1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Is this a Tasker bug?

Discussion in 'Android Apps & Games' started by dsan, Apr 6, 2011.

  1. dsan

    dsan Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    16
    Joined:
    Mar 29, 2011

    Mar 29, 2011
    16
    0
    35
    Spain
    Hello,

    I'm trying to set a profile in Tasker to disconnect mobile net by night:

    Context: from 02.30 to 10.30

    Task: mobile net - disabled
    Exit task: mobile net - enabled

    The problem is that Tasker doesn't deactivates the profile when it reaches the time and when it's 11.00, it still appears in green and mobile net keeps disabled.

    Moreover, I have noticed that at least one of my other profiles doesn't work anymore if "mobile net" profile is activated, so I have to delete and reinstall Tasker to get it to work again.

    The other profile is set to activate screen rotation only when some certain apps are launched.

    Context: application-whatsupp, taskos, handcent.
    Task: screen rotation enabled.
     

    Advertisement

  2. staffsmatt

    staffsmatt Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    153
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    153
    9
    36
    Hi I'd think this was something wrong in the set ups of the profiles... what you've put sounds ok though... I'd recommend you raise this on the tasker google group: https://groups.google.com/group/tasker?hl=en, they've helped me with quite a few tasker related problems.
     
  3. dsan

    dsan Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    16
    Joined:
    Mar 29, 2011

    Mar 29, 2011
    16
    0
    35
    Spain
    Yeah I posted in the group too, but I would like to know if someone has the same problem over here. Right now, not any time context based profile seems to work... they all stay green and don't deactivate.
     
  4. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    10,472
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,472
    4,693
    813
    ...
    FG
    Are you using the most recent version of tasker? I have a mobile data action but not mobile net. Try removing the exit task.
     
  5. dsan

    dsan Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    16
    Joined:
    Mar 29, 2011

    Mar 29, 2011
    16
    0
    35
    Spain
    Removing the exit task didn't work...

    Sorry about the translation, the Tasker version I'm using is in spanish (and yes, it's updated). I'm pretty sure that the option is mobile data, as you said. In my phone it shows "red movil".

    Do you think the issue is because I am using Ginger Villain rom? Should I try a different rom to avoid problems with Tasker?
     
  6. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    10,472
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,472
    4,693
    813
    ...
    FG
    I use tasker on a stock rom and do not have issues. Yeah didn't think about the translation. You could change the original profile to
    Context: From 02:30 to 02:30
    Action: Mobile data off

    and add a new profile
    Context: From 10:30 to 10:30
    Action: Mobile data on

    Tasker would then treat each action as an instant and it should do what you need it to do
     
    dsan likes this.
  7. dsan

    dsan Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    16
    Joined:
    Mar 29, 2011

    Mar 29, 2011
    16
    0
    35
    Spain
    It works!! Thank you very much for that.
     
  8. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    10,472
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,472
    4,693
    813
    ...
    FG
    No problem, tasker has a learning curve and is very touchy with syntax problems. Usually with something like this it is best to have an instant event than one that cycles over time.
     

Share This Page

Loading...