1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Joining Facebook contacts

Discussion in 'Android Devices' started by strictly86, Jan 13, 2010.

  1. strictly86

    strictly86 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    84
    Joined:
    Dec 30, 2009

    Dec 30, 2009
    84
    2
    16
    When I join my contacts to their facebook account it always keeps the facebook name, rather than the contact name. I have tried doing it bothways, i.e contact first, edit and join....and facebook account first, edit and join.

    No luck with both, anyone else having the same problems?
     

    Advertisement

  2. MartinS

    MartinS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,111
    Joined:
    Aug 23, 2009

    Yep, all my mates and wife's nicknames have gone...
     
  3. strictly86

    strictly86 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    84
    Joined:
    Dec 30, 2009

    Dec 30, 2009
    84
    2
    16
    hmm its very annoying... I did it for two of my contacts though don't quite know how I managed it but hasn't worked since!
     
  4. MartinS

    MartinS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,111
    Joined:
    Aug 23, 2009

    If it picks up the contacts from what you have saved in the phonebook I think it can leave the name you originally had.

    For instance it found my friend called MacDonald from Mac and I still have him saved as Mac.
     
  5. strictly86

    strictly86 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    84
    Joined:
    Dec 30, 2009

    Dec 30, 2009
    84
    2
    16
    and theres no way to always pick up the name from the phonebook?
     
  6. MartinS

    MartinS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,111
    Joined:
    Aug 23, 2009

    If there is, I haven't found it yet. However, if you go into a contact which has changed to the Facebook name and hit menu and edit contact - the original phonebook name is still there!
     
  7. bitxboi

    bitxboi Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    323
    Joined:
    Aug 21, 2009

    Aug 21, 2009
    323
    6
    36
    same problem here, quite annoying :mad:
     
  8. what29

    what29 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    269
    Joined:
    Jan 13, 2010

    what is really wierd is that some of my facebook contacts blended with my phone contacts and left the name i had assigend on the phone, and some joined and added thier facebook name. cant seem to make heads or tails of it. i have tried to seperate contacts and rejoin but nothing works. now it always puts the facebook name as the contact name.
     
  9. MartinS

    MartinS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,111
    Joined:
    Aug 23, 2009

    I have a couple which remained. I think if the phonebook name was similar enough and the Facebook contact automatically recognised it got away with it.
     
  10. bitxboi

    bitxboi Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    323
    Joined:
    Aug 21, 2009

    Aug 21, 2009
    323
    6
    36
    the ones not suffering from this issue...how did you deal with it?
     
  11. MariposaNegra17

    MariposaNegra17 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    156
    Joined:
    Jan 31, 2010

    Jan 31, 2010
    156
    1
    36
    Is syncing your friends with your contacts on facebook avoidable?
     
  12. bitxboi

    bitxboi Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    323
    Joined:
    Aug 21, 2009

    Aug 21, 2009
    323
    6
    36
    sure, but why would you wsnt to do a thing like that?
     
  13. ManMythLegend

    ManMythLegend Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    246
    Joined:
    Sep 3, 2009

    Sep 3, 2009
    246
    4
    36
    Stupid bug that prioritizes the Facebook name over the Google contact name.

    For this alone I wont syn contacts. Utterly annoying.
     
  14. MariposaNegra17

    MariposaNegra17 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    156
    Joined:
    Jan 31, 2010

    Jan 31, 2010
    156
    1
    36


    I agree! that's so stupid! My friend has a palm pre and her contacts and facebook friend's list are the same >.<

    At least it's not mandatory!
     
  15. bitxboi

    bitxboi Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    323
    Joined:
    Aug 21, 2009

    Aug 21, 2009
    323
    6
    36
    has anyone managed to sort out the problem??
     
  16. BiGMERF

    BiGMERF Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    6,079
    Joined:
    Dec 2, 2009

    it is a bit annoying, but i look at the general sync feature and i am content
     
  17. SnotF

    SnotF Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    454
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    454
    12
    38
    Boston Baby!
    when i first got the phone, i told it to grab the contacts off of FB. didn't occur to me that it would be read only. i have something like 298 friends on fb - people i've known since grade school and then high school adn college. thought that i could delete all the ones i didn't want, not just hide them... after i rooted my phone, i didn't allow it to get anything but my gmail addressbook, as those are the important numbers/addresses. sure, it's nice to know i have 300+ contacts, but honestly, if i want them, i can just go get them manually.
     
  18. Fiezta

    Fiezta Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    116
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    116
    0
    35
    CEO
    Maryland
    does the chat system in facbook work in Nexus onez? I do not see the icon or do I need to add the application...anyone know what exactly I need to do?
    Thanks in advance
     
  19. bitxboi

    bitxboi Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    323
    Joined:
    Aug 21, 2009

    Aug 21, 2009
    323
    6
    36
    I think you need to add an app. I do it with Meebo
     
  20. Fiezta

    Fiezta Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    116
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    116
    0
    35
    CEO
    Maryland
    thanks...but do you know what the app is called. I have looked and I do not want to download the wrong app
     
  21. strictly86

    strictly86 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    84
    Joined:
    Dec 30, 2009

    Dec 30, 2009
    84
    2
    16
    The actual problem is that it will use the last alphabetical name e.g if facebook name is charles, and google name is charly, it will choose charly
     
  22. steelfroggy

    steelfroggy Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    1
    0
    5
    Holy crap, this is very very annoying. Is there any fix for this as of yet? Any way to manually edit the displaying contact name at all?? I'm very anal about my contacts and this is driving me maaaad.... I may just not sync with facebook if I have to, but I'd prefer it you know?

    Sorry for the dead thread revival, I wasn't sure whether to start a new one or to simply reply here. However, when starting a new one it suggested to check this thread first, so . . .
     
  23. strictly86

    strictly86 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    84
    Joined:
    Dec 30, 2009

    Dec 30, 2009
    84
    2
    16
    no fix yet as far as I am aware, does the same thing for Twitter contacts as well!
     
  24. Viralmind

    Viralmind Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    258
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    258
    16
    58
    what's worse is you can't even add phone numbers to FB contacts if it isn't in the contact info already.

    the only way to add a phone number to that contact is to make a new contact with the same exact name, add the phone number, and then it will automatically merge with the other contact.

    lol
     
Tags:

Share This Page

Loading...