1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Is Qik better than Fring?

Discussion in 'Android Devices' started by Putty, Jun 8, 2010.

  1. Putty

    Putty Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    832
    Joined:
    May 31, 2010

    May 31, 2010
    832
    56
    78
    OH--IO
    I have been able to have decent video calls using Fring. Never was able to get Qik to work. Fring has been good. A slight delay on speech, quality a little grainy, but for 1st gen tech, i'm satisfied with it. Wondering if Qik has the same delays or is any better.
     

    Advertisement

  2. bandityo

    bandityo Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    55
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    55
    14
    18
    qik has been working and keeping the chat up for about 30 seconds then force closing this morning...not working great yet
     
  3. mikevember

    mikevember Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    51
    Joined:
    Apr 21, 2010

    Apr 21, 2010
    51
    11
    38
    Qik has a few seconds of delay as well, but its not something i noticed right away. I like qik better, only because of the full screen, it is very buggy and sometimes takes a bit to connect. It should get better over time. I am over all very happy with the video chat so far.
     
  4. dylan88

    dylan88 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    810
    Joined:
    Mar 25, 2010

    Mar 25, 2010
    810
    196
    113
    Five Guys Burgers and Fries
    Tampa, FL
    i think fring is better. i hate having to press the microfone
     
  5. Putty

    Putty Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    832
    Joined:
    May 31, 2010

    May 31, 2010
    832
    56
    78
    OH--IO
    Do what?
     
  6. saigon

    saigon Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    57
    Joined:
    Nov 28, 2009

    If Qik allowed for Desktop utilization, I think it would be better but it doesn't so it serves minimal purpose to me. I'll continue to use the glitchy Fring until Skype releases an app.
     
  7. Putty

    Putty Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    832
    Joined:
    May 31, 2010

    May 31, 2010
    832
    56
    78
    OH--IO
    Tell me what you consider glitchy?
     
  8. lewi3069

    lewi3069 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    100
    Joined:
    Feb 16, 2010

    Feb 16, 2010
    100
    19
    38
    Well for me its when the app wont let me call because it disconnected from Skype for some odd reason...
     
  9. SoFLO

    SoFLO Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    I haven't been able to get the SMS confirmation from Qik, any ideas?
     
  10. igzekyativ

    igzekyativ Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    100
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    100
    25
    43
  11. SoFLO

    SoFLO Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    That's for premium futures. Live chat is free.
     
  12. MDbandit

    MDbandit Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    209
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    209
    6
    36
    can you use Fring to talk to a person on skype at a desktop? or only from EVO to EVO like quick?
     
  13. SoFLO

    SoFLO Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Yes you can call someone with Skype through Fring to a desktop.
     
  14. Rob_A

    Rob_A Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    825
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    825
    216
    113
    New York

    Yes, I've been doing it with my wife with a 3g connection.

    Fring > Qik
     
  15. Bruiserbob

    Bruiserbob Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    Jun 2, 2010

    Jun 2, 2010
    11
    2
    16
    Fring > Qik here also. Push to talk button is silly and moble to desktop(skype) is sweet!
     
  16. rtmeikle

    rtmeikle Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    109
    Joined:
    Apr 20, 2010

    Apr 20, 2010
    109
    4
    36
    Sorry for the n00b question, but how exactly does it work? I've never used Skype before. Do I need a Skype account AND a Fring account, or do I use Fring to dial someone else using Skype?
     
  17. lopezpm

    lopezpm Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    218
    Joined:
    Dec 3, 2009

    Dec 3, 2009
    218
    26
    43
    Garden City, MI
    Another vote for fring
     
  18. eieio

    eieio Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,065
    Joined:
    Apr 6, 2010

    Apr 6, 2010
    1,065
    823
    213
    Going where others are afraid to
    Bat Cave
  19. zpilot

    zpilot Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    237
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    237
    11
    38
    I like FaceTime's video quality :eek:

    Qik and Fring video quality is subpar even with the so-called 1.3MP front-facing cam.
     
  20. Mikesnap

    Mikesnap Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    69
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    69
    5
    16
    Winchester, Virginia
    i'm in the same boat, someone gives us some oars and hook us up with some friendly help
     
  21. SoFLO

    SoFLO Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Yes you need both. Also make sure you add the people you want to talk on Skype through your desktop first before you log in with Fring. You won't be able to add new people to Skype through Fring.
     
  22. lewi3069

    lewi3069 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    100
    Joined:
    Feb 16, 2010

    Feb 16, 2010
    100
    19
    38
    Well do a wifi to wifi call like facetime only allows and it will be clear also...
     
Tags:

Share This Page

Loading...