1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General KH1 is out

Discussion in 'Android Devices' started by steslatt, Aug 17, 2011.

  1. steslatt

    steslatt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,145
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    1,145
    303
    163
    Male
    Design Engineer
    Manchester
    As title, get it here
     

    Advertisement

    heshanj likes this.
  2. heshanj

    heshanj Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,251
    Joined:
    Jun 7, 2011

    cheers, been waiting for updates for a while.. although it looks to be another test firmware.. when another official is released, wonder if i'd have to wipe my phone (bit wary after the KG6->KG5 update) :D might wait til KH3 or another official.. anyone tried this, anything new (google video chat, for example)?
     
  3. steslatt

    steslatt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,145
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    1,145
    303
    163
    Male
    Design Engineer
    Manchester
    According to Intratech the Frankenstein one is none wipe.
     
  4. daz_2000

    daz_2000 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    323
    Joined:
    Feb 25, 2011

    Feb 25, 2011
    323
    44
    43
    London, UK
    Is kg6 a test one?
     
  5. ironass

    ironass Android Expert
    Rank:
     #16
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,413
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,413
    5,620
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the Tax man
    Cotswolds, England
    Thanks steslatt!

    KH1 is a test firmware I believe.

    Think I'll wait 24/48 hours for KH3 which has, or is about, to be released.
     
  6. heshanj

    heshanj Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,251
    Joined:
    Jun 7, 2011

    yup, i think frankenstein KG6 was also a non-wipe. the problem is when i flashed the newer official one.. i had to do a wipe. i think i'l hold out for KH3 too
     
  7. heshanj

    heshanj Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,251
    Joined:
    Jun 7, 2011

    yes KG6 is a test firmware, KG5 is the newest official, and looks like KH1 is the newest test firmware
     
  8. steslatt

    steslatt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,145
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    1,145
    303
    163
    Male
    Design Engineer
    Manchester
    I just flashed KH3 Modem. Its here as a flashable zip if anyone wants it (via CWM).
     
    ironass and Shotgun84 like this.
  9. Jigsy

    Jigsy Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Dec 16, 2009

    Dec 16, 2009
    40
    8
    16
    West Mids, UK
    OOOoooh thanks for the link I will give this a try :D

    Quick update. I know its early days but since I flashed my modem with KH3 my phone signal seems much stronger on 3 mobile (UK).
     
  10. rakeshvt16

    rakeshvt16 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Aug 17, 2011

    Aug 17, 2011
    5
    0
    5
    Bah.. I just read somewhere XXKG2 is latest. Now KH1 is released as per this thread, and some are saying "waiting for KH3"!! Uhm.. What the hell? Sorry I'm a newbie!
     
  11. geekaren

    geekaren Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    68
    Joined:
    Jan 1, 2010

    Jan 1, 2010
    68
    21
    38
    xxkh1 revises the Settings > Power Savings screen

    [​IMG]
     
    Slug likes this.
  12. heshanj

    heshanj Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,251
    Joined:
    Jun 7, 2011

    yeah i heard about the power saving thing.. how about google video chat? :D
     
  13. steslatt

    steslatt Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,145
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    1,145
    303
    163
    Male
    Design Engineer
    Manchester
    Dont think google video chat is back yet.
     
  14. philu

    philu Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    Aug 4, 2010

    Aug 4, 2010
    44
    1
    16

    Whats the verdict on KH3 !? How does it compare to KG5 and KH1?
     
  15. adz63

    adz63 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    442
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    442
    13
    38
    Berkshire, England
    i got google talk with video on kh1...

    that new power saving menu , what changes happen when checking system power saving ...?

    i have always had mine set up on custom
     
  16. heshanj

    heshanj Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,251
    Joined:
    Jun 7, 2011

    and now KH3 firmware is available :)
    same link :D
     
  17. ironass

    ironass Android Expert
    Rank:
     #16
    Points:
    1,343
    Posts:
    11,413
    Joined:
    Aug 17, 2010

    Aug 17, 2010
    11,413
    5,620
    1,343
    Male
    Keeping one step ahead of the Tax man
    Cotswolds, England
    Cheers heshanj!

    That'll be the one I'm waiting for. :D
     
  18. Twinn

    Twinn Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    820
    Joined:
    Jul 24, 2011

    Jul 24, 2011
    820
    261
    113
    Male
    Ireland
    did u tried it yet ? give some info pls :)
     
  19. heshanj

    heshanj Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,251
    Joined:
    Jun 7, 2011

    cheers ironass, me too :D yup i flashed it this morning. bit too soon to say, but battery life seems better than KG5 already.. and there's that new power saving setting...but disappointing to still not have google video chat. apart from that, not much ive noticed really :D i'll update as soon as i notice anything of course :)

    EDIT: dunno if this was there before, but under settings/motion, there's an option to turn off Double Tap to open voice talk. i wish there was an option to change which app it opened
     
  20. Jigsy

    Jigsy Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Dec 16, 2009

    Dec 16, 2009
    40
    8
    16
    West Mids, UK
    I flashed KH3 last night but I was too tired to mess around with it. I know when I went to sleep it was on 88% charge and when I woke up after 8.30hrs sleep it was on 87% but I turned Wi-Fi and data connection off. It’s still early days yet to tell what the battery life is really like but it does seem a fraction better than KG5. As Samsung never release a change log we won’t know for sure what they have improved. Battery life for me was a main concern when I bought this device and also the heat issues but I think they have been ironed out a few releases a go. I have tried the new System power saving but I noticed the phone lags ever so slightly when flicking through apps and home screens but to be fair it does warn you about a performance restriction when you click on it. That will come in handy if you’re at work or forgot your charger then you could use it to last you the day until you get home or something. One other thing I noticed was the stock browser doesn't zoom in very much when you double tap on web pages I had a mess around with the zoom settings but nothing seem to work for me, luckily I use Opera so it wasn’t much of a big deal. Overall I think some small improvements have been made to the battery I think it will improve more as Samsung release each update. If I see anything else worth reporting on I will update this post. Sorry for rambling on..........

    Jigsy
     
  21. Blue1k

    Blue1k Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    608
    Joined:
    Oct 1, 2009

    Oct 1, 2009
    608
    190
    93
    Teacher/Web Design
    Cloverdale, BC
    I just flashed this. Any way to hide power savings icon in notification. Bloody annoying.

    Still running kh3 modem. Noticed it has ridiculously fast GPS locks versus kg2 bell modem
     
  22. heshanj

    heshanj Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,251
    Joined:
    Jun 7, 2011

    hasnt that been there on all firmwares? ive avoided this reason and the fact that it doesnt turn everything on even once ur charge is back to 100%
     
  23. Blue1k

    Blue1k Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    608
    Joined:
    Oct 1, 2009

    Oct 1, 2009
    608
    190
    93
    Teacher/Web Design
    Cloverdale, BC
    They have redone the power savings menu. Here is what is new: (see attached screen)

    [​IMG]
     
  24. heshanj

    heshanj Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,251
    Joined:
    Jun 7, 2011

    yeah i know that, but the normal previous power saving mode also had that notification problem. the new one has added the system power saving thing, and thats supposed to run all the time its active so i assume a notification when that is enabled is alright. its the rest of it that annoys me
     
  25. Lympero

    Lympero Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Aug 19, 2011

    Aug 19, 2011
    21
    1
    16
    Arta, Greee
    Any fix on the poor wifi signal?
     

Share This Page

Loading...