1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root liquid thunderbread

Discussion in 'Android Devices' started by scotty85, Jul 10, 2011.

  1. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    913
    Posts:
    10,474
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,474
    4,694
    913
    ...
    FG

    I don't trust quadrant way too many things affect performance that aren't taken into account with it.

    The only issue I've really seen with data on AOSP roms is how it is reported on the status bar. From what I understand it has the same signal as Sense roms just reporting is different. Netflix is touchy with AOSP roms there are several other apks around for Netflix, no links right now but I can fish them out if you want me to.
     

    Advertisement

  2. djkeller3

    djkeller3 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    650
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    650
    44
    68
    Business Owner
    Lexington, KY
    The Netflix app I was using came from the market. If you know of one that would work better, I would sure like to have it. My signal strength still shows minimum most of the time, but I don't care about that as long as things work like they're supposed to.
     
  3. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    913
    Posts:
    10,474
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,474
    4,694
    913
    ...
    FG
    Netflix

    Links in the quote for Netflix unsure which page the quoted post is on
     
    djkeller3 likes this.
  4. digdug1

    digdug1 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,965
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    1,965
    309
    163

    I was using speakeasy to determine my speeds. It was undeniably slower on thunderbread until 2.5. For me this versions speeds are comparable to bamf. I can't really explain why lol, but I have the test results to prove it.
     
  5. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    913
    Posts:
    10,474
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,474
    4,694
    913
    ...
    FG
    I've been having issues with the market not showing my apps restored via titanium backup (even with market doctor), I modified the print to "ro.build.fingerprint=google/sojus/crespo4g:2.3.4/GRJ22/121341:user/release-keys" in the build.prop, cleared data for the market, rebooted and all my apps showed, I can get screenshots if anyone needs them.
     
  6. digdug1

    digdug1 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,965
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    1,965
    309
    163
    I was having the same problem. All I had to do was clear the markets data.
     
  7. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    913
    Posts:
    10,474
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,474
    4,694
    913
    ...
    FG
    I had tried that but it still wasn't working. This worked and per XDA or rootzwiki where I found this, LTB stock is not showing the "full" market, I am not sure what apps are not being shown, I think what this does is allows the market app to show apps you can't buy because the dev decided to specify which phones could install the app and did not choose the bolt. I was able to pull up the market link for madden and it is not available for the bolt or many phones from what I understand.
     
  8. Ibrick

    Ibrick Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    983
    Joined:
    Feb 21, 2011

    Feb 21, 2011
    983
    208
    93
    Banking
    Milwaukee
    So since 3.0 is floating around, figured I'd bump this thread, even though he changed the name to Liquid Gingerbread..

    First impressions, love it! Always like Liquid's ROM's, and this one is pretty sweet! I like all the mods in it's own app and a ton of mods there are in this build.

    Did a full system, data, cache, dalvik wipe for this install. Coming from SHITAO5P, I mean SHIFTAO5P, 2.1, that I could never quite get to run the way I wanted I decided to start fresh.

    Stock JD kernel seems solid, ran it while I set everything up and flashed Imo's 3.5.8 to finish off the install. JD might not be a bad choice if you don't mind using Incredicontrol.

    I did have to do the Sense, GPS trick to get a lock even with the GPS.Conf script, but all is well now. Build in tether works just fine, takes a couple tries to connect initially, but that's normal for CM7 based ROM's. I'm thinking Liquid deserves a donation for this effort.
     
  9. digdug1

    digdug1 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,965
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    1,965
    309
    163

    Link?
     
  10. brizey

    brizey Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    591
    Joined:
    Jun 25, 2011

    Jun 25, 2011
    591
    120
    93
    I did not have to do the gps thing. I rebooted into recovery with an active lock when I wiped and flashed.
     
  11. Ibrick

    Ibrick Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    983
    Joined:
    Feb 21, 2011

    Feb 21, 2011
    983
    208
    93
    Banking
    Milwaukee
    You only seem to lose the GPS lock when you format the system files. A normal data/reset wont clear them, but I wanted to start with a blank slate. Otherwise it probably would have been fine.
     
  12. brizey

    brizey Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    591
    Joined:
    Jun 25, 2011

    Jun 25, 2011
    591
    120
    93
    The liquid 3.0 install script formats system. I did not know for sure that it did, so I formatted system before I installed, so I ended up formatting system twice (not that that makes a difference). I have been rebooting into recovery from with an active gps lock and I have not had to do the sense trick. Not sure if it really works or if I am just lucky.
     
  13. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    913
    Posts:
    10,474
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,474
    4,694
    913
    ...
    FG
    I think GPS stats are actually stored somewhere else because I have formatted /system and /data several times between AOSP flashes and not lost my GPS lock.
     
  14. Ibrick

    Ibrick Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    983
    Joined:
    Feb 21, 2011

    Feb 21, 2011
    983
    208
    93
    Banking
    Milwaukee
    hmm.. I dont know what I did then cause I definitely lost my GPS lock. Maps, Navigation, Places, all wouldn't load, said it wasn't available in my area.
     
  15. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    913
    Posts:
    10,474
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,474
    4,694
    913
    ...
    FG
    You likely didn't do anything wrong seems like sometimes a rom flash can just screw up with AOSP
     
  16. brizey

    brizey Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    591
    Joined:
    Jun 25, 2011

    Jun 25, 2011
    591
    120
    93
    I have had it go away, too, for no apparent reason. I had the bug where the switch does not actually turn on gps even though it thinks it does. The sense flash fixed that, too.

    I wonder sometimes if we are completely off base on the A-GPS thing, and that it is a bug in the way AOSP interacts with the gps radio. Maybe it does not properly initialize things, and in some cases it does not work properly, but if you lock in sense, the initialization error does not show up. This type of error would better explain the two symptoms of AOSP gps issues--the switch problem and the no-lock problem are both better explained by something like this than by an A-GPS issue.
     
  17. Thats

    Thats That guy is This
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,169
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    1,169
    383
    183
    Male
    Air Force
    Fargo, ND
    Sounds like I am going to LGB tonight sometime. 4G in my area, too! ^.^

    Edit: Would LOVE a link. >.>
     
  18. WormDoes

    WormDoes Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,199
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    3,199
    1,270
    313
    Sales
    Massachusetts
    Thats likes this.
  19. Thats

    Thats That guy is This
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,169
    Joined:
    Feb 19, 2010

    Feb 19, 2010
    1,169
    383
    183
    Male
    Air Force
    Fargo, ND
    Going to just wipe and do a 100% fresh install.
     
  20. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    913
    Posts:
    10,474
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,474
    4,694
    913
    ...
    FG

    My plan as well
     
  21. WormDoes

    WormDoes Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,199
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    3,199
    1,270
    313
    Sales
    Massachusetts
    I did a fresh install as well. Just a heads up this is not a Google restore ROM, so might want to use Titanium if you have a lot of apps
     
  22. Ibrick

    Ibrick Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    983
    Joined:
    Feb 21, 2011

    Feb 21, 2011
    983
    208
    93
    Banking
    Milwaukee
    Started over from scratch on my install as well. Probably well overdue..

    Don't have a bad thing to say about this release so far. Very pleased!
     
  23. brizey

    brizey Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    591
    Joined:
    Jun 25, 2011

    Jun 25, 2011
    591
    120
    93
    Battery life on stock kernel pretty good so far on this calibration run. 66% at about 8 hours, everything on. I cannot find anything wrong with this ROM.
     
  24. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    913
    Posts:
    10,474
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,474
    4,694
    913
    ...
    FG
    I just had time to set it up this morning so I haven't got to play around with it too much but nothing struck me as broken right away, didn't like the stock theme so I used the burntheory apk for theme chooser to get icons I like a little better.
     
  25. WormDoes

    WormDoes Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,199
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    3,199
    1,270
    313
    Sales
    Massachusetts
    Was running 3.0 since last night and it was flawless. Other than CM7 it's my favorite ROM ATM. I may give it the edge over CM because it has many more tweaks.

    Got an updated 3.0 earlier and just flashed it. It's even better than the previous, IMO. He added a font chooser to liquid settings which has 195 fonts :eek: and a liquid theme chooser, which I haven't checked out because I make my own themes.

    One thing he added which I'm a HUGE fan of is the style of the slider for the answer screen. I always hated the rotary unlock so this to me is one of the best features available. Rocking the Moto "vanilla" slider and it works perfectly.

    As this is in "donate nightlies" PM me if you want the d/l. Sorry, not everyone can have it
     

Share This Page

Loading...