1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Is tethering on EVO for sprint free?

Discussion in 'Android Devices' started by steveltx, Sep 14, 2010.

  1. steveltx

    steveltx Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    23
    Joined:
    Sep 14, 2010

    Sep 14, 2010
    23
    0
    35
    the title is basically the question.. does anyone know?
     

    Advertisement

  2. Bnice

    Bnice Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

  3. ScorpDX

    ScorpDX Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,642
    Joined:
    Feb 7, 2010

    Feb 7, 2010
    1,642
    375
    163
    I do some stuff and get paid for it...that's all t
    Dallas/Fort Worth
    Not using the stock app. It is if you root and use the wireless tether app!
     
  4. steveltx

    steveltx Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    23
    Joined:
    Sep 14, 2010

    Sep 14, 2010
    23
    0
    35
    damn cuz i accidently clicked it trying to use my wifi and idk if i'll get charged for that.. looks like i'm rooting though
     
  5. exBBuser

    exBBuser Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    921
    Joined:
    Jun 6, 2010

    Jun 6, 2010
    921
    123
    93
    Miami,FL
    Well there are two kinds of tether,wireless tether and wire tether. Wireless is not free unless you root your phone, however you can get your wired tether to work without rooting by downloading pdanet is an app and is in the market. Just follow the instructions.
     
    ecodangler likes this.
  6. steveltx

    steveltx Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    23
    Joined:
    Sep 14, 2010

    Sep 14, 2010
    23
    0
    35
    thanks for the info guys i appreciate it
     
  7. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    You wont get charged, it just wont work.
     
  8. wiltok

    wiltok Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    24
    Joined:
    Sep 8, 2010

    Sep 8, 2010
    24
    1
    16
    If you are still on 2.1 and are using 4G it will work. For free.
     
  9. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    I'm pretty sure it's still 30 bucks a month no matter what android version you are on.
     
  10. steveltx

    steveltx Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    23
    Joined:
    Sep 14, 2010

    Sep 14, 2010
    23
    0
    35
    do they have to add it to ur plan in order for it to work?(just wondering i rooted last night and got the free tethering)
     
  11. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    Well if you're rooted you dont have to pay for it. If you are not rooted, yes, you have to have them add it before you can use it.
     
  12. Ricker

    Ricker Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    37
    Joined:
    Aug 2, 2010

    Aug 2, 2010
    37
    5
    36
    retired from first career(insurance) and now some
    Central florida
    Just clicked on "sprint hotspot" on my Evo and it works fine (daughter used WiFi for her ipod). I don't pay any extra fee for this and I didn't download any market app. Is this just a short term free demo deal or is it like stealing cable? Which I don't believe in. I have newest updates and no rooting.
     
  13. Drew5150

    Drew5150 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    900
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    900
    234
    93
    SF
    there was something about the first month being free, not sure tho.

    are you still on 2.1? there is a glitch where the hotspot worked for free on android 2.1
     
  14. vtwin-racing

    vtwin-racing Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    61
    Joined:
    May 22, 2010

    May 22, 2010
    61
    15
    18
    With the bad economy down there, they figured you could use something for free... ;)
     
  15. Ricker

    Ricker Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    37
    Joined:
    Aug 2, 2010

    Aug 2, 2010
    37
    5
    36
    retired from first career(insurance) and now some
    Central florida
    2.2 and my wife bought new epic today and she noticed she has a functioning hotspot as well (in more ways than one).
     
    XOS THW, NOBAMA and BenChase7 like this.
  16. BenChase7

    BenChase7 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,233
    Joined:
    Jun 16, 2010

    Jun 16, 2010
    2,233
    876
    213
    Male
    RN
    Phoenix
    ^^

    lmfao!

    glad im not the only one who thinks like that
     
  17. s_special

    s_special Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    537
    Joined:
    Aug 26, 2010

    Aug 26, 2010
    537
    55
    98
    socal
    mine gives an error code when trying to use hotspot, i just assumed it was because i didn't pay for it.
     
  18. Ricker

    Ricker Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    37
    Joined:
    Aug 2, 2010

    Aug 2, 2010
    37
    5
    36
    retired from first career(insurance) and now some
    Central florida
    Mine gave the error code also but continued to work like a charm.

    K
     
  19. cmanbrazil

    cmanbrazil Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    210
    Joined:
    May 10, 2010

    May 10, 2010
    210
    37
    43
    pdanet wired is very nice. I am getting 8meg downloads in Columbus Ohio.
     
  20. FraGztr

    FraGztr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Jun 2, 2010

    Jun 2, 2010
    78
    2
    16
    same here, but I need a passcode to use it.
     
  21. ScorpDX

    ScorpDX Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,642
    Joined:
    Feb 7, 2010

    Feb 7, 2010
    1,642
    375
    163
    I do some stuff and get paid for it...that's all t
    Dallas/Fort Worth
    You get that when you call sprint and sign up for the $30 addon
     
  22. Vipfreak

    Vipfreak Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    383
    Joined:
    Sep 15, 2010

    Sep 15, 2010
    383
    32
    53
  23. Ricker

    Ricker Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    37
    Joined:
    Aug 2, 2010

    Aug 2, 2010
    37
    5
    36
    retired from first career(insurance) and now some
    Central florida
    Passcode for mine was shown and was 123456789 try that
     
  24. BenChase7

    BenChase7 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,233
    Joined:
    Jun 16, 2010

    Jun 16, 2010
    2,233
    876
    213
    Male
    RN
    Phoenix
    Actually, you dont get/need a pass code. When you call and activate, they just flip the switch on their end and BAM! ...it works. i didnt have to do anything on my end. I love the hotspot on this thing... works like a champ! I recently canceled my cox interent and am using the evo as my primary internet connection for my two laptops at home. :)
     
  25. cabbie

    cabbie Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,344
    Joined:
    Mar 23, 2010

    Mar 23, 2010
    1,344
    553
    213
    you can have wired tether for free using HTC sync. pdanet works but not necessary
     
Tags:

Share This Page

Loading...