1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Is HDMI output locked to phone recorded video only?

Discussion in 'Android Devices' started by gzrecoil, Feb 16, 2011.

  1. gzrecoil

    gzrecoil Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    79
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    79
    9
    16
    Will the Atrix be locked down to only allow video captured on the device to be played back via HDMI? I read this somewhere.

    One of the main reasons I pre-ordered is so I can output 1080P videos on the go, but if they are only 1080P videos that I record it renders that part of the device useless, which is a big selling feature for me.

    I'm almost ready to cancel my preorder, and would have already if I had a junk phone to hold me over. I am not impressed by the 4G speeds being slower then iphone 4, the locked bootloader, motoblur, not being able to do 1080P recording and playback upon launch, not being 2.3, very high priced accessories, not LTE.

    I was super stoked about this, but the negatives are starting to outweigh the positives.

    If anyone can help me out with this question it will be greatly appreciated.
     

    Advertisement

  2. youareme7

    youareme7 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    219
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    219
    38
    43
    EE
    That's definitely not the case; there have been many demos of people outputting movies and trailers through hdmi. (720P only now though, 1080P will be enabled with a software update according to moto)
     
  3. gzrecoil

    gzrecoil Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    79
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    79
    9
    16
    Thanks, appreciate the response.
     
  4. ranova

    ranova Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    370
    Joined:
    Jul 16, 2010

    Jul 16, 2010
    370
    74
    53
  5. Kilgore Trout

    Kilgore Trout Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    Jan 30, 2011

    Jan 30, 2011
    27
    2
    16

    I hope so. I want to load up my phone with a bunch of emulators and play them on the go, and then when I get home hook it up to my TV, connect a wiimote, and pick up from where I left off.
     
  6. jroc

    jroc Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    363
    Posts:
    2,614
    Joined:
    Apr 10, 2010

    Apr 10, 2010
    2,614
    358
    363
    It should do mirroring out the box. No need for an app. If it does it will be better than the app for the Droid X.

    If not, gman can work his magic even better with the hardware in the Atrix.
     
  7. Jahmakan

    Jahmakan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    104
    Joined:
    Apr 17, 2010

    Apr 17, 2010
    104
    14
    38
    Based on specs that were reported on the phone, it should do mirroring out of the box like someone above me stated.
     
  8. kenio8185

    kenio8185 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    86
    Joined:
    Oct 15, 2010

    Oct 15, 2010
    86
    5
    16
    I'm pretty sure we get 1080p output right off the bat. It's 1080p recording that we get in a further update.

    Someone correct me if I'm wrong.
     
  9. youareme7

    youareme7 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    219
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    219
    38
    43
    EE
    Sadly it's only 720P playback as well as recording:

    Source: MOTODEV > Products > ATRIX 4G MB860


    HDMI Mirroring is actually disabled out of the box, as shown in the build.prop file from the system dump:

    Once we get root we can change that value to "true" and it should work though.
     
    jroc likes this.
  10. jroc

    jroc Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    363
    Posts:
    2,614
    Joined:
    Apr 10, 2010

    Apr 10, 2010
    2,614
    358
    363
    Whoa....thanks for the info. Thats wild. Seriously. Yea I can root to enable it...

    Why would Moto even do that?? Just to make you use the docks??
     
  11. gzrecoil

    gzrecoil Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    79
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    79
    9
    16
    I just cancelled my Atrix pre-order... I may re-buy at Radio Shack for $149.99, but they really killed the device from being a great thing. Thanks for your help guys.
     
  12. youareme7

    youareme7 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    219
    Joined:
    Jan 6, 2011

    Jan 6, 2011
    219
    38
    43
    EE
    I can only fathom that is the reason they did it. Idiotic if you ask me.
     
  13. kenio8185

    kenio8185 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    86
    Joined:
    Oct 15, 2010

    Oct 15, 2010
    86
    5
    16
    So can I use HDMI out to at the very least watch movies on my TV or whatever at 720p? (and hopefully 1080p on the update).
     
  14. gzrecoil

    gzrecoil Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    79
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    79
    9
    16
    The guy who dumped the images says its not locked in another thread... Go figure. At the least it's already been rooted so we will be able to unlock shortly worst comes to worst.
     
  15. kenio8185

    kenio8185 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    86
    Joined:
    Oct 15, 2010

    Oct 15, 2010
    86
    5
    16
    I don't know a hole lot about rooting, so tell me (or link me to somewhere that can teach me), how do we unlock all that after rooting?
     
  16. gzrecoil

    gzrecoil Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    79
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    79
    9
    16
  17. kenio8185

    kenio8185 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    86
    Joined:
    Oct 15, 2010

    Oct 15, 2010
    86
    5
    16
    Ya, I read that, it seems pretty easy to root, just wondering, how do I unlock the features after I'm done rooting.

    Also, I don't know if I can use that since I'm getting the Bell version of the phone, not the At&t version, so it's possible that rooting through that method won't work for me.
     
  18. scrounger

    scrounger Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    34
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    34
    1
    16
    Memphis, Tennessee
    You also do not know if you will need to unlock any features on the phone either.
     
  19. ranova

    ranova Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    370
    Joined:
    Jul 16, 2010

    Jul 16, 2010
    370
    74
    53
    has anyone tried the "ro.hdmi.mirror.enable=false" thing yet?
     

Share This Page

Loading...