1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Just Got A Bolt.

Discussion in 'Android Devices' started by Dark Jedi, Apr 8, 2011.

  1. Dark Jedi

    Dark Jedi Guest
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    I finally got the Bolt and right off the bat the gps and Wifi sucks compared to the Dinc I have. Plus antenna signal strength is less too. THis is about it for the complaints. I love the larger screen aS I am getting older the eyes dont work as good on them lil screens with the little texts :D.

    I will not be rooting this phone as of yet. I am mostly waiting to see if the whole thing That P3 said on the other boards about verizon doing is true or not. Any hoo Back to the topic at hand. Its a nice phone and glad I got it. I will use my Dinc and OD as backups.

    Planning a trip to Disney World so I will be able to try 4G in 2 weeks. My lil back water county wont be getting for awhile I think.

    So I think I finally found my phone I have been looking for. Hope it don't let me down.
     

    Advertisement

  2. HTCThunderbolt

    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,127
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    1,127
    194
    143
    Need one :(
    Concord NC
    That is not true.. There is no way.. Anyways maybe you should try Gpsfix from the market.. but since im rooted i just did the mod and i get lock ons in 1 second..
     
    Lacyanne64 likes this.
  3. Dark Jedi

    Dark Jedi Guest
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    I meant to say in my apt. I didnt mean outside. I will give the gpsfix a try.
     
  4. HTCThunderbolt

    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,127
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    1,127
    194
    143
    Need one :(
    Concord NC
    It worked for me on stock :D
     
  5. AustinTech

    AustinTech Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    598
    Joined:
    Feb 22, 2011

    Feb 22, 2011
    598
    97
    108
    Alpharetta, GA (ATL)
    What is the gps fix?
     
  6. HTCThunderbolt

    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,127
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    1,127
    194
    143
    Need one :(
    Concord NC
    For the root or the app of the market?
     
  7. AustinTech

    AustinTech Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    598
    Joined:
    Feb 22, 2011

    Feb 22, 2011
    598
    97
    108
    Alpharetta, GA (ATL)
    The app. I've not rooted.
     
  8. Proph

    Proph Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    369
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    369
    99
    53
    Houston, TX
    I got my wife a bolt today, very impressed the lte speed is incredible (12.8 meg down and 2.5 up) in the house here in houston. Gps seems to lock on in a second or two. The only odd thing I have noticed is that it has the old market place. I found that really odd and I don't remember how to force the update. The other odd thing was that the market place didn't show her previosly downloaded apps, luckily she only had about 10 I had to look up, but the bolt chewed through the downloads, most apps took longer to install than download.
     
  9. HTCThunderbolt

    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,127
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    1,127
    194
    143
    Need one :(
    Concord NC
    Should have updated when you rebooted the phone
     
  10. HTCThunderbolt

    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,127
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    1,127
    194
    143
    Need one :(
    Concord NC
  11. WormDoes

    WormDoes Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,199
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    3,199
    1,270
    313
    Sales
    Massachusetts
    Welcome, bud! You haven't even had the Inc a month :D

    The Thunderbolt is everything I wish my Inc was, you're going to love it
     
    jj3699 likes this.
  12. Proph

    Proph Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    369
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    369
    99
    53
    Houston, TX
    Nope, just rebooted her phone again, still has the old marketplace.
     
  13. WormDoes

    WormDoes Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,199
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    3,199
    1,270
    313
    Sales
    Massachusetts
    menu>settings>applications>manage applications>all tab>market try clearing cache and maybe data
     
  14. Proph

    Proph Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    369
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    369
    99
    53
    Houston, TX
    No joy on that either, tried clearing both and then restarting same old market. Has to be one of the weirder problems I have seen.
     
  15. ttran97

    ttran97 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    572
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    572
    82
    78
    California
    I got my TB today too. Loving it! Battery life is horrible on 4G, but who cares. I'll only turn it on when I'm plugged in. Otherwise, I'm more than happy with 3G and wifi. :D
     
  16. Proph

    Proph Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    369
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    369
    99
    53
    Houston, TX
    Well I guess the answer is patience. I was farting around installing swype (only to find out it has many many issues and is buggy on the thunderbolt) when I went back to the market it updated without me doing anything.
     
  17. Proph

    Proph Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    369
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    369
    99
    53
    Houston, TX
    There is a thread farther down about battery drain and the blockbuster app. Haven't had the TB long enough to know if it is true but a year ago when I got my incredible I had terrible battery life and did the same thing to the same app and it made a world of difference in the battery life.
     
    ttran97 likes this.
  18. garnto

    garnto Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    279
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    279
    61
    53
    What bugs does swype have? Mine works fine
     
  19. Dark Jedi

    Dark Jedi Guest
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Yeah I know but still like the Dinc. its just kept calling to me ride the lightning. So I got it. THe phone has been up for 13 almost 14 hours and on 82% charge still. So I think the battery issue is on a phone to phone. It was like with the original droid some people had great battery life and others had batteries that would last barely 6 hours.

    Going on a trip. so I shall be back in the afternoon. Yall have a great saturday and worm Still love the Dinc. Might give it to my son to play games on it.


    Ran in to my first problem. it would just reboot over and over. had to turn off and pull battery for a few minutes. No problems after that. Got back from the trip and using google navigation the phone charged to 100% and stayed charged by the car charger. something my Moto Droid couldnt do. Now have to get a car dock screen protector as I have the cover that came with the phone as not to touch the glass. Also a case but might wait till otterbox comes out with theirs. I might get a gel one just to use temp.

    Over all had a good day with it. it preformed well besides the reboot issue. I just chalk that up to a lil glitch.
     
  20. Proph

    Proph Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    369
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    369
    99
    53
    Houston, TX
    In the native SMS app it won't auto space of auto cap. There has been a huge discussion about it on the swype forums. Swype is blaming HTC.
     

Share This Page

Loading...