1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Just rooted and now no GPS

Discussion in 'Android Devices' started by headbanger51, Feb 26, 2010.

  1. headbanger51

    headbanger51 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    185
    Joined:
    Feb 25, 2010

    Feb 25, 2010
    185
    10
    38
    I just rooted my Droid and got to the "Block OTA Updates" part found here:
    Start Here | Root Your Droid
    I haven't completed this step yet, but I've noticed now that my GPS won't work. I've checked to ensure it's enabled. Anyone have any idea what's going on?

    DISREGARD...GPS came back..turns out it just needed a few moments after being rebooted.
    Sorry for the noob-ism.
     

    Advertisement

  2. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations!
    Moderator
    Rank:
     #10
    Points:
    2,043
    Posts:
    13,119
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    13,119
    13,043
    2,043
    Male
    I'm retired: every day's a Monday :P
    Manchester, TN
    I think we all have those "sweaty" moments. Everytime I do something new and GPS takes awhile to lock, I get nervous about whether I broke something :)
     
  3. alostpacket

    alostpacket Over Macho Grande?
    Rank:
    None
    Points:
    513
    Posts:
    7,973
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    7,973
    3,603
    513
    Android App Developer
    NY


    ^^^^^^^^^ [​IMG]
     
  4. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,415
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,415
    1,924
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    And especially the first time.

    It's like riding a bike without the training wheels the very first time.... It's hairy, scary, and all around nerve wracking - but within a week you're a pro....

    Also, that is one thing that has never been mentioned anywhere - that after rooting / installing a ROM, the first boot may take significantly longer and / or services may be slow to start up after the first boot....

    I think this should be a part of every FAQ on rooting / swapping ROMs.
     
  5. alostpacket

    alostpacket Over Macho Grande?
    Rank:
    None
    Points:
    513
    Posts:
    7,973
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    7,973
    3,603
    513
    Android App Developer
    NY

    ^^^^^^^^^ [​IMG][​IMG]
     
  6. radikal

    radikal Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    928
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    928
    10
    63
    ha ha yeah, when i rooted it was still sorta unknown, no roms were out, i sat with root and nothing. I finally got drocap2, no biggie and then roms kinda sprung out to me after a while, and i was ignoring them, figuring its more dangerous than safe and then i figure to give it a little reading and checked it out and figured out its not so bad, not much you can do to screw it up right now
     

Share This Page

Loading...