1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Issue with native e-mail app Exchange Activesync

Discussion in 'Android Lounge' started by majp89, Mar 22, 2017.

  1. majp89

    majp89 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 22, 2017

    Mar 22, 2017
    1
    0
    15
    Hello,

    I have searched on the internet for this problem but I don't even know where to start with what keywords I would type so I ended up here. Ever since the Android 7.0 update my exchange activesync connections no longer work. If I use a third party app such as Gmail or Outlook it works fine. However, many of our users use Gmail for their personal email and do not want to integrate the two (even though you can change which mailbox you are viewing.) The native e-mail app is what they are familiar with and they would prefer to use that and I don't necessarily disagree with them.

    I have had this issue specifically with the Droid Z after the 7.0 update, Droid Turbo 2, LG G5, LG V20, Samsung Galaxy S7/S7 Edge. Again, it is affecting sync through the phone's native e-mail/calendar/contacts and not third party apps.

    The server is an Exchange 2010 server.

    Any help would be really appreciated. Thanks!
     

    Advertisement

  2. boute

    boute Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    2
    Joined:
    Apr 20, 2017

    Apr 20, 2017
    2
    0
    15
    Male
    We have the same problem. Only with the android nougat devices
     
  3. SolApathy

    SolApathy Just another robot
    VIP Member
    Rank:
     #85
    Points:
    333
    Posts:
    1,829
    Joined:
    Jun 1, 2010

    Jun 1, 2010
    1,829
    1,451
    333
    Male
    IT
    Ohio
    Have you cleared data and the cache on the native email client since the update and tried from scratch?
     
  4. mikedt

    mikedt 你好
    Rank:
     #7
    Points:
    2,238
    Posts:
    21,996
    Joined:
    Sep 22, 2010

    Sep 22, 2010
    21,996
    11,504
    2,238
    Teachaaa
    Jinan, China
    Could be something changed in the update, and you may have to re-authenticate the Exchange login.
     
  5. beagleX

    beagleX Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    12
    Joined:
    Apr 17, 2017

    Apr 17, 2017
    12
    1
    25
    Check for any updates for native e-mail.
     
  6. boute

    boute Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    2
    Joined:
    Apr 20, 2017

    Apr 20, 2017
    2
    0
    15
    Male
    After testing, the problem was identified :
    - Tls1.1 is not inplemented in our nginx proxy. after installed them the activesync was operation for the android7 device.
    - we use nginx in front of our exchange serve, if think that the TLS1.1 is not implemented in 2008serverR2.
     

Share This Page

Loading...