1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root kernal

Discussion in 'Android Devices' started by camerons1986, Jun 7, 2010.

  1. camerons1986

    camerons1986 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    37
    Joined:
    Nov 10, 2009

    Nov 10, 2009
    37
    0
    15
    i just downloaded a kernal and would like to know how to install it. its a 1.1 ghz also do you know if it will alwaybe be 1.1ghz or can i change it to less sometimes
     

    Advertisement

  2. OMJ

    OMJ Bazinga
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,290
    Joined:
    Nov 27, 2009

    Nov 27, 2009
    3,290
    825
    213
    Finance
    Pennsylvania
    are you rooted? cause if not you are going to have to root in order to flash the new kernel and overclock
     
  3. camerons1986

    camerons1986 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    37
    Joined:
    Nov 10, 2009

    Nov 10, 2009
    37
    0
    15
    yeah, im running 2.2 froyo
     
  4. ech0

    ech0 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    35
    Joined:
    May 30, 2010

    May 30, 2010
    35
    12
    18
    Chicago
    There are two ways of doing it (though it's really just 2 different ways of going about the same thing):

    1. Boot into ClockworkMod Recovery, and install the zip from the SD card.

    2. Go into ROM Manager and select "Install ROM from SD Card" and select the kernel zip file. It does the same thing -- reboots the phone and installs the zip just like you would otherwise -- but it can be a bit easier for some.

    You'll need to buy SetCPU off the Market (I think it's only a dollar or 2) in order to actually enable the overclocked kernel. It allows you to set various speeds on the kernel, as well as create profiles for different speeds (such as setting the CPU speed to 250mhz when the screen is turned off/asleep, which can save a lot of battery life).
     
  5. yzingerr

    yzingerr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    215
    Joined:
    Dec 28, 2009

    Dec 28, 2009
    215
    6
    56
    SF Bay
    Do you have to rename the kernal to update.zip in order to load it?
     
  6. cggorman

    cggorman Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    676
    Joined:
    Mar 25, 2010

    Mar 25, 2010
    676
    664
    163
    Not if using clockwork/rom manager
     
    yzingerr likes this.
  7. dmodert66

    dmodert66 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,551
    Joined:
    Oct 24, 2009

    Oct 24, 2009
    1,551
    221
    163
    Project Manager
    Southern California
    Actually 3 if using SPRecovery. That's the way I do it...
     
  8. yzingerr

    yzingerr Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    215
    Joined:
    Dec 28, 2009

    Dec 28, 2009
    215
    6
    56
    SF Bay
    Thanks!
     

Share This Page

Loading...