1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Is anybody NOT having issues with the JB update?

Discussion in 'Android Devices' started by jmt9779, Mar 22, 2013.

?

Issues resulting from the JB update?

  1. No issues after the update. My phone is still as smooth as it was with ICS.

    42 vote(s)
    57.5%
  2. Minor issues, but they're not keeping me awake at night, so I'll leave 'em alone for now.

    23 vote(s)
    31.5%
  3. Major issues...But an FDR fixed most (or all) of 'em.

    8 vote(s)
    11.0%
  4. My phone is trashed. FDR did nothing. I'm back to using a land line.

    0 vote(s)
    0.0%
  1. chris4x4

    chris4x4 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    570
    Joined:
    Jan 7, 2011

    Jan 7, 2011
    570
    162
    93
    Arizona
    I have it set to go to the home screen after every outgoing call, and after every incoming call.
     

    Advertisement

  2. Napalm

    Napalm Android Expert
    Rank:
     #101
    Points:
    173
    Posts:
    1,119
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    1,119
    214
    173
    Aircraft Engineer
    Memphis, TN
    No FDR needed but I keep my phone fairly clean.

    Works better than it did before
     
  3. DroidAbuser

    DroidAbuser Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Feb 15, 2012

    Feb 15, 2012
    78
    5
    16
    Other than the Google Dialer sucking (when you use a BT device), JB upgrade is not bad. Yes, I did a FDR before anyone asks:)
     
  4. djohio

    djohio Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Jan 28, 2010

    Jan 28, 2010
    7
    0
    5
    If I do a FDR, will I lose my pictures on my phone?
     
  5. zoxxo

    zoxxo Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    528
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    528
    75
    98
    Issaquah, WA
    It's always a good idea to back up your memory (internal and sdcard) before you do something like an FDR on your phone. Generally you shouldn't have anything happen to your pictures. But that's why we backup to play it safe.

    So the final word is no, your pictures should be fine...
     
    djohio likes this.
  6. Ssith

    Ssith Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    264
    Joined:
    May 28, 2011

    May 28, 2011
    264
    76
    53
    as long as you don't wipe internal data (i think that's what it's called) your pictures SHOULD stay put. at the same time, however, i'd STRONGLY recommend that you put pictures, docs, and things like that on the SD card, and occasionally back them up to your home PC if they're not sync'd to a cloud service.

    personally, when i do a FDR, i dont' even leave the SD card in the phone. i throw a 2 gig that came with some phone i don't even remember in there just in case it does something stupid. but i'm a little paranoid about data loss, so... ymmv.
     
  7. prismdroid

    prismdroid Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    19
    Joined:
    Apr 12, 2010

    Apr 12, 2010
    19
    0
    15
    Since the update my battery life is much worse. My battery used to last until I went to bed at night and now I have to recharge as soon as I get home from work. I am a light user, too. I did a factory reset and it did not help. Also it randomly reboots several times each day, which it never did before. And quite often the phone says there is no service in areas I have always had service before.
     
  8. CoyotesFan4Evr

    CoyotesFan4Evr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    598
    Joined:
    Apr 15, 2011

    Apr 15, 2011
    598
    33
    88
    Male
    You don't really want to know.
    Phoenix
    Get on a land line or another cell phone that is not the one that you are having the problems with and call Verizon Tech support. Tell them at the Tier 1 level that you have done all the trouble shooting steps that they would normally do and ask for a Tier 2 tech. Once you get that far, tell them the same thing. They will access your phone and see what's going on. The worst case scenario is that they will give you another MAXX. I would advise against it only because I went thru 2 Bionics and they switched me to the MAXX. Get the MAXX HD or something.

    I'm still working on their Tier 2 tech side to get up to the MAXX HD mostly because of the lack of accessories that are offered online at Verizon or in the store. But I also don't want to go thru 2 or 3 MAXX phones. I'm having lag issues with mine and no matter what I do, safe mode, FDR, soft reset, nothing works to get rid of the lag totally. I love this phone but I just want it to work right without having to root it.

    In the end just call Verizon and have them do what they do to try and fix it. The random reboot to me sounds like a reason to bump you to a different phone.
     
  9. prismdroid

    prismdroid Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    19
    Joined:
    Apr 12, 2010

    Apr 12, 2010
    19
    0
    15
    Thanks. I will
     
  10. zoxxo

    zoxxo Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    528
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    528
    75
    98
    Issaquah, WA
    So I'm curious, any luck getting your Maxx HD?
     
  11. JB in AZ

    JB in AZ Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    1,869
    Joined:
    Oct 27, 2009

    Oct 27, 2009
    1,869
    267
    173
    Florida
    I never went to ICS from GB, but after many good reports about JB, I decided to go for it... first to ICS, then immediately to JB. NO FDR. Phone is very smooth, much better battery life..somehow it had been getting poor battery life with GB, I suspect due to weak 4G signal inside my house, but it is much better now with JB.

    I had a few minor issues that have been already mentioned, end of call going to call log...fixed with On Call End, which I have been using for several years. Another issue, Sticky Widget... found another app that seems to work ok...FOX FI NOW WORKS with JB! Other than just getting used to a different interface, happy that I upgraded, with no hassle of FDR.
     
  12. tactrix

    tactrix Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 16, 2013

    Apr 16, 2013
    1
    0
    5
    After I upgraded to JB my camera starting giving me a "camera will not initialize" error, and I haven't been able to re-establish it at all. I've tried everything, soft reset, hard reset, programs that target the camera specifically, nothing has worked. I have a droid razr maxx btw.
     
  13. mcoomer

    mcoomer Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    72
    Joined:
    Oct 21, 2010

    Oct 21, 2010
    72
    6
    16
    Got one; it pays the bills
    Sammamish, WA
    Updated, FDR'd, and my phone runs well but it's definitely slower. Case in point. I keep my display on auto intensity and I can see the level steppping up and down as it changes. Before it was always a smooth transition. I have some apps are slower to start now as well. Run fine after they start but definitely slower coming up.

    Mike
     

Share This Page

Loading...