1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Linux commands problem

Discussion in 'Android Devices' started by cougartc, Jul 15, 2011.

  1. cougartc

    cougartc Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    9
    0
    5
    I has installed the ConnectBot terminal and rooted my cloned Flytouch 3 but I cant use common commands like... cp, make, and others like man, vi... and tons more so importants for me. I thought that was a PATH problem, and tried to find where that commands are to add it to the PATH, but I cant find them becouse the commands like find, whereis, etc don
     

    Advertisement

  2. kejlyCZ

    kejlyCZ Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    561
    Joined:
    Jun 6, 2010

    Jun 6, 2010
    561
    121
    93
    Male
    occupied
    Planet Earth
    Welcome to the Android forums!
    Connectbot is SSH client and not the real terminal. It's used to make secure connection to other phone or computer and execute the command on remote device.
    If you want Terminal, you can install some terminal emulator (this contains basic terminal commands) and busybox (contains more terminal commands usable in terminal emulator) :
    https://market.android.com/details?id=jackpal.androidterm&feature=search_result
    https://market.android.com/details?id=stericson.busybox&feature=search_result
     
  3. cougartc

    cougartc Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    9
    0
    5
  4. tbod

    tbod Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    247
    Joined:
    Jun 14, 2011

    Jun 14, 2011
    247
    36
    43
     
  5. cougartc

    cougartc Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    9
    0
    5
    OMG! I installed it and the system is frozen, I can do nothing. I restarted the tablet and it continues like that. Black screen, no response. Only the upper bar apears but the desktop and everything is not there
    What can I do? How can I restore the OS?
     
  6. tbod

    tbod Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    247
    Joined:
    Jun 14, 2011

    Jun 14, 2011
    247
    36
    43
    Huh? What did you install? It's rather difficult to help you if you don't give us any information!
     

Share This Page

Loading...