1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Launcher Pro

Discussion in 'Android Devices' started by marco712, Nov 2, 2010.

  1. marco712

    marco712 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    74
    Joined:
    Feb 22, 2010

    Feb 22, 2010
    74
    0
    15
    I've recently bought a Milestone (moved from HTC hero), and something that I have noticed and been a little frustrated with is how Launcher Pro behaves.

    I noticed that if I use a program for a certain length of time (eg. I surf the net, or play a game. ) When I return to the homescreen, NONE of my widgets are there. I need to wait a few moments for them to reload, or swipe through the screen until the widgets pop up again.

    I've tried to uninstall/reinstall as well as clear the cache/data settings in Launcher Pro, but the problem/lag still remains.

    Has anyone else experienced this?
     

    Advertisement

  2. grainysand

    grainysand Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,580
    Joined:
    Feb 4, 2010

    Feb 4, 2010
    1,580
    175
    143
    Are you using a task killer? If you do, stop it.

    You can also try to make Launcher Pro keep itself in memory.
     
  3. Szadzik

    Szadzik Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    5,413
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    5,413
    715
    223
    Male
    FAS Admin
    There are quite a few settings for memory in LP and I think that is where you should start.
     
  4. TelusMilestone

    TelusMilestone Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    663
    Joined:
    Jun 23, 2010

    Jun 23, 2010
    663
    35
    88
    Phones, more phones and yet more phones!
    Earth
    Yes I have the full version and it works awesome! I have a task manager as well but any other one but "Task Manager" seems to screw my phone up. They have the same icon and I was fooled the first time I re-installed my apps after a wipe of the OS.

    Don't get confused there is a lot that look alike!

    [​IMG]

    Direct Link
     
  5. marco712

    marco712 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    74
    Joined:
    Feb 22, 2010

    Feb 22, 2010
    74
    0
    15
    hmmm ok, so i've uninstalled my "task killer". and I've moved launcher pro to "internal memory"

    I still get the widgets loading , albeit less often. I'm wondering what settings I should use for the memory settings?
     
  6. TwinDragons

    TwinDragons Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    104
    Joined:
    Jun 13, 2010

    Jun 13, 2010
    104
    21
    38
    Straight from the LauncherPro website:
    "Improved some code which should make screen rotations a little bit faster. Please note that android KILLS the homescreens when rotating, so all widgets, icons, etc. have to be redrawn. That’s just how Android works."
     
  7. Szadzik

    Szadzik Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    5,413
    Joined:
    Feb 15, 2010

    Feb 15, 2010
    5,413
    715
    223
    Male
    FAS Admin
     

Share This Page

Loading...