1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Issues playing music...

Discussion in 'Android Devices' started by uilleann_007, May 29, 2011.

  1. uilleann_007

    uilleann_007 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    4
    0
    5
    Hey all... New to this forum, and new to Androids... But my issue here today is figuring out why some of my music files from the same CD and same music format are playing on my phone, (LG Optimus V) after I've transferred them to it, and while some aren't - also causing my phone's music player to force close... Seems silly why most play, and only 4 out of 12 won't even start. I even went as far as buying a new (8gb) SD card, but that didn't solve anything either. Didn't change anything either, I just have more space then I did before... Anyways, I've looked around on the web and didn't find anything pertaining exactly to what I was inquiring about, so I thought it was time to ask some questions. VM's costumer service is a waist of time IMHO. BTW, the phone is only about 7 weeks old, and I've never severely dropped it or damaged it in anyway.

    Cheers and thanks,

    -E
     

    Advertisement

  2. uilleann_007

    uilleann_007 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    4
    0
    5
    Guess I'm the first person to encounter this problem...
     
  3. Skratte

    Skratte Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    224
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    224
    75
    53
    Male
    VA
    I haven't run across this problem, have you tried a cloud app like Amazon MP3 and see it they will play from there?

    Could be there was a glitch while transferring from PC to SD card, tried re-transferring?
     
  4. ri toast

    ri toast Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    5
    1
    6
    try this audio file tester and see if the files are intact: vuplayer.com
     
    AndyOpie150 likes this.
  5. melim

    melim Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    123
    Posts:
    645
    Joined:
    Feb 15, 2011

    Feb 15, 2011
    645
    384
    123
    I have no idea how to help the OP, just wanted to say that ^ ri toast is an excellent name. :)
     
  6. uilleann_007

    uilleann_007 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    4
    0
    5
    I've tried re-transferring the files many times, but only to get the same result. They're formatted under WMA, which I've read the phone can play, and obviously it does. I'm wondering if the phone "prefers" a certain format or not... Looking at the phone manual, I don't see anything in it about playing music either. Useful!

    I haven't tried any new music player apps, and I've never used vuplayer before.
     
  7. telepheedian

    telepheedian Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    12
    1
    16
    It could very well be that Android doesn't have great WMA support. Most non-microsoft endorsed products don't. If you're wondering which format to stick with, I'd go with MP3.
     
  8. Petrah

    Petrah Psychotic Female
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    4,085
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    4,085
    1,466
    333
    Female
    Annoying my X-Husband
    Hanover Park, IL
  9. uilleann_007

    uilleann_007 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    May 29, 2011

    May 29, 2011
    4
    0
    5
    Well I re-did the same CD, ripped it in MP3 format using Windows Media Player, and whadda ya know, ALL songs played perfectly fine. I did this with about 8 other CDs, and no problemo.

    Nice.

    Now if I can get my phone to stop going to 1.5x whenever I use the web, even though before I ever click the web icon, it shows 3G...

    Thanks,

    -E
     
Tags:

Share This Page

Loading...