1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General LG L9 update to V10e131107 from MetroPCS...

Discussion in 'Android Devices' started by locknload1, Dec 19, 2013.

  1. locknload1

    locknload1 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Mar 14, 2012

    Mar 14, 2012
    12
    0
    15
    Male
    Underwriter
    Los Angeles, CA
    Any one else get the recent push from Metro PCS for the update from V10d130829 to V10e131107?
    I was just wondering what it contained and if this one was going to un-root my L9 that I spent half a day rooting!?!?!?

    Gracias!

    Update: Got tired of seeing the pop up and waiting for a pro to log in to this forum so i went ahead and bit the bullet. No effect on root.
     

    Advertisement

  2. travioso

    travioso Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    943
    Joined:
    Apr 9, 2011

    Apr 9, 2011
    943
    179
    93
    Ocala, FL
    Not sure about v10e but for future reference on v10d if you use cydia impactor it takes all of 20 seconds to root it..
     
    diggs916 likes this.
  3. locknload1

    locknload1 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Mar 14, 2012

    Mar 14, 2012
    12
    0
    15
    Male
    Underwriter
    Los Angeles, CA
    Thanks for the belated FYI but where were you two weeks ago? I searched pretty hard to find that one myself and was also surprised how unbelievably simple it was to use but I'd hate to find out the hard way that CYDIA doesn't work on V10e131107 since that's what will be running on my phone after the update.
     
  4. sgtsansota

    sgtsansota Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Feb 20, 2013

    Feb 20, 2013
    3
    0
    5
    Male
    currently seeking
    brevard, fl
    so far all i have noticed is icon changes. the update before i lost my root and never bothered to reroot. im studying for changes in the software. I really would like to find out what the complete software update is myself. i will keep posted if i find anything new.
     
  5. travioso

    travioso Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    943
    Joined:
    Apr 9, 2011

    Apr 9, 2011
    943
    179
    93
    Ocala, FL
    tokenpoke posted something about it and wound up on xda.. man i just got phone last friday.. brought it back from every level of brick so far lol.. but yeah man i feel ya.. i'm content with v10d now but i'll keep my eye open.. ran across a radio flash for v10e the other day so prob when i get a chance i'll throw that on and see how it does..
     
  6. TandyPandy

    TandyPandy Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 22, 2013

    Dec 22, 2013
    4
    0
    5
    I am waiting it out, i am hoping this update is good but i rooted my device today and if cydia doesn't work on this version i will be pretty ticked. I rooted my phone to allow more space and hopefull get to my sd card and install apps to it.
     
  7. travioso

    travioso Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    943
    Joined:
    Apr 9, 2011

    Apr 9, 2011
    943
    179
    93
    Ocala, FL
    Just tried it.. Lost root.. cydia does not reroot on v10e..
     
  8. locknload1

    locknload1 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Mar 14, 2012

    Mar 14, 2012
    12
    0
    15
    Male
    Underwriter
    Los Angeles, CA
    No way, really? I just got out of bed to double check mine... Still rooted! I even reboot it out of paranoia. I'm guessing you probably weren't rooted in the first place. I both see all my permissions in place and root access just like before. I guess we'll see after somebody else pulls the trigger.
    Good to know the root tool doesn't work once you do the update though.
    Hope you at least have your boot loader unlocked so you can just go back to before the update.
     
  9. travioso

    travioso Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    943
    Joined:
    Apr 9, 2011

    Apr 9, 2011
    943
    179
    93
    Ocala, FL
    Was definitely rooted.. had that 2nd init cwm on too (all gone) just downgraded to v10b to try and get this bootloader again.. got root back.. now crossing fingers for the bootloader..
     
  10. locknload1

    locknload1 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    12
    Joined:
    Mar 14, 2012

    Mar 14, 2012
    12
    0
    15
    Male
    Underwriter
    Los Angeles, CA

    So sorry to hear that, the only difference I can think of is that you unlocked your bootloader and I didn't.
    How long did the update take to run on your device, did you reboot immediatly or do it manually?
    I just find it strange that I still have mine rooted and you don't after this update!?!? If it's any consolation to your having to uninstall the update, I can't see any real difference other than my touchscreen is a bit more sensitive and my Zimperium Pen-test app is working faster.
     
  11. TandyPandy

    TandyPandy Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 22, 2013

    Dec 22, 2013
    4
    0
    5
    I panicked, my rooted L9 was acting like a charm, then I woke up to the most horrifying Android lying on his side with his stomach open and the dreadful alarm sign on its side. I hopped up and ran to my computer to get ready to do a whole fixing.I plugged it in and waited out the new Metro update before I was about to reprogram my whole phone the start screen came up.

    I don't see anything wrong with my phone yet. I scanned through it. The applications look the same. Maybe it's for a longer battery life, since this one was a giant drainer?

    As for still rooting:

    SuperSu is still granting rights and asking me to verify, what a scary update for me.Root does work on my phone after the update, seems the system update went right over it , easy as pie.
     
  12. cupofcloud

    cupofcloud Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Nov 6, 2012

    Nov 6, 2012
    54
    8
    16
    South Jersey
    I hit the update and got the sideways opened android with the caution alarm sign too. I was like 'shit'. nothing was happening. I took the battery out, popped it back in and turned on. it booted up normally and everything is working fine and it looks like I'm still on the previous d update instead of e. I am still rooted (used the Chinese one click) weird. I guess I won't try updating again. don't want to chance bricking anything and everything already works great anyway.
     
  13. andy1840

    andy1840 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    May 10, 2012

    May 10, 2012
    2
    0
    5
    I also did the weird chinese root thing, once i tried to do the update to v10e, it gave me the dead android error once it rebooted... i wish i can unlock the bootloader to install CyanogenMod. Anyone successful at that on a metro phone?
     
  14. rottweilerjim

    rottweilerjim Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    129
    Joined:
    Nov 12, 2012

    Nov 12, 2012
    129
    9
    36
    Male
    You're kidding right?
    East Bay
    If you're rooted download a app called FOTAKill.apk and install it in system/app using a file manager. And you won't ever get any s/w updates again. I uploaded a copy of it to 4shared or Google it.

    This upgrade is installing automatically on my wife's phone. Its been running over a half hour, how long does it take or is her phone locked. I'm going to remove the batt soon cause she needs her phone for Xmas things women do.
     
    locknload1 likes this.
  15. TandyPandy

    TandyPandy Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 22, 2013

    Dec 22, 2013
    4
    0
    5
    metro pcs's new update DOES unroot your phone. Cydia Impactor won't work after update. You can factory reset then use firewall to block metro's update.
     
  16. sungkhum

    sungkhum Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Oct 30, 2013

    Oct 30, 2013
    2
    0
    5
    I also used the Chinese 1 click root, and I got the android laying on his side with the exclamation point as well. Turned the phone off and rebooted, still on the old version, but the phone still works...
     
  17. maxolini

    maxolini Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 26, 2014

    Jan 26, 2014
    3
    0
    15
    i used kingo root
    and it worked even with the latest metro firmware
     

Share This Page

Loading...