1. Check out our app, Forums for Android! Download and leave feedback here!

It's just me, or Youtube app over 3G sucks?

Discussion in 'Android Devices' started by Phantom1275, Aug 9, 2010.

  1. Phantom1275

    Phantom1275 Active Member
    Thread Starter
    16

    Jun 25, 2010
    40
    2
    16
    Rio de Janeiro, Brazil
    Hi all,

    I don't know if it's just an impression, but after the Froyo upgrade, watching Youtube videos over 3G on my Desire is a no go.

    Videos get chopped, they don't buffer. Ok, 3G is not as good as wifi, but if the videos buffered, I could just wait a little for the buffering and then play them, without jumps or lags.

    Is there a solution for that? I do like watching some videos in Youtube sometimes, and I don't want to need wifi connection to watch them properly.
     

    Advertisement

  2. not_a_geek

    not_a_geek New Member
    5

    Jan 19, 2011
    1
    0
    5
    Hi There,

    I have been facing the same problem as you. I have HTC Desire HD, in which when i am connected to Wifi it works gr8, but if i want to use it over 3G it just dont buffer.
    Even though in Tokyo 3G services are one of the best am enable to watch it over 3g in android youtube app , previously i was using iPhone and it was working gr8 on 3G too.

    I think youtube app on iPhone is much better than Android.

    Thanks,
    Not_a_geek.
     
  3. OFI

    OFI Well-Known Member
    78

    Apr 17, 2010
    582
    53
    78
    Can't say I have experienced any problems on UK T-Mobile 3G. some days it works better than my DSL!
     
  4. deanshep85

    deanshep85 Well-Known Member
    143

    Nov 22, 2010
    1,347
    123
    143
    UK
    I will say havent had this myself and I use two networks with my Desire and both '3' and 'vodafone' both work fine with youtube over 3G even in high quality...

    actually just been sitting there watching a lil scrubs on youtube on vodafone over 3G in HQ with no drops, lag or anything..
     
  5. llescaflownell

    llescaflownell Well-Known Member
    58

    Dec 8, 2010
    148
    15
    58
    Hmmm that's weird, I was having the exact same problem as well today. Tried to watch some youtube vids, and they just wouldn't load; kept buffering. I wonder what it is?
     
  6. patpending

    patpending Well-Known Member
    38

    May 31, 2010
    170
    23
    38
    Customer Advisor, Telstra
    Adelaide, South Australia
    No problems loading vids here in Australia on NextG, decent connection speed, actually better than wifi!

    Although I have found the default YouTube app to be laggy occasionally ... have found that "TubeMate" (free download from market) works quite a bit better.

    Hope this helps.
     
  7. Loud

    Loud Well-Known Member
    36

    Jul 13, 2010
    77
    7
    36
    Careers Advisor
    Manchester Uk
    Hi, I've had similar problems recently, but I got Froyo weeks ago and it was fine, as I say up until the last week. Nothing else has been changed, still running the exact same set up as normal.

    I find youtube clips play for a few mins and then simply stop. Shame as I used to play kids tv shows to my daughter when she was going to bed, now I have to read stories damnit :mad:
     
Tags:

Share This Page

Loading...