1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Jelly/ gps

Discussion in 'Android Devices' started by hackenbush, Jul 18, 2013.

  1. hackenbush

    hackenbush Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    7
    Joined:
    May 28, 2013

    May 28, 2013
    7
    1
    26
    Hi,
    Have tried several Jellytime and Codefire JB roms but not
    found one where my GPS works.
    Any recommendations?

    Cheers!:)
     

    Advertisement

  2. Harry2

    Harry2 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    5,180
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    5,180
    1,340
    323
    Black Forest
    Sure about that's not the DHD problem of the GPS antenna contacts?

    Harry
     
  3. scotty85

    scotty85 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,131
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,131
    7,411
    1,413
    the typical fix for non working gps on AOSP roms is to fire up a stock rom,then get a solid lock on as many satelites as possible. i personally use an app called gps status,wich will show you how many satelites youve connected to,and let you download "A-GPS" data,wich helps the satelite lock as well.

    some folks simply get their location accurate to 1-3 meters in maps,and say that works as well.

    after you have gps working on a stockish rom,just boot to recovery and restore or flash your AOSP rom.

    it sounds crazy,but it works.

    ive found that pretty much as long as you have gps working on a rom,it will work on the next one that you flash.

    if that doesnt work,you could have hardware prollems,as mentioned above.
     
    hackenbush likes this.
  4. hackenbush

    hackenbush Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    7
    Joined:
    May 28, 2013

    May 28, 2013
    7
    1
    26
    Daily I'm using Revolution HD4g7.3 and have no probs locks on
    up to 10 sats on GPS status.
    I've not tried the restore backup method, so thats got to be
    next move.

    Cheers
     
    scotty85 likes this.
  5. hackenbush

    hackenbush Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    7
    Joined:
    May 28, 2013

    May 28, 2013
    7
    1
    26
    Well , went back to Revolution7.3 started GPS status, got 8/8 sats.
    Went straight to 4ext recovery did a factory reset/wipe, installed
    a previous codefirex nightly and Gapps.
    Downloaded GPS status from Play again, started it up and ******

    8/8 sats :):):five:
     
  6. scotty85

    scotty85 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,131
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,131
    7,411
    1,413
    awsome sauce! :smokingsomb:

    glad you are sorted! i dont know why it works,but it does
     
  7. Mehta23

    Mehta23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    2,448
    Joined:
    Nov 28, 2011

    Another tip that I found was to edit the GPS.conf file so that it locks onto satellites closer to you - mine was defaulted to Asia and a few roms use America too.
    I'll try to get a link by tomorrow otherwise you'll be able to find it on XDA

    edit: Found it! http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=17081413
     
    scotty85 likes this.

Share This Page

Loading...