1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips I've got secrets to tell you (Dialer Codes)

Discussion in 'Android Devices' started by ciper, Jun 21, 2011.

  1. ciper

    ciper Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    368
    Joined:
    Mar 31, 2011

    Mar 31, 2011
    368
    83
    53
    Here are some working Dialer codes. You can use these on unrooted phones. If you know of any extra please post them as well. I originally wrote these on another forum but that forum died so Im copy and pasting here

    Copy the kernel logs to your SD card (helpful on unrooted phones)
    *#9900#
    [​IMG]

    Battery voltage and charge amperage. The temperature is the real raw value from 0-255, realize that all the temp readings you see on your phone are about 30C low
    *#0228#
    [​IMG]

    Hidden Menu Enabler. This is supposed to allow you to access new menus but all of the known hidden menus I have tried crashed. (Needs SPC)
    *#22745927
    [​IMG]


    LCD Test which includes the proximity sensor and the camera among other things
    *#0*#
    [​IMG]



    Debug Menu has many diagnostic and settingsincluding another way to switch between CDMA and LTE mode (Needs SPC)
    **33284
    [​IMG]


    Serial connection Mode. If you put it into USB-LTE mode then the computer doesnt see it. USB-Modem makes a new device show up on the computer which has no drivers
    **87284
    [​IMG]


    DataCreate shows the number of calls (sent receive missed) and messages
    *#3282*727336*#
    [​IMG]

    RTN shows information like total data transfered, original activation date and other stats
    ##786#
    [​IMG]


    GPS reset (Needs SPC)
    ##4772579#
    [​IMG]
     

    Advertisement

    OklahomaHoss, royje and Hauttie5000 like this.
  2. ciper

    ciper Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    368
    Joined:
    Mar 31, 2011

    Mar 31, 2011
    368
    83
    53
    I had forgot that another thread had some of these


    ##data# or ##3282# Is mentioned here but I wanted to cover its other uses
    [​IMG]

    Everything requires your SPC except viewing your username. Mine was "0000000016@aaai.mymetropcs.com" which sounds like a placeholder rather than real data

    Restore It will say the phone will be restored and ask to restart. I believe its a factory reset option

    Enable HFA Potentially harmful. Its for configuring your phone over the air and I've seen some other phones needing a factory reset if it doesnt work.

    DSA Server crashes the phone process

    MMS provisioning seems to use a different password. I cant get into it using the SPC or the MSL

    Multimedia crashes the phone process

    Browser shows the proxy address that we all know

    FOTA stands for Firmware Over The Air


    Access Point Name can be blank but if you press menu you get the options for "new apn" "Reset to default" and "Exit." When choosing exit the phone will reboot. If you pick New APN you get a list of about 20 items to configure. It will not let you exit without entering a name.
     
    OklahomaHoss likes this.
  3. tiede

    tiede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,494
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    1,494
    522
    213
    Male
    curious, aren't we?
    Orlando, Fl
    Yeah, ciper! I see you stealing my thread!!! LOL
    Anyways, I just wish they'd stickied it. But it doesn't seem to get enough traffic to warrant it. :(
    Sad.
     
  4. ciper

    ciper Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    368
    Joined:
    Mar 31, 2011

    Mar 31, 2011
    368
    83
    53
    I swear I forgot your thread existed until afterwards. I did link it at the top of my first reply though :)

    I think the only real interesting item I found was the kernel log copier.
     
  5. tiede

    tiede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,494
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    1,494
    522
    213
    Male
    curious, aren't we?
    Orlando, Fl
    Yeah, I didn't know that one either... Good find!
    And funny thing is, I credit you in my thread too! :)
    It's a small revolving world... hehehe
     
  6. TRS-80

    TRS-80 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    83
    Posts:
    404
    Joined:
    Dec 29, 2010

    Anyone try that bit about resetting the GPS? If not, I think I will try that. As noted here, I have been having a hell of a time with my GPS...
     
  7. Phil42

    Phil42 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    94
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    94
    29
    23
    Resetting GPS solved my problems with it taking forever (if ever) for my coordinates to appear.
     
  8. lordcliffton

    lordcliffton Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    62
    Joined:
    Apr 10, 2011

    Apr 10, 2011
    62
    6
    16
    worker bee
    Land of ice & rage
    On this menu, I noticed it shows "Life timer / calls" & shows the Total Call Time as well as the Total Call Count.

    I also noticed upon before entering this screen that it gives the option to View, which shows info like your picture.

    And it also gives the option to Reset.. would that clear the "Life time / calls" counter perhaps?? :eek: I'm afraid to touch it tbh. ;)


     
  9. tiede

    tiede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,494
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    1,494
    522
    213
    Male
    curious, aren't we?
    Orlando, Fl
    I'm thinking it would reset the call counts number, but the timer would stay intact. Lifetime calls on cellphones are notoriously sticky to get rid of (what with nv flashing and what not)!
     
  10. kratt

    kratt Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 24, 2010

    Jan 24, 2010
    2
    0
    5
    For the MMS provisioning... I tried many codes to no avail until I tried the common lock code for dumb phones... last 4 of the phone number. That worked... but the process crashed.
     
  11. fdbryant3

    fdbryant3 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    770
    Joined:
    May 10, 2011

    May 10, 2011
    770
    228
    103
    Male
    Just out of curiosity - will any of these setting make it so the phone charges like it is on AC even when connected to USB.
     
  12. AndroidxGuy

    AndroidxGuy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    331
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    331
    42
    43

    No because computer usb outlets provide at most 500ma of power and most providing less than that. The chargers provide 700ma.
     
  13. royje

    royje Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 16, 2012

    Feb 16, 2012
    1
    0
    5
    Hi! I have a Samsung Stratosphere that got wet. Now my phone will not charge the battery (works fine as long as the battery has charge on it) it thinks my battery temperature is too low. I have been reading on other forums that there is a way to change the battery settings to get around this, but when I enter the code to do so, as follows...

    step 1. *#197328640#
    step 2. [9] common
    step 3. [1] Batt, Temp
    -> next to Batt temp ADC it said 254 for me. Obviously it's incorrect, I think the sensor for the battery temp somehow messed up. Take note of that number.
    step 4. Go back to the main menu and select [2] Version Information
    step 5. [4] Charging Temperature
    step 6. I changed [1] high stop to 255.
    and [2] high recover to 254.


    I do not have an option 9. I can find my average temperature, but no way to change it. My SPC code was 000000 and I think I saw this same code on another phone for other forums. (I had to enable the menus before I could get any of the codes to work - makes sense.) Does anyone know how to do this specifically on the statusphere?
     
  14. mikelh2010

    mikelh2010 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    4
    0
    5
    ##<yourMSL>#
    it goes..
    Data Profile
    EVDO
    Advanced
    Usb Charging <--- option is in there

    This is for samsung anyways
     
  15. xpelicanx

    xpelicanx Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    5
    Joined:
    May 7, 2012

    May 7, 2012
    5
    1
    6
    Excellent post thanks for the information. I only knew a couple of them.
     

Share This Page

Loading...