only works with anthrax (alien) kernel on old bootloader. See the post above yours
     
  10. caloyzki

    caloyzki Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    327
    Joined:
    Feb 13, 2012

    Feb 13, 2012
    327
    11
    38
    Hi what are the files I can delete under my one internal storage? I don't have space anymore. And in not sure which folder is safe to delete? Thanks
     
  11. captin caveman

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    71
    Joined:
    Jan 19, 2012

    Jan 19, 2012
    71
    1
    36
    Don't think I'll be stickin wi this ROM as far too unstable (even after doing the 3 fixws above). Can anyone recamend a ROM thats stable and cuts out all the bloat ??
     
  12. ironass

    ironass Extreme Android User
    Rank:
     #18
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,624
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,624
    5,837
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    See, Bloatware removal - Dummies Guide


    All Samsung bloat removed in this very stable ROM...

    [Google Ed. 4.4.2][ROM][I9505] Echoe Kit Kat v.2.2 (OTA CUSTOMIZATION)
     
  13. Rudedawg

    Rudedawg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    863
    Joined:
    Jun 24, 2011

    Jun 24, 2011
    863
    95
    98
    Security
    Southampton UK
    I love you guys...


    [​IMG]
     
  14. matchb0x

    matchb0x Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 26, 2010

    Nov 26, 2010
    1
    0
    5
    Male
    PH
    I'm on echoe rom v12 with old bootloader and I want to try v14.1. Can I just flash the v14.1 then flash the alien kernel?
     
  15. ironass

    ironass Extreme Android User
    Rank:
     #18
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,624
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,624
    5,837
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    Hello and welcome to Android Forums matchb0x! :)

    Echoe v12 is Jelly Bean, Android 4.3 and Echoe v14.1 is KitKat, Android 4.4.2 and so therefore you will need to do a clean install as described in 3a, here.
     
  16. iT0mm0

    iT0mm0 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    296
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    296
    127
    68
    Coventry
    Also on old bootloader

    As you said, flash the rom then flash the kernel

    see Friedrichs post (on this page ) and flash the other files

    Only problem im having is wifi doesnt remember password after rebooting the phone.

    In truth 4.4.2 has nothing more than 4.3 in fact i would say 4.3 is a lot better for smoothness, speed battery life etc.

    now after trying this rom im going back to my GE 4.4.2 backup
     
    ironass and Sydney99 like this.
  17. ironass

    ironass Extreme Android User
    Rank:
     #18
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,624
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,624
    5,837
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    I'm with you on Echoe GE 4.4.2 iT0mm0! :thumb:

    Been on it for awhile now and after getting used to the GE interface it is proving to be a stable, reliable, way of enjoying KitKat. With GravityBox and A Better Camera to enhance it. I especially like the latest version of the ktoosez kernel which is now giving me my old 4.3 battery life... particularly useful with the storms and power cuts I am getting at the moment! :(
     
    iT0mm0 likes this.
  18. iT0mm0

    iT0mm0 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    296
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    296
    127
    68
    Coventry
    that camera looks promising, im trying a cm11 rom for a change but will definitley give that a shot (see what i did there lol ):D
     
  19. Marc1969

    Marc1969 Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    98
    Joined:
    Oct 31, 2011

    Oct 31, 2011
    98
    8
    36
    Male
    Oosterhout (NL)
    Finally got round to replacing my Kox'd up stock rom (I9505XXUEMKF) with this one, but I'm getting an error while flashing:

    I did a full wipe (the one in Philz) and then started flashing. Tried searching for the error, but haven't found anyone with the same problem. Any suggestions?
     
  20. Hawker

    Hawker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    433
    Posts:
    4,096
    Joined:
    Aug 2, 2011

    Aug 2, 2011
    4,096
    1,911
    433
    Male
    UK
    Either flash philz 6.09.2 or earlier for the installation or change the updater script's format command to:
    format("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p16", "0", "/system");
     
    Marc1969 likes this.
  21. Marc1969

    Marc1969 Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    98
    Joined:
    Oct 31, 2011

    Oct 31, 2011
    98
    8
    36
    Male
    Oosterhout (NL)
    Mmmm, downgrading the Recovery? That's.... unusual. Hey, but who cares, it works!! :D
     
  22. ironass

    ironass Extreme Android User
    Rank:
     #18
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,624
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,624
    5,837
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    Echoe ROM v16 4.4.2 Touchwiz XXUFNB8 Base is up! :)

    "FEATURES:
    *Based on the Android 4.4.2 Official Samsung Firmware I9505XXUFNB8
    With friedrich420
     
    Sydney99 likes this.
  23. Sydney99

    Sydney99 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,734
    Joined:
    Jul 7, 2011

    Jul 7, 2011
    1,734
    467
    163
    UK
    So presumably doesn't play with the old boatloader too well.....
     
  24. ironass

    ironass Extreme Android User
    Rank:
     #18
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,624
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,624
    5,837
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the tax man.
    Cotswolds, England
    Correctemundo Syd!

    Thank goodness you posted mate. Its been very quiet on here. I thought that I'd woken up in a post apocalyptic world and I was the only survivor. :afraid:
     
  25. Sydney99

    Sydney99 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,734
    Joined:
    Jul 7, 2011

    Jul 7, 2011
    1,734
    467
    163
    UK
    No, not a post apocalyptic world, just the Cotswolds. Some might say the two are interchangeable......
     

Share This Page

Loading...