1. Download our Official Android App: Forums for Android!

just in case this happens to you - 4g connection

Discussion in 'Android Lounge' started by desjardinjames, Mar 23, 2016.

  1. desjardinjames

    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    1
    Joined:
    Mar 23, 2016

    Mar 23, 2016
    1
    0
    15
    Male
    So i moved from Boston Ma to Meeker,Co about 8 months ago and couldnt use my 4g i thought well no wonder i m in the middle pf no where and so for six months i have been using wifi well today i factory reset my phone and it worked. Does anyone know why this happend?
     

    Advertisement

  2. dontpanicbobby

    dontpanicbobby Android Expert
    Rank:
     #13
    Points:
    1,563
    Posts:
    12,287
    Joined:
    Dec 31, 2011

    Dec 31, 2011
    12,287
    7,792
    1,563
    Male
    Boston MA USA
    I'm probably not saying this right but it had something to do with what band the 4g signal was being transmitted over. Check out this article. I think your phone was still looking for the band used in Boston until you factory reset it.
     
  3. zuben el genub

    zuben el genub Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    443
    Posts:
    7,413
    Joined:
    Jan 24, 2011

    Jan 24, 2011
    7,413
    2,654
    443
    TMO had to reset my phone in Moab, UT. The phone was the Oppo, and probably the only one on the local network.

    The Vulcan's Alcatel 768 never lost contact. I had to use it to get TMO to re-register the Oppo on the network. After that, no problems.
     

Share This Page

Loading...