1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General LauncherPro Plus users

Discussion in 'Android Devices' started by MongolStomp, Sep 24, 2010.

  1. MongolStomp

    MongolStomp Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    253
    Joined:
    Jan 3, 2010

    Jan 3, 2010
    253
    13
    58
    Buffalo, NY
    Anyone else getting like 4-5 force closes a day? I love love love launcher pro but this is really getting annoying... any ideas why it's happening? I do have a couple widgets resized and I'm using the Plus-widgets, but I don't know why I keep gettting so many force closes
     

    Advertisement

  2. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra=
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    22,479
    Joined:
    Jan 19, 2010

    LP force closes are usually remedied by powering down the device, waiting for a minute or so, then power up ("reboot" ;)).

    When that does not work, going into menu > settings > applications > manage applications and then starting over with LP by clearing cache and data then rebooting is the next thing to try, and works 99% of the time. You'll have to reconfigure LP once that's done.

    Post back your results.
     
  3. MongolStomp

    MongolStomp Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    253
    Joined:
    Jan 3, 2010

    Jan 3, 2010
    253
    13
    58
    Buffalo, NY

    justttttt to be certain, will clearing cache/data reset my setting, screens, widgets, etc.? Or are they safe and set?
     
  4. adammsu

    adammsu Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    93
    Joined:
    Feb 22, 2010

    Feb 22, 2010
    93
    3
    16
    ive never had LPP FC before...
     
  5. thrawn86

    thrawn86 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    512
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    512
    33
    68
    Miranda
    likewise. lpp is the one app I have that hasn't ever force closed.
     
  6. celton

    celton Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    33
    Joined:
    Mar 20, 2010

    Mar 20, 2010
    33
    3
    16
    I love LP, but unfortunately, I've been experiencing some FC issues. I'll try the suggestions posted above.
     
  7. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra=
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    22,479
    Joined:
    Jan 19, 2010

    Pressing the clear data button in manage applications is the same as starting over with that app (that's why you should reboot following doing that, to avoid conflicts).
     
  8. MongolStomp

    MongolStomp Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    253
    Joined:
    Jan 3, 2010

    Jan 3, 2010
    253
    13
    58
    Buffalo, NY
    Well I tried simply rebooting it first just to see how long it is before I get a forceclose, and then I'll clear cache etc.

    Yea since I first posted this thread I had about 3 forcecloses on it... So it is getting to be a little ridiculous. For those of you who are having 0 problems I envy you haha. I love LPP lots so hopefully this will fix my problem
     
  9. chris22

    chris22 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    31
    Joined:
    Apr 14, 2010

    Apr 14, 2010
    31
    0
    15
    I am getting the same thing. He needs to get an update out. ASAP.
     
  10. andrizoid

    andrizoid Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,266
    Joined:
    Mar 25, 2010

    Mar 25, 2010
    2,266
    358
    163
    when i was using LP+ i didnt have any issues, it was very stable.

    ive since then stopped using LP+ and went back to sense, its amazing how awesome sense is on a phone that can actually run it :p
     
  11. MOS95B

    MOS95B Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    434
    Joined:
    Jan 16, 2010

    Jan 16, 2010
    434
    19
    58
    Male
    Enterprise Level NAS Tech Support
    Minnesota
    Never had Launcher pro so much as hiccup.
     
  12. Kaessa

    Kaessa Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    654
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    654
    222
    93
    Female
    Disabled
    Colorado
    On the current update, no problems. Maybe uninstall/reinstall?
     
  13. MongolStomp

    MongolStomp Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    253
    Joined:
    Jan 3, 2010

    Jan 3, 2010
    253
    13
    58
    Buffalo, NY
    woke up this morning with an update and haven't had one forceclose. hmmm



    anyways problem solved good good.
     
  14. jeffe65

    jeffe65 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    4
    1
    6
    I did find one more thing with LP+, and that's if you move apps to the sdcard. All is well with LP until you reboot, then all of a sudden it can't open those apps, and you can't download/install from the Market. If you check Settings/Applications... and then click on any of the apps, all of them show "Computing...", and seem to do so forever. This may have to do with the market as well, but when I cleared data & cache for LP, then FC'd it and rebooted, everything was cleared up, and I didn't loose any of my data, from LP or anywhere else for that matter.

    LP seems to have a problem with how/where things are mapped, and I haven't found any method to reset things that works 100% of the time - Other than re-flashing the ROM, which is a pain setting things up again. BTW, the ROM is a relatively simple FRG22D with "BlackN'BlueBar" them on it. I had thought it was the ROM, until I realized this only happens when I introduce LP into the mix.
     
  15. funkyfender

    funkyfender Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    124
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    124
    16
    38
    Retail
    Greensburg, PA
    You'd probably have better luck asking over on the Droid forum. They might have some other information. We don't have a plain Froyo ROM for the Eris (just CM6 and some derivatives).

    Might also be worth checking out LP's website/forum.
     
  16. jeffe65

    jeffe65 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    4
    1
    6
    Thanks; I didn't realize this was for Eris only until after I posted.
     
  17. ericlmccormick

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Jan 19, 2010

    Jan 19, 2010
    47
    3
    16
    Move launcherpro from the data/apps folder to the system/apps folder. If you don't then the OS is going to try to pull resources away from it when doing things like using navigation and then when you go back to it, it will freak. Also if you are using a app like autokill or any task killer, it will cause it to freak but moving the location should fix your problem.

    Also, never ever place widget files on the SD card which included LP because it has build in widgets.
     
  18. bberryhill0

    bberryhill0 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    273
    Posts:
    2,716
    Joined:
    Jan 27, 2010

    I'm using LP+ on xtrSense 3.1 with apps2sd. No problems.

    I checked Keep in Memory and it seems to have cured the home screen re-paint problem.
     

Share This Page

Loading...