1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Lte phone on different network

Discussion in 'Android Lounge' started by Blackthanos, Nov 9, 2011.

  1. Blackthanos

    Blackthanos Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    219
    Joined:
    Oct 15, 2011

    Oct 15, 2011
    219
    67
    53
    Hey Guys! Congrats to everyone who managed to get their Vigor so early.:D I have a noob question for you guys. I know next to nothing about the whole 4G LTE thing. I mean I know it's a faster speed as far as upload/downloads but how they work and what all you need to make it work I'm unsure of. The reason I'm asking is that I am planing on getting the Vigor and but I'm looking at flashing it to a different network. The thing is this network doesnt have 4G LTE capability so after watching the wirefly unboxing video I noticed that the guy doing it said he didn't have a LTE sim card for the phone so he didn't even know if it would work or not. That got me concerned so basically I'm wondering 2 things. How do you get the LTE sim cards for these phones and does a 4G LTE phone work on a 3G only network? As I said I'm sure this is a noob question but as the time for purchasing this gets closer I wont to be sure about what I'm getting into. Thanks in advance.
     

    Advertisement

  2. NightAngel79

    NightAngel79 Bounty Hunter Administrator
    Moderator
    Rank:
     #17
    Points:
    1,453
    Posts:
    22,793
    Joined:
    May 11, 2010

    May 11, 2010
    22,793
    9,107
    1,453
    Male
    IT Administrator
    Northern Ky
    This is a good question, I am gonna move it to its own post in the Android Lounge since this question can be asked of several different LTE phones. Am interested in seeing the answers... :)
     
  3. AndroidSPCS

    AndroidSPCS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    3,222
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    3,222
    478
    183
    geek
    USA
    HTC Vigor is a Verizon phone, their 3G is CDMA. You will not be able to use it on any other major carrier.

    You may be able to flash it to someone like Cricket, etc., but you will need a special phone shop to do that.
     
    NightAngel79 likes this.
  4. Blackthanos

    Blackthanos Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    219
    Joined:
    Oct 15, 2011

    Oct 15, 2011
    219
    67
    53
    It's actually the Cricket network that I was talking about so that part is covered. What do you mean when you say a special phone shop though?
     
  5. AndroidSPCS

    AndroidSPCS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    3,222
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    3,222
    478
    183
    geek
    USA
    There are plenty of small cellphone shops that flash phones for cricket, via Craigslist or if you just google "Cricket flash" you'll see a lot of results.
     
    Blackthanos likes this.
  6. Blackthanos

    Blackthanos Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    219
    Joined:
    Oct 15, 2011

    Oct 15, 2011
    219
    67
    53
    I see. Ok thanks. As long as I know it can be done I'm willing to do what it takes. I figure worse case scenario is I may have to flash it back and have my phone bill double with Verizon.:(
     

Share This Page

Loading...