1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Kit kat for elite ?

Discussion in 'Android Devices' started by Junkyarddog269, Jan 3, 2014.

  1. Junkyarddog269

    Junkyarddog269 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    78
    5
    16
    Any chance of someone working on a kit kat ROM. I hear it requires less resources to run than jb there is even a ROM for optimus v which has less space and memory than the elite. Just wondering.
     

    Advertisement

  2. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,950
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    I am going for kitkat soon. Just need to fix some things in jb.
     
  3. Junkyarddog269

    Junkyarddog269 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    78
    5
    16
    Cool I will be watching for it thank you
    BTW currently running your aokp jb ROM and love it.
     
  4. jose0V

    jose0V Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    77
    Joined:
    Jan 31, 2013

    Jan 31, 2013
    77
    5
    16
    Im looking forward for kitkat Elite aswell :D
     
  5. Kasenomateru

    Kasenomateru Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    298
    Joined:
    Oct 30, 2013

    Oct 30, 2013
    298
    42
    43
    Male
    Damn I might be switching to the Optimus f3 because my elite has been acting weird every since I flashed CM10 and AOKP but I will try kit kat when ever you release it. You did an amazing job with CM10 too keep up with the great ROMS
     
  6. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,950
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    I was able to get kitkat to compile successfully but I think two things may be in our way.

    1. We need a new recovery to flash kitkat. I didn't make one yet so I don't know if kitkat will even boot.

    2. Kitkat may be too huge to fit in our system partition so we have to somehow repartition or I'll have to trim somethings out.
     
  7. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    We may have to repartition and or trim it and almost all gapps are market installable so that'll help.
     
  8. HaTrEd360

    HaTrEd360 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,363
    Joined:
    Aug 18, 2012

    Aug 18, 2012
    1,363
    167
    143
    Male
    Make a custom gapps that installs to data
     
  9. Junkyarddog269

    Junkyarddog269 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    78
    5
    16
    I know I seen a post on AC that there is a working but not fully functional ROM for the optimism v . not sure what they had to do to flash there's . It may also be on this forum but haven't looked.
     
  10. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,950
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    Made the recovery needed to flash the rom but it doesn't boot and is stuck at LG logo and unable to get a logcat. Measured the space left we would have after flashing in /system which is 75.3MB.
     
  11. Kasenomateru

    Kasenomateru Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    298
    Joined:
    Oct 30, 2013

    Oct 30, 2013
    298
    42
    43
    Male
    Back to the drawing board I assume?
     
  12. Junkyarddog269

    Junkyarddog269 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    78
    5
    16
    Is there advantages with kitkat over jb my interest in it was the impression it required less resources sounds as if I may have been wrong
     
  13. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    Its larger in size but has less of a memory footprint. There's 2 framework and systemui folders....it actually runs better for me on my nexus than 4.3 did.
     
    Junkyarddog269 likes this.
  14. Junkyarddog269

    Junkyarddog269 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    78
    5
    16
    Some day I'll learn how to make ROMs always wanted to learn how to
     
    starkraving likes this.
  15. phenomx4

    phenomx4 Android Expert
    Recognized Developer
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,302
    Joined:
    Jul 28, 2012

    Jul 28, 2012
    1,302
    1,950
    333
    Male
    None
    North Las Vegas , Nevada
    I'll try cm11 today. It could be something wrong with aokp source. Hopefully it'll work.
     
  16. gypsyr0ad

    gypsyr0ad Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    28
    Joined:
    Nov 26, 2010

    Nov 26, 2010
    28
    1
    16
    love the AOKP, juts somehow lost root, but everything else works great.

    Reluctant to start over because I have zero issues other than no root.

    The way I see it, if the phone bricks on its own, i can just do the unbrick method, which I would do right now and start over to regain root, and only need root for backups, so currently I am good.

    But, I so wanna start over with the COM10, but AOKP is working great, no root :(

    Oh yah, I am using the cell for wifi only, it appears the wifi shuts down some time after the cell is left inactive, but its not as if ppl call me anyway, I just unclick the wifi blue on thing in the notifications bar and reclick and it reconnects.
     
  17. Dark One

    Dark One Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    786
    Joined:
    Jan 15, 2012

    Jan 15, 2012
    786
    188
    93
    If you click on wifi in the settings, press the menu button, then advanced, there's a setting to keep wifi on all the time.
     
    gypsyr0ad likes this.
  18. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    Just took a look at the optimus v forum. They have kitkat booting lol
     
  19. Junkyarddog269

    Junkyarddog269 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    78
    5
    16
    yeah that is why I started this thread . I figured if the v could run it so could the elite
     
  20. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    uploadfromtaptalk1389932411593.jpg
    Here you go lol
     
  21. Junkyarddog269

    Junkyarddog269 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    78
    5
    16
  22. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    lol it's my slimbean rom with a kitkat theme
     
    Junkyarddog269 likes this.
  23. Junkyarddog269

    Junkyarddog269 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    78
    5
    16
    Lol if I ever get another PC I'll try making roms
     
  24. LowEndGeek

    LowEndGeek Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    969
    Joined:
    Apr 30, 2012

    i'll help if i can, but i'm not a developer like phenom i'm just a porter
     
  25. Junkyarddog269

    Junkyarddog269 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    78
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    78
    5
    16
    Me either just a want to be and to much time on my hands
     

Share This Page

Loading...