1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root kernel

Discussion in 'Android Devices' started by Krubag, Aug 15, 2011.

  1. Krubag

    Krubag Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    102
    3
    36
    I'm really confused on to flash kernels and where to find them and do I have to wipe cacheand everything or just pick from SD card then reboot I got root finally I looked on root for dummies help please

    Thanks again for all you do guys its awesome
     

    Advertisement

  2. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    check out the stickies at the top of this forum.

    you can get the kernels from the http://androidforums.com/evo-4g-all-things-root/284413-roms-kernels-download-page.html sticky.

    and here is the kernel guide sticky:http://androidforums.com/evo-4g-all-things-root/389360-kernels-dummies.html

    there is currently only two kernels for gingerbread sense roms, but there are aosp kernels for gingerbread aosp roms.

    just make sure that you have sense kernels for sense roms and aosp kernels for aosp roms.
     
  3. Krubag

    Krubag Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    102
    3
    36
    What about froyo kernels with aosp are they universal with gingerbread aosp
     
  4. An UrgeTo Dance

    An UrgeTo Dance The Hero of the Winds
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,485
    Joined:
    Jul 22, 2010

    Jul 22, 2010
    1,485
    583
    213
    Male
    No they are not, but most of the big ones have been updated to Gingerbread. If you are going with AOSP I would suggest using Tiamat 3.3.7.
     
  5. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    kind of behind on the tiamat i think it is up to 4.0.6 now.
     
  6. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    kernels are very specific. so make sure that you know what you are downloading. froyo goes with froyo roms and aosp kernels go with aosp roms. some kernels are universal. main thing is to know what you are about to flash. do some reading and research. also i would check the changelog as well.
     
  7. Krubag

    Krubag Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    102
    3
    36
    Sbc or plain
     
  8. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    i would use sbc when we get one for gingerbread sense roms.
     
  9. Krubag

    Krubag Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    102
    3
    36
    But plain if I'm running cm7
     
  10. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    ahh aosp roms are different then the tiamat sbc 4.0.6 is what i would recommend that you try out first.
     
  11. Krubag

    Krubag Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    102
    3
    36
    Cool thanks again
     
  12. Krubag

    Krubag Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    102
    3
    36
    sorry one more question when rooting the new gingerbread way do i have to download clockwork before hand or does it already have it on there if i do how do i do that.
     
  13. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    rooting with revolutionary gives you clockwork mod. if you want to switch recoveries ( i highly recommend amon ra 2.3) you can check out the guide. i added a how to switch recoveries section.
     
  14. Krubag

    Krubag Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    102
    3
    36
    Also do you have to have you phone on or off when plugging it into the PC for beginning root
     
  15. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    it needs to be on and plugged in as charge only.
     
  16. Krubag

    Krubag Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    102
    3
    36
    ugh so my beta key is not working i download 3 different times tried different usb's i have copied and pasted still no go any suggestions
     
  17. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    from what i hear the key is very specific and it is also case sensitive. write it down or make sure everything is how it should be. not sure other then that at the moment.
     
  18. Krubag

    Krubag Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    102
    3
    36
    one last question i promise, so i downloaded the arom file from your root home page put it on my sd card on the root and reboted to white screen and it never found the file to update i also renamed it and got rid of 2.3zip . i downloaded to my computer then copyed it to my phones sd

    thanks again
     
  19. Xtremedays

    Xtremedays Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,514
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    2,514
    1,073
    313
    Male
    Auto Technician(for now)
    Make sure it is exactly PC36IMG.zip . Windows hides extensions so be careful not to name it .zip.zip by accident.
     
  20. Krubag

    Krubag Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    102
    3
    36
    it worked but now when i backup first three and wiwax it says, oops something went wrong check recovery log helpppp
     
  21. Xtremedays

    Xtremedays Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,514
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    2,514
    1,073
    313
    Male
    Auto Technician(for now)
    Try and do just the wimax partition. You might have something corrupt in the rom that is stopping it from backup up a certain partition.
     
  22. Krubag

    Krubag Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    102
    3
    36
    not working either
     
  23. Xtremedays

    Xtremedays Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,514
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    2,514
    1,073
    313
    Male
    Auto Technician(for now)
    Odd, I have not run into issues with it before unless something was corrupt. Try and backup without the wimax partition selected.
     
  24. Krubag

    Krubag Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    102
    3
    36
    will i loose 4g, i had clockwork mod before
     
  25. Krubag

    Krubag Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 15, 2011

    Aug 15, 2011
    102
    3
    36
    it wont backup either if i unselect wimax
     
Tags:

Share This Page

Loading...