1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support it was bound to happen: low memory warning!

Discussion in 'Android Devices' started by cabbie, Jul 20, 2010.

  1. cabbie

    cabbie Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,344
    Joined:
    Mar 23, 2010

    Mar 23, 2010
    1,344
    553
    213
    i guess 160 apps is pushin it, eh? :) i have cyanogen but i still haven't messed with reformatting my sd card for apps2sd.
     

    Advertisement

  2. Badboy8813

    Badboy8813 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    6
    0
    5
    160 apps....lol you need a GF!
     
  3. pwnst*r

    pwnst*r Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    912
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    912
    206
    113
    Lol
     
  4. patch321

    patch321 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    159
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    159
    21
    38
    does cyanogen support apps2sd?
     
  5. MDbandit

    MDbandit Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    209
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    209
    6
    36
    so can you explain real quick?

    when you install happens it installs to RAM? or a another ROM partition on the EVO ? and of course if it installs to ram then means less memory to actually run the phone to do anything right?
     
  6. Mountaineer

    Mountaineer Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 21, 2010

    Jul 21, 2010
    9
    1
    6
    Charleston, WV

    lmao perfect
     
  7. docprego

    docprego Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    278
    Joined:
    Oct 18, 2009

    Oct 18, 2009
    278
    32
    43
    I'd like to know this too. Wasn't this supposed to be an integrated Froyo feature?
     
  8. newone757

    newone757 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    356
    Joined:
    May 29, 2010

    May 29, 2010
    356
    134
    68

    it is. u shoulnt have to reformat for it, its in the settings>applications. move to sd. havent tried myself though, Dont wanna test my apps from a class 2 16gb lol
     
  9. wase4711

    wase4711 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    801
    Joined:
    Apr 24, 2010

    Apr 24, 2010
    801
    157
    93
    outside chicaago
    i thought I was wack having 73 apps..
     
  10. Tre Lawrence

    Tre Lawrence Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,523
    Joined:
    May 24, 2010

    May 24, 2010
    1,523
    259
    163
    My BB became schizophrenic at 15 apps... those were the days...
     
  11. cabbie

    cabbie Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,344
    Joined:
    Mar 23, 2010

    Mar 23, 2010
    1,344
    553
    213
    i have about 50 more i dont use backed up to my SD card :( i would install them if i had the space or apps2sd
     
  12. nahpungnome

    nahpungnome Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    187
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    187
    29
    43
    Software Developer
    Los Angeles, CA
    You are, just not as much. JK :)
     
  13. ARR22

    ARR22 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    600
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    600
    126
    113
    Male
    Network/System Administrator, I build and fix PC's
    Some where in Iowa. But born and rasied in Austin
    I got like 50mb plus and it wont let me install anymore apps unless I clear out some space. WHY???:thinking: Is 50mb to low? What is occupying that space that it wont let me use it? I cant wait till froyo. So it can let us install apps on the SD card.
     
  14. saccityp

    saccityp Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    29
    0
    15
    What do you do with that many apps? i like 10, and have trouble with my gf lol
     
  15. Tre Lawrence

    Tre Lawrence Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,523
    Joined:
    May 24, 2010

    May 24, 2010
    1,523
    259
    163
    I like to have my fair share of serious utilities and games. I do a good amount of serious work on my devices, so I tend to have a good amount of freeware and pay apps. I will be filling up my device with as many business apps as possible. :)
     
  16. QuickDraw

    QuickDraw Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    328
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    328
    29
    43
    Disabled Veteran - USMC
    I could be wrong, but it may be as simple as the OS needing so much space left in order to accomplish what it needs to accomplish when it's doing it's everyday things, not sure. :thinking::thinking:

    Maybe someone else can chime in here that actually knows for sure. :D
     
  17. marctronixx

    Moderator
    Rank:
     #40
    Points:
    643
    Posts:
    6,135
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,135
    3,791
    643
    34.0522° N, 118.2437° W
    this is why you do not need a task killer. the OS knows how much memory it needs to run the apps you already have. this is a perfect example.

    now you may be able to "fool" the OS by force closing some apps that are sitting in RAM. this will increase your "bucket" of memory which may let you install an app, but remember if you do these types of things you will only cause issues down the road.. lagg, error messages, etc.(because you are fooling the OS in thinking you have given it additional memory which in fact you did.. you only force closed).

    best to either uninstall an app or two you dont really use.. im sure you have one or two that gets used RARELY if at all.. ROOT and then you can move apps to SD.. or wait for 2.2....
     
  18. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    Rank:
     #1
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,632
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,632
    70,424
    5,218
    New Mexico, USA
    WaSTeLaNd likes this.
  19. TREV21

    TREV21 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    65
    Joined:
    Apr 1, 2010

    Apr 1, 2010
    65
    22
    18
    Well it only took me about two month to get here. Anyone one else dealing with tis on EVO? :thinking:
     
  20. t1jordan

    t1jordan Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    83
    Posts:
    586
    Joined:
    Oct 19, 2009

    Oct 19, 2009
    586
    22
    83
    Baltimore
    what do you mean exactly? Try uninstalling some of your apps.
     
  21. TREV21

    TREV21 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    65
    Joined:
    Apr 1, 2010

    Apr 1, 2010
    65
    22
    18
    That's the only option right now until Froyo 2.2 comes out. I would hope that HTC and Sprint see that this will become a problem that they would work on sooner than later so that we can run apps from our SD cards.

    It just sucks right now because you have to micro-manage apps.
     
  22. t1jordan

    t1jordan Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    83
    Posts:
    586
    Joined:
    Oct 19, 2009

    Oct 19, 2009
    586
    22
    83
    Baltimore
    I agree, but are you really using all of those apps on a regular basis? When apps to SD comes out, im still not filling up my SD card with apps I will never use. But im with you. HTC really dropped the Ball on the internal memory for the Evo
     
  23. emuneee

    emuneee Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    267
    Joined:
    May 10, 2010

    May 10, 2010
    267
    31
    43
    Froyo is one part of the solution. But the app developers will have to update their app to take advantage of this functionality...its a small change though.
     
  24. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    Rank:
     #1
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,632
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,632
    70,424
    5,218
    New Mexico, USA
    Actually, I'm working on building an app right now that, once you get this error, you install it - and it confirms that you're about out of space.

    And don't worry - there'll be a Pro version - promise!
     
    cabbie likes this.
  25. TREV21

    TREV21 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    65
    Joined:
    Apr 1, 2010

    Apr 1, 2010
    65
    22
    18
    I hear ya. I was hoping for 8 GB myself. That said I still love this thing.
     
Tags:

Share This Page

Loading...