1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support internet explorer only websites

Discussion in 'Android Devices' started by landovr, May 14, 2011.

  1. landovr

    landovr Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    723
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    723
    75
    78
    Firefighter
    Alberta Canada
    A website that I need to monitor for my job won't work on my phone. It says internet explorer 5.5 or higher required. Is there anyway I can get this to work on my phone. I have tried all the other browsers on the market with the same result.
     

    Advertisement

  2. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    31,524
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    31,524
    22,964
    3,118
    Scotland
    Have you tried switching off mobile view in the browsers you're using?

    Are you allowed to share the link?
     
    landovr likes this.
  3. landovr

    landovr Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    723
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    723
    75
    78
    Firefighter
    Alberta Canada
    My mobile view is already off. I don't know if I can share it or not. When i open the page on my computer it just has a sign in box in the middle of the screen.
     
  4. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #18
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,878
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,878
    9,199
    1,413
    UK
    You need to switch your browser's user agent, although I'm not sure how you can do that. Most browsers only let you switch between PC/Android/Iphone and don't give you a specific IE option.

    The only exception to that is the vanilla gingerbread browser, which has an IE6 useragent, but I don't know if the same is true for the HTC gingerbread browser.
     
    landovr likes this.
  5. landovr

    landovr Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    723
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    723
    75
    78
    Firefighter
    Alberta Canada
    I don't have gingerbread yet. I'm with telus in canada so i expect to get it last.
     
  6. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #18
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,878
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,878
    9,199
    1,413
    UK
    It might be possible to do it with 3rd party browsers too, I'm not sure. I found an extension for the android firefox browser that claims to let you spoof useragents, but I can't get it to work.
     
  7. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #18
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,878
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,878
    9,199
    1,413
    UK
    Oh hang on, I got it. Download the firefox browser from the market, go to the preferences and search 'useragent' and you should see a result called 'Phony'. Install that and it adds a user agent option to the browser preferences, which includes internet explorer.

    That should trick the website into letting you in, although there's no guaranteeing that the browser + webpage will be 100% compatible, obviously.
     
    landovr likes this.
  8. landovr

    landovr Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    723
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    723
    75
    78
    Firefighter
    Alberta Canada
    Works perfectly THANK YOU!!!
     
  9. jasonfortner74

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    11
    Joined:
    Sep 26, 2011

    Sep 26, 2011
    11
    0
    15

Share This Page

Loading...