1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root M130 Rooted!

Discussion in 'Android Devices' started by tommytopdrive, Dec 8, 2012.

  1. Willster419

    Willster419 The Casio Smartphone Guru
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    826
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    826
    218
    173
    Male
    Engineer at Raytheon Missile Systems
    New Hampshire
    good to hear that you are rooted! also thanks for putting on the redpill ROM!
     

    Advertisement

  2. Grynn

    Grynn Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 10, 2013

    Oct 10, 2013
    3
    0
    5
    Hello,
    I'm new to the rooting process, but I've followed the steps listed here. I can't seem to get the s permissions on the su file. I looked up how to use the chmod command and tried explicitly setting them, but still no s. Any suggestions?
     
  3. Shaggadelic

    Shaggadelic Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    9
    Joined:
    Feb 3, 2011

    Feb 3, 2011
    9
    1
    6
    Did you download the superuser apk too? And busybox?
     
  4. Grynn

    Grynn Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 10, 2013

    Oct 10, 2013
    3
    0
    5
    Yes, I got both from the play store. When that didn't work I installed the superuser app that came with the Su binary file. Neither worked.
     
  5. Willster419

    Willster419 The Casio Smartphone Guru
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    826
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    826
    218
    173
    Male
    Engineer at Raytheon Missile Systems
    New Hampshire
    hello Grynn,
    there are a few reasons why it could not be working, like a extra space in the script, or using the wrong version of es file explorer, etc. Unless you want to continue with this method, i suggest another method that comes with a YouTube video tutorial. it may look longer, but IMHO its easier.
    best of luck

    [How-to] Root via Rasta fastboot exploit and make your phone recoverable from a system wipe

    and the video

    How to fully root and foolproof your Casio C771 Commando - take three - YouTube
     
  6. Grynn

    Grynn Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 10, 2013

    Oct 10, 2013
    3
    0
    5
    Unfortunately, my access to a computer with a connection is very limited. Is there another way to do it with just the phone?
     
  7. CarsonConcepts

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 15, 2013

    Oct 15, 2013
    1
    0
    5


    • As this is my first post here, I just want to say thanks to those who have put the time into figuring out how to root this phone, and taking the time to share it with others. And I also apologize if this was covered and I just missed it.

      I've done a lot of reading in preparation of rooting my old C771, and I think I've got a good grasp on how it should all go. However reading the above quote has me a bit worried now. My C771 no longer has service as I've upgraded to the new C811 and plan to use it as a media/games player. With no 3G data to connect to will the script still run and root properly with no connection?



      ~ Carson
     
  8. r_hippy

    r_hippy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    153
    Joined:
    Jan 4, 2013

    Sure will.
    Just seen mine sitting there the other day in a draw lol

    Memory's
    Good luck
     
  9. stevosdiesel

    stevosdiesel Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Nov 29, 2013

    Nov 29, 2013
    2
    1
    6
    Male
    Boat Mechanic
    San Diego, CA
    Worked on 2.3.3 M140 thanks a bunch!
     
  10. catalyst7727

    catalyst7727 Newbie
    Rank:
     #614
    Points:
    16
    Posts:
    37
    Joined:
    Aug 2, 2012

    Aug 2, 2012
    37
    4
    16
    Male
    Same here. Done quite a few on 140 using this method. Only difference, didn't have to save the file/files 3 times. They took on the first try.
     
  11. Numbchux

    Numbchux Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jan 24, 2012

    Jan 24, 2012
    2
    0
    5
    HA!! I've been fighting with automated root programs for several hours here, and finally got a definitive error message that led me to posts saying that my phone was un-rootable.


    But, thanks to this thread. My Commando C771 m140 2.3.3 now has root access! Took me a couple tries. FYI, activating airplane mode is not an adequate replacement for turning off wifi. Tried it again with wifi off the whole time, and it worked.


    Boot Explorer made it easy to find the files, and their permissions.
     
  12. firebeet

    firebeet Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Dec 28, 2013

    Dec 28, 2013
    17
    0
    15
    hey.. i been going thu all kinda crap tryin to root my c771 m130.. spent hrs upon hrs reading, I think i got the concept, but dont know where to get th "su binary" that gets copied to "/system
    /bin"
    would be great if anyone can tell me where to get it
     
  13. Willster419

    Willster419 The Casio Smartphone Guru
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    826
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    826
    218
    173
    Male
    Engineer at Raytheon Missile Systems
    New Hampshire
    everything you will ever need for this phone can be found on my google drive here.
     
  14. firebeet

    firebeet Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Dec 28, 2013

    Dec 28, 2013
    17
    0
    15
    thanks.. ill try to have another go at it when i get the chance:)
     
  15. EmperorBUTTS

    EmperorBUTTS Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 26, 2014

    Jan 26, 2014
    1
    0
    5
    ok so i have thoroughly researched this all to no avail. i understand the concept of the chmod 0777 /system/bin and have done so but for whatever reason i get a permission error when i try to push the su binary to the system/binary file. unfortunately i think this exploit was fixed in the m150 which is currently what im running unfortunately. and apparently i cant revert to 140 without already having root access. i wrote the code in the correct file and wrote it correctly. even tried changing it to 777 instead of 0777. dont know if that did or does a damned thing, but it was worth a shot in my eyes. im using the newest version of ES explorer... but i dont think that has anything to do with it as i was not even able to do this attempting to use an adb push. this is driving me nuts. im throwing in the towel for the time being. please, someone root a dang 150 and tell me how you did it. im literally pulling out my hair. so miffed i upgraded.
     
  16. Willster419

    Willster419 The Casio Smartphone Guru
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    826
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    826
    218
    173
    Male
    Engineer at Raytheon Missile Systems
    New Hampshire
    Hi emperor,
    I will help you later today when I have my laptop in front of me.
    If you want to pm me for Google chat or something so its quicker, fell free :)
    Willster419
     
  17. Willster419

    Willster419 The Casio Smartphone Guru
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    826
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    826
    218
    173
    Male
    Engineer at Raytheon Missile Systems
    New Hampshire
    first off, I can tell you for a fact that the version of es file explorer DOES matter. you need the old one.
    second, I would like you to execute the following code to tell me if the rooting method has been fixed.
    ---
    open up an adb shell
    cd /
    cd /system/etc
    ls -l
    ---
    at that point, post the results here. if you right click, and select mark, you can highlight what you want, and then press ctrl+c, then paste it into your response here.
    Willster419
     
  18. firebeet

    firebeet Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Dec 28, 2013

    Dec 28, 2013
    17
    0
    15
    ok yall.. i been fighting this thing for some time, es file explorer lets me mod and save text, however permissions dont change.. no problem moving SU into the bin folder, however all other steps still dont give me permission to run or own it..
    I am running a linux machine so the adb push is more complex than just following steps, however i was also curious if anyone knows the commands to change the permissions on the phone using terminal emulator
     
  19. Willster419

    Willster419 The Casio Smartphone Guru
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    826
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    826
    218
    173
    Male
    Engineer at Raytheon Missile Systems
    New Hampshire
    You have to do it via the init.qcom.sdio.sh in the file. The commands for it are:
    chown root.root /system/bin/su
    chmod 06755 /system/bin/su
     
  20. firebeet

    firebeet Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Dec 28, 2013

    Dec 28, 2013
    17
    0
    15
    I think im missing the root.root on the chown command.. im gonna look into it and try this again, thanks again willister
     
  21. firebeet

    firebeet Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Dec 28, 2013

    Dec 28, 2013
    17
    0
    15
    Special thanks to willister.. after gathering files that you compiled i started from scratch and finally rooted my commando.. got snowed in this morn so i figured id tryit again.. root went first time no problemss.. Thanks again.. NOW its off to rid of the V BLOAT haha
     
  22. firebeet

    firebeet Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Dec 28, 2013

    Dec 28, 2013
    17
    0
    15
    Ok yall I now am having issues flashing my GNM Recovery.. I downloaded the .zip extracted on my SD card, copied recoveryflash.sh to the root of the SD card..
    IN TERMINAL:
    $ su # mount -o remount,rw -t yaffs2 /dev/block/mtdblock2/system
    Usage: mount [-r] [-w] [-o options] [-t type] device directory
    # cat /sdcard/flash_image > /system/bin/flash_image
    /sdcard/flash_image: No such file or directory
    # cat /sdcard/recoveryflash > /system/bin/recoveryflash.sh
    /sdcard/recoveryflash: invalid length

    what am i missing here, or is there a way to flash it with quick reboot or something
     
  23. Willster419

    Willster419 The Casio Smartphone Guru
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    826
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    826
    218
    173
    Male
    Engineer at Raytheon Missile Systems
    New Hampshire
    you can flash it with fastboot. I have some guides here for it if you need them.
     
    firebeet likes this.
  24. firebeet

    firebeet Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    17
    Joined:
    Dec 28, 2013

    Dec 28, 2013
    17
    0
    15
    Thanks Will... figured most out.. I tried out monkeys blue rom with your gangnam style boot.. cool.. I love your red pill rom, would be awesome if it come off the matrx start with the andriod pissin on the apple, is there anyway i can get it to show both at boot.. might could buy you a drink if ya could hook me up with that haha
     
  25. Willster419

    Willster419 The Casio Smartphone Guru
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    826
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    826
    218
    173
    Male
    Engineer at Raytheon Missile Systems
    New Hampshire
    there are tutorials out there for making a boot animation, but I can basicly explain it here:
    you have the desc.txt file, and the part0 and part1 folders. This is what the desc.txt file looks like with guide information:
    [HIGH]
    width height FPS
    p 1(repeat 1 time) 0(wait 0 seconds) FolderName
    p 0(repeat 0 times infinite) 0(wait 0 seconds) Foldername
    [/HIGH]
    then you have the folders with the jpg pictures numbered in the order you want. Becuase this is linux there IS A DIFFERENCE between 1 and 001.
    make sure you make the zip file uncompressed as well.
    you can look at the example animation on my google drive named "redPillPiss". It happends to be the same type of bootanimation you were looking for :)
     
    firebeet likes this.

Share This Page

Loading...