1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Jelly Bean discussion/issues thread (released Dec. 13)

Discussion in 'Android Devices' started by spyder40, Jun 27, 2012.

  1. wacko11

    wacko11 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    103
    Joined:
    Sep 11, 2010

    Sep 11, 2010
    103
    38
    43
    U.S. Virgin Islands
    Go to advance WiFi settings and disable DLNA auto ip
    Go to advance WiFi settings and disable DLNA auto ip
     

    Advertisement

    clamchowderz and dimmis like this.
  2. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon
    Rank:
     #1
    Points:
    5,218
    Posts:
    57,632
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    57,632
    70,420
    5,218
    New Mexico, USA
    Lots are complaining about that connections optimizer on XDA, fwiw, and saying to go without it.
     
  3. dr g

    dr g Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    589
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    589
    187
    93
    Ugh I was afraid of this. It's the new "thing" to prevent perv shots as if there aren't stealth cam apps out there. Otherwise having great luck with the rest of the update, seems to have fixed a lot of small issues I had and the speed and smoothness is great!
     
    PattiCakeUS likes this.
  4. smitty543

    smitty543 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    639
    Joined:
    Jan 16, 2011

    Jan 16, 2011
    639
    97
    78
    It seems that my battery level goes DOWN FASTER since the upgrade yesterday.

    I notice that on the drop down screen, there is a button "Power Saver OM/OFF". What is that? What does it do? Should it be set as on or off?
     
  5. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,941
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,941
    13,153
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    It caps your cpu lower, turns off haptic feedback, lowers screen brightness, and shuts off data while the screen is off.

    Google now is going to drain more battery. If you don't want to use it id suggest turning it off.

    I just bought an external battery to charge on the go. Problem solved. :D
     
  6. BOO5TED

    BOO5TED Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    633
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    633
    59
    78
    ATL
    Sorry but data off when the screen is off is one of the most stupid ideas ever.
     
  7. smitty543

    smitty543 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    639
    Joined:
    Jan 16, 2011

    Jan 16, 2011
    639
    97
    78
    I THOUGHT that Jelly Bean was supposed to be more power efficient. Is that efficiency due to the various functions being turned off, or is it due to more efficient handling of functions? The need to carry an external battery seems to be many steps backward. What am I missing.....

    PS: Battery down 12% in 2 hours with Power Saver on!!!
     
  8. Duffin

    Duffin Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    147
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    147
    72
    53
    Has anyone else noticed the lack of ability to get to that HTC marketplace to download skins or sound sets? Did they just do away with it or did I forget how to actually do that? If I go to the HTC Account under Accounts & sync, it says "Sync is OFF", but there's no option to turn it on or anything like there is for the other accounts.
     
  9. BOO5TED

    BOO5TED Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    633
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    633
    59
    78
    ATL
    Anyone know if I can disable the "power save" setting on the notification bar? Having one less thing on it would be great.
     
  10. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,941
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,941
    13,153
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    I don't see an option for it, so its gonna be a root only thing probably
     
  11. tflb

    tflb Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    65
    Joined:
    Mar 23, 2010

    Mar 23, 2010
    65
    23
    18
    Male
    Fire Apparatus Sales
    KC
    When I drag the menu bar down on top it gives me the option to disable power save.
     
  12. dgrobe2112

    dgrobe2112 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    462
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    462
    76
    63
    Male
    Waco, TX
    but how do you get that crap off the notification screen.
     
  13. dgrobe2112

    dgrobe2112 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    462
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    462
    76
    63
    Male
    Waco, TX
    as mentioned before.. mine is much faster.. dont know bout battery yet.. i did task manager.. and tons of stuff running.. some games i havent even played in months are showing up on there..

    other than that.. no issues.. new keyboard is pretty nice.. has swipe as i can see..

    task manager shows 800 of a possible 1g.. just like everyone else.. not worried about it..

    seems the vibrate on the phone is alot louder.. or harder.. not certain.. but..

    i wonder if sprint is doing the connection thing.. with wifi.. because they are the only true unlimited data provider. and in order to make the data as fast as it can.. keep those people who are in wifi on wifi.. vs. on data.. just something to think about..
     
  14. tflb

    tflb Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    65
    Joined:
    Mar 23, 2010

    Mar 23, 2010
    65
    23
    18
    Male
    Fire Apparatus Sales
    KC
    Not sure what you mean??? Just hit your home button.
     
  15. dgrobe2112

    dgrobe2112 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    462
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    462
    76
    63
    Male
    Waco, TX
    cmon man.. how do you get that off the notification bar.. really..
     
  16. sikclown

    sikclown Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,910
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    1,910
    965
    213
    Male
    Business Owner
    New Orleans, LA
    Probably will only be able to remove the Power Save from the Pull Down Notification area with Root. There is nowhere in the settings to do that.
     
  17. Duffin

    Duffin Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    147
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    147
    72
    53
    You can't. I would imagine you need to be root. It's like that stupid Beats icon that shows up whenever you're listening to music.
     
  18. Will Rickards

    Will Rickards Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    56
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    56
    26
    23
    Hmm, when you long press the power notification you get a pop-up for app info. Click it and it takes you to the Power app management screen. There is a setting there for Show Notifications which is checked. But the setting can't be changed, even after force stopping the app. Though force stopping the app does make the notification disappear till a reboot.
     
    NeoteriX likes this.
  19. sikclown

    sikclown Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,910
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    1,910
    965
    213
    Male
    Business Owner
    New Orleans, LA
    Well I was concerned after the update because there was some crazy lag but I blame myself.... I know better and should have Hard Reset. Happy to say that after a Hard Reset my phone is fast and smooth. The only problem I have run into so far is I can't connect to my HTC Media Link HD. I messed with it for about an hour last night but will try some more things this weekend.
     
  20. Tigger 1

    Tigger 1 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    73
    Joined:
    Oct 18, 2010

    Oct 18, 2010
    73
    5
    16
    Phone updated last night and everything looks good but I have a couple of issues with it. First my small people widget is now gone and I don't want a full page taken up with one. Also the wallpaper doesn't slide while scrolling anymore which isn't a problem but the picker still tries to format for that style with the wings.
    Other than that it looks like an improvement is there a way to fix these?
     
  21. PattiCakeUS

    PattiCakeUS Android Expert
    Rank:
     #52
    Points:
    553
    Posts:
    1,553
    Joined:
    May 24, 2010

    May 24, 2010
    1,553
    2,224
    553
    Female
    Yep.
    Minneapolis, Minnesota
    The update should be out there for everyone when searching for updates, correct? It isn't there for me, says there are no updates. My current version is 4.0.4.
     
  22. Duffin

    Duffin Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    147
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    147
    72
    53
    They usually send them out in waves over a couple weeks. If you really really want the update, it is possible to manually update when someone posts the update file.
     
    PattiCakeUS and Rxpert83 like this.
  23. 84guy

    84guy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    126
    Joined:
    Feb 25, 2010

    Feb 25, 2010
    126
    46
    43
    California
    That you could always disable in all apps in settings. Beats notify or something

    Sent from my HTC EVO 4G LTE
     
  24. Duffin

    Duffin Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    147
    Joined:
    May 20, 2010

    May 20, 2010
    147
    72
    53
    I like the Beats, I just don't like having the notification there.
     
  25. big_z

    big_z Android Enthusiast
    Rank:
     #486
    Points:
    53
    Posts:
    253
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    253
    57
    53
    Software Developer
    Kansas
    I live in an LTE area (and upgraded to JB last night). On my 20 mile drive to work today (almost all interstate) I noticed mostly 4G. The places I didn't have it were places that I didn't get good LTE with ICS, so, first impression, I'd say it seems about the same.
     
    Rxpert83 likes this.

Share This Page

Loading...