1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Lg D320n hard lock??

Discussion in 'Android Devices' started by Tweakforce_LG, May 23, 2016.

  1. Tweakforce_LG

    Tweakforce_LG Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    455
    Joined:
    Apr 14, 2015

    Apr 14, 2015
    455
    57
    53
    OK so I took a D320n to my providers (2degrees nz) store and they said they don't have the imei in their system. I guess the phone was an unlocked phone. But with the 2degrees NZ KDZ flashed over it says permanently locked and when I insert another sim it says service disabled. It was like this on cyanogenmod too I think because I flashed back to stock with the same kdz file early on to test if a can get back to stock and then the issue was present in cm12.1. I never noticed for a year as I didn't need to switch sim. Should I try the UK kdz file. It seems this file possibly is hardlocked. In mean I haven't hard locked it myself. Any ideas, I have a D320n.

     

    Advertisement

  2. Mystery_Flasher

    Mystery_Flasher Android Enthusiast
    Rank:
     #142
    Points:
    133
    Posts:
    532
    Joined:
    Jan 12, 2016

    Jan 12, 2016
    532
    228
    133
    Male
    I'm not sure if the network lock /simlock is kdz dependent. But if you are willing to try flashing different kdz, I would recommend the CIS version, which is supposed to be region independent.
    Edit: to be precise, CIS is for ex-Soviet Union countries, but I've seen some tutorials claiming that some operator's stuff can be omitted by flashing it.

    http://lg-phone-firmware.com/mobile/index.php?id_mod=52

    Use CSE flash, of course.
     
    #2 Mystery_Flasher, May 23, 2016
    Last edited: May 23, 2016
  3. Tweakforce_LG

    Tweakforce_LG Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    455
    Joined:
    Apr 14, 2015

    Apr 14, 2015
    455
    57
    53
    Backed up my efs and will try the UK ROM and then the cis ROM thanks. My service provider said they never locked l70's so it could be the kdz
     
  4. Tweakforce_LG

    Tweakforce_LG Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    455
    Joined:
    Apr 14, 2015

    Apr 14, 2015
    455
    57
    53
    Its for the D320? Not D320n. Will it still work
     
  5. Mystery_Flasher

    Mystery_Flasher Android Enthusiast
    Rank:
     #142
    Points:
    133
    Posts:
    532
    Joined:
    Jan 12, 2016

    Jan 12, 2016
    532
    228
    133
    Male
    Good point, I forgot you've got the NFC version. It might work but you may get no NFC after it. So, sorry, better don't take a risk ;)
    Keep my fingers crossed for the UK kdz.
     
  6. Tweakforce_LG

    Tweakforce_LG Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    455
    Joined:
    Apr 14, 2015

    Apr 14, 2015
    455
    57
    53
    When i flash the UK KDZ the firmware version still remains V10c, Not V10e that the UK firmware is, i flashed CDMA Emergency CES flash, also remains the same issue. Any ideas :/
     
  7. Mystery_Flasher

    Mystery_Flasher Android Enthusiast
    Rank:
     #142
    Points:
    133
    Posts:
    532
    Joined:
    Jan 12, 2016

    Jan 12, 2016
    532
    228
    133
    Male
    I'm out of ideas :(
    If I were you, I would ask a professional technician to unlock the phone. It may not be expensive. There are also some online services providing unlock codes for a small amount of money, but I never tested them. The only occasion I had to unlock the phone was many years ago, and it was done by some tiny repair shop within few minutes ;)
     
  8. Tweakforce_LG

    Tweakforce_LG Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    455
    Joined:
    Apr 14, 2015

    Apr 14, 2015
    455
    57
    53
    I guess its that then. I feel cheated that im stuck on my current network, they are doubling prices soon.
     
  9. Mystery_Flasher

    Mystery_Flasher Android Enthusiast
    Rank:
     #142
    Points:
    133
    Posts:
    532
    Joined:
    Jan 12, 2016

    Jan 12, 2016
    532
    228
    133
    Male
    I hope that unlocking will cost you less than spending money on expensive network, then :)
     
  10. Tweakforce_LG

    Tweakforce_LG Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    455
    Joined:
    Apr 14, 2015

    Apr 14, 2015
    455
    57
    53
    I have a Galaxy s4 now but the L70 is my spare phone and wanted it to work on another network. Also it was my first Smartphone so it has sentimental value to me.
     
  11. Mystery_Flasher

    Mystery_Flasher Android Enthusiast
    Rank:
     #142
    Points:
    133
    Posts:
    532
    Joined:
    Jan 12, 2016

    Jan 12, 2016
    532
    228
    133
    Male
    L70 is also my first smartphone :D I've been using Nokia e52 for many years before it :D I have my eyes on g3 for some time, but I need to save some money first.
     
  12. Tweakforce_LG

    Tweakforce_LG Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    455
    Joined:
    Apr 14, 2015

    Apr 14, 2015
    455
    57
    53
    I found a G3 for $320 NZ dollers brand new. (do the conversion to your currency). The quad hd screen puts me off tho. I am very upset i will no longer be able to use this phone on my new carrier :(. Maby ill try the local repair shop, they may be able to hack into it. Im willing to pay a bit since i want this phone to continue living. Ill probs use it for media or as a dash cam but i am very upset.
     
  13. zlaja84

    zlaja84 Android Expert
    Rank:
     #74
    Points:
    343
    Posts:
    1,400
    Joined:
    Nov 17, 2014

    Nov 17, 2014
    1,400
    1,957
    343
    Male
    Serbia
    Have you considered Xiaomi mi4? It's dirt cheap right now on Aliexpress, around 130$ I know it has a memory limitation (16GB) without SD card slot, but the rest of the specs are awesome and I'm really eyeing it right now :D The other option for me would be Redmi Note 3 Snapdragon version. Best bang for buck.
     
    Tweakforce_LG likes this.
  14. Tweakforce_LG

    Tweakforce_LG Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    455
    Joined:
    Apr 14, 2015

    Apr 14, 2015
    455
    57
    53
    Nice idea, in the market for a new phone, but probs will continue to use my L70 as a backup facebook and media device and testing vm03's roms, i never want to stop using that phone
     
    Mystery_Flasher and zlaja84 like this.
Tags:

Share This Page

Loading...