1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Latest rom from Reppard Video Sounds problem

Discussion in 'Android Devices' started by BrandonOptimus, Oct 16, 2011.

  1. BrandonOptimus

    BrandonOptimus Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    548
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    548
    57
    78
    Male
    Jersey
    To start off, Reppard's rom is bangin. Absolutly love it, but there's a little issue have. It seems I can't hear sounds when playing back a video. It makes this pop noise then no sound. When I have headphones, it makes this annoying long whistle and beeping noise. But what's stranger is when I use the camcorder shortcut it plays back my sound after recording and pressing playback. I don't know if I'm the only one with this isssue. :(
     

    Advertisement

  2. oh no Beast

    oh no Beast Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    15
    Joined:
    Sep 30, 2011

    Sep 30, 2011
    15
    0
    35
    New Jersey
    i got the same problem
     
  3. Fingledobe

    Fingledobe Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Jul 3, 2011

    Jul 3, 2011
    17
    2
    16
  4. BrandonOptimus

    BrandonOptimus Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    548
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    548
    57
    78
    Male
    Jersey
    Use camcorder by some guy named bryan owens. Shows the camera as it would on the rom, but after recording a video. WILL ACTUALLY SHOW THE SOUND!
     
    oh no Beast likes this.
  5. hoodlums562

    hoodlums562 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    43
    Joined:
    Sep 21, 2011

    Sep 21, 2011
    43
    0
    15
    Los Angeles, Ca
    just tried the camcorder shortcut that was mentioned in this post to fix the sound, but it still does the same thing, no sound and just clicks! anyone one else manage to find a way to fix this?
     
  6. BrandonOptimus

    BrandonOptimus Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    548
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    548
    57
    78
    Male
    Jersey
    I dont know if this would help but reboot the phone. It worked for me after i backed up the DSP manager. I was too lazy to flash the Reppard rom again lol so I just used Playful's rom and BobZ rom. So far I like their awesome feautures, I havent rebooted in days and the problem is fixed. On the Reppard i think it was the DSP manager that would screw things up. I remember before opening camera i had my headphones playing with the manager on. I soon realized that rebooting fixed it, but i wasn't going to reboot every second so i uninstalled it. No problems, and camera works.

    P.S After rebooting open the shortcut, or use titanium to freeze dsp before rebooting, this was an alternative to restoring sound for me.
     
  7. oh no Beast

    oh no Beast Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    15
    Joined:
    Sep 30, 2011

    Sep 30, 2011
    15
    0
    35
    New Jersey

    this worked for me one time now all i get is a clicking noise too
     
  8. oh no Beast

    oh no Beast Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    15
    Joined:
    Sep 30, 2011

    Sep 30, 2011
    15
    0
    35
    New Jersey
    btw did you delete any apps off the rom that was preinstalled?
     
  9. BrandonOptimus

    BrandonOptimus Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    548
    Joined:
    Sep 19, 2011

    Sep 19, 2011
    548
    57
    78
    Male
    Jersey
    Well not really uninstalled just that I had an adwlauncher ex. So I uninstalled the old launcher. But I didn't get any problems. I'm still running video smothly wicth sound on the camera, and my friend did the same thing and his sound works as well since we took off dsp, but when I run the nandroid backup it works perfectly. But then it decides to make a beep sound, all I know is most people got force close issues with dsp which made differences to sounds.
     
  10. jtovar1998

    jtovar1998 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    17
    Joined:
    Apr 27, 2012

    Apr 27, 2012
    17
    1
    16
    DFW, TX
    I have the same problem. So what I did was, went to the market and downloaded a new camera w/ video. I downloaded "Camera ICS" and it works great with sound on playback. Just a food for thought if you dont feel like jacking around with the rom.:D
     
  11. sammyz

    sammyz LG Whiz Kid
    Rank:
     #49
    Points:
    423
    Posts:
    8,840
    Joined:
    Jun 3, 2011

    Jun 3, 2011
    8,840
    2,500
    423
    Male
    Video Production
    Sunrise, Fl
    This thread has been outdated.................. did you use the newest update on his?
     
Tags:

Share This Page

Loading...