1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Is there a better way to manage contacts?

Discussion in 'Android Devices' started by HJSewell, Sep 24, 2010.

  1. HJSewell

    HJSewell Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jul 19, 2010

    Jul 19, 2010
    5
    0
    5
    First of all, I'm pretty darn happy with the Captivate but maybe my threshold for satisfaction is lower than most. Plus my GPS has been working great since the update. But there's one thing that frustrates me about the phone:

    Contacts.

    I have dozens of duplicate contacts. Dozens of linked contacts. Some contacts are stored on the phone, some on the SD card. Some are Google contacts, some Facebook contacts, some I'm not even sure. Some I can edit and add new information to (the ones stored on the phone), some I can't (the ones on the SD card.) It's a nightmare.

    This is the ONE part of this new phone that makes me miss my old Treo 750.

    Is there a simple way to manage/dedupe/unlink/edit/update contacts that I'm just not seeing? Is there another, better contact management app besides the stock app? Any tips, suggestions from the Android experts out there?

    Advice appreciated. Thank you.
     

    Advertisement

  2. CrimsonPride

    CrimsonPride Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,482
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    1,482
    200
    143
    student
    north alabama
    if i had my phone i might be of more help but unfortunately i dont. but i do know on mine i would have duplicate contacts and all i would do is link them to each other and the duplicate would go away. and if i needed to edit someones information i would make a new contact and put the persons name in and link it to the other ones i already had, then it would give me the option to edit. it may not be the best way but thats what i did
     
  3. sremick

    sremick Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,521
    Joined:
    Jun 18, 2010

    Jun 18, 2010
    2,521
    356
    163
    IT Admin
    USA
    When I exported my contacts off my old phone onto my SIM then imported them into the Captivate, I ended up with lots of linked contacts as now each phone # for a contact was a separate contact entry without detailing what phone # was what (home/mobile/work). I never did find a app to make life easier so I just sat down one day and manually cleaned them up.

    You might want to just cut your losses, clean it up by hand, and move on with your life to better things. :)
     
  4. sero

    sero Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Sep 20, 2010

    Sep 20, 2010
    45
    2
    16
    Texas
    one of the first things i did was to copy all SIM contacts to the phone and then have the phone only show contacts saved on the phone. but i also have no google contacts~
     

Share This Page

Loading...