1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Is SIM card in Galaxy S2 a GSM sim?

Discussion in 'Android Help' started by Android Question, Aug 7, 2013.

  1. Android Question

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Hi I have a Samsung Galaxy S2 and it appears to have a SIM card and when it is pulled out I get and "unregistered SIM" error message. The phone has an option in the "Settings/Mobie Network/Network mode" to choose "WCDMA", "GSM only" or "Both", if I want.

    Is this a GSM SIM? Can I unlock the phone, and put in a GSM SIM from T-Mobile or AT&T for use while I visit the USA?
     

    Advertisement

  2. Hadron

    Hadron Smoke me a kipper...
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,468
    Posts:
    24,669
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    24,669
    19,049
    2,468
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    That sounds like a GSM handset, in which case the answer is yes.
     
    damewolf13 likes this.
  3. ruler501

    ruler501 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Jan 27, 2013

    Jan 27, 2013
    26
    5
    16
    Male
    Student
    It depends on your model of Galaxy S2. Some carriers have a gsm version and others have a cdma version. From your description though it appears you have one of the gsm ones. If this does not answer your question feel free to post another question with more information or register on the forum and post in your devices sub-forum.
     
  4. GordR

    GordR Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 8, 2013

    Aug 8, 2013
    1
    0
    5
    Well, it seems to be a hybrid - a CDMA phone but can fall back to GSM when not in my cell service provider area, (Telus Canada which Bell has leased the use of the Telus network).

    Oooops, just checked and Holy Crap, Telus and Bell switched from CDMA to GSM three years ago. That's what happens when you only be a phone every 5 years!!! LOL. So it is mostly a GSM phone with CDMA capability!! Should be good to go!

    Thanks so much for helping and stateing the obvious, which just seemed illogical to believe because I thought we were still operating CDMA networks here.
     
  5. Hadron

    Hadron Smoke me a kipper...
    VIP Member
    Rank:
     #8
    Points:
    2,468
    Posts:
    24,669
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    24,669
    19,049
    2,468
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    "WCDMA" is the 3G on a "GSM" network. That's why I said it was a GSM phone.

    Yes, it's a confusing acronym soup we have in the mobile world!
     

Share This Page

Loading...